Autor Wątek: Pożegnanie  (Przeczytany 343 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TobiaszVonRichtoffen

Pożegnanie
« dnia: Czw, 19 Cze 2014, 00:18:38 »
W sumie nie mam co pisać, ten  list wszystko wyjaśni.

Chyba kończę przygodę z Bialenią, za dużo dla mnie tutaj biurokracji i niepoważnych osób. Ten kraj już stracił wszelkie wartości fabularne, wiele rzeczy już jest zakazanych, wszystko trzeba usprawiedliwiać i załatwiać w firmach i bankach. Kiedy próbowałem rozkręcić małą fabułę w Anatolii, to już pojawiły się głosy sprzeciwu że nie napisałem skąd mam statki, drewno, no kur...cze bez przesad. Państwo utrudnia nowym życie, jak dalej będziecie państwem prawa to długo nie zajdziecie, mikronacje to ma być zabawa. To nie mój typ mikronacji. Jeśli chodzi o te warianty to nie wybieram żadnego, ale nie rozwiązuj korpusu, nie po to się napracowałeś.

Dodam jeszcze że kilka osób ma rację, naprawdę upodabniacie się do Sarmacji, nigdy nie widziałem tak szybko tworzącej się grzybowej doliny. Żałuję tylko tych pięknych regionów i idei Wolnomularstwa. Życzę wam że wejdziecie na dobrą drogę i stworzycie sobie te państwo Nordackie (chociaż powoli w to powątpiewam), ale w tym państwie nie będzie mnie.

Pozdrawiam
Tobiasz von Richtoffen
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »

Offline AndrzejSwarzewski

Re: Pożegnanie
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 19 Cze 2014, 00:22:32 »
Moim zdaniem przedwczesna decyzja.
Po prostu powinieneś stanąć po stronie tych, którzy chcą walczyć z tą biurokracją, czyli po stronie Frontu Odnowy Rewolucji. Wszystko jest do naprawienia w ciągu dwóch tygodni po wyborach. Wszelkie procesy sarmatyzacji możemy cofnąć.
Ja stoję po Twojej stronie. Nie opuszczaj towarzyszy.  :wink:

Offline TobiaszVonRichtoffen

« Odpowiedź #2 dnia: Czw, 19 Cze 2014, 00:26:44 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
Moim zdaniem przedwczesna decyzja.
Po prostu powinieneś stanąć po stronie tych, którzy chcą walczyć z tą biurokracją, czyli po stronie Frontu Odnowy Rewolucji. Wszystko jest do naprawienia w ciągu dwóch tygodni po wyborach. Wszelkie procesy sarmatyzacji możemy cofnąć.
Ja stoję po Twojej stronie. Nie opuszczaj towarzyszy.  :wink:

To będzie długi proces na kilka kadencji, nie mam na to czasu, żyję jeszcze w Aryunie, ZSKHiW i Siedmiogrodzie, a nie mogę wszystkiego robić na raz. Andrzeju, będziesz jedną z kilku osób, obok Michalskiego, Krzysztofa i Spirkina, którą najcieplej zapamiętam. Zapraszam was tym samym do miejsca gdzie na serio oderwiecie się od świata realnego- ZSKHiW, prawie żadna biurokracja, sama zabawa i fabuła, tam nigdy nie dostaniecie realiozy.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 19 Cze 2014, 00:29:42 »
Cytat: "TobiaszVonRichtoffen"
To będzie długi proces na kilka kadencji, nie mam na to czasu, żyję jeszcze w Aryunie, ZSKHiW i Siedmiogrodzie, a nie mogę wszystkiego robić na raz. Andrzeju, będziesz jedną z kilku osób, obok Michalskiego, Krzysztofa i Spirkina, którą najcieplej zapamiętam. Zapraszam was tym samym do miejsca gdzie na serio oderwiecie się od świata realnego- ZSKHiW, prawie żadna biurokracja, sama zabawa i fabuła, tam nigdy nie dostaniecie realiozy.
Cóż, tego się obawiałem. Dlatego nie dziw się, że niektórzy narzekali pod nosem jak słyszeli o pięciu obywatelstwach. Po prostu dla mnie, dla panów Michalskiego i Razorblade, to Bialenia jest centrum mikroświata i głównym celem. Z tzw. internacjonalistami jest niestety inaczej.
Ja jednak liczę, że prędzej czy później wiatr znowu zawieje w naszą stronę. :)
A co do ZSKHiW, to rzeczywiście ciekawy i wartościowy kraj, ale niestety nie moje klimaty, ani nie moje towarzystwo.