Autor Wątek: Gratulacje  (Przeczytany 779 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jurij Bołodin

• Przewodniczący 'Sprawiedliwej Brodrii'.
  • Obywatel
  • Sąsiad
  • **
  • : 16
  • Brodria federacyjna, republikańska, demokratyczna!
    • NPE: BI14043000135
    • Odznaczenia
Gratulacje
« dnia: Pon, 23 Cze 2014, 13:57:13 »
Drodzy Bialeńczycy!

Zostałem niedawno temu mianowany przez prezydenta Federacji Brodryjskiej ambasadorem w Bialenii. Chcę także wyrazić serdeczne gratulacje dla partii FOR, która odniosła zwycięstwo w wyborach. Uważam, że Bialeńczycy postawili w tym momencie na rozwój i stabilizację. Pod wieloma względami Bialenia jest wzorem państwa rozwojowego dla Federacji Brodryjskiej. Mam nadzieję, że dzięki wygranej FOR oraz wyborze Andrzeja Swarzewskiego na prezydenta ulegnie ostateczne unormowanie stosunków bialeńsko- brodryjskich.

Dziękuję i raz jeszcze gratuluję!
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Re: Gratulacje
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 23 Cze 2014, 15:01:17 »
Cytat: "Władimir Grutin"
Drodzy Bialeńczycy!

Zostałem niedawno temu mianowany przez prezydenta Federacji Brodryjskiej ambasadorem w Bialenii. Chcę także wyrazić serdeczne gratulacje dla partii FOR, która odniosła zwycięstwo w wyborach. Uważam, że Bialeńczycy postawili w tym momencie na rozwój i stabilizację. Pod wieloma względami Bialenia jest wzorem państwa rozwojowego dla Federacji Brodryjskiej. Mam nadzieję, że dzięki wygranej FOR oraz wyborze Andrzeja Swarzewskiego na prezydenta ulegnie ostateczne unormowanie stosunków bialeńsko- brodryjskich.

Dziękuję i raz jeszcze gratuluję!

Nie chciałbym nic mówić, ale my jesteśmy chyba gorsi, bo "za FOR-u" będzie lepiej, co nie zmienia faktu że ich nie marginalizuje i że jesteśmy w koalicji. Co do wyboru Andrzeja Swarzewskiego, nie chciałbym nic mówić, ale on rządzi od siedmiu kadencji. :D
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #2 dnia: Pon, 23 Cze 2014, 15:11:10 »
Cieszy mnie wybór Pańskiej osoby na ambasadora. :) Jestem przekonany, że będziemy się dobrze dogadywać. Z resztą jak zawsze. ;) I zawsze gdy tych częstych rozmów, wzajemnego informowania się i wspólnych ustaleń brakowało, to stosunku na linii Bialenia-Brodria stawały się chłodniejsze.
Teraz liczę na ocieplenie. :)
Dziękuję za gratulacje. :)
Cytat: "OutiesPL"
Nie chciałbym nic mówić, ale my jesteśmy chyba gorsi, bo "za FOR-u" będzie lepiej, co nie zmienia faktu że ich nie marginalizuje i że jesteśmy w koalicji.
Koalicja to chyba za duże określenie. Ja bym to nazwał raczej rządem wakacyjnym, antykryzysowym. ;)
Cytat: "OutiesPL"
Co do wyboru Andrzeja Swarzewskiego, nie chciałbym nic mówić, ale on rządzi od siedmiu kadencji. :D
Póki co rządzę tylko sześć kadencji. Siódma kadencja dopiero się zaczęła i przecież jeszcze mnie nie wybrano. ;)

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #3 dnia: Pon, 23 Cze 2014, 16:44:58 »
[s:1hslgp1m]Hipokryzja ze strony możnowładców Brodrii.[/s:1hslgp1m]

Po prostu nie trawię persony Grutina.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Jurij Bołodin

• Przewodniczący 'Sprawiedliwej Brodrii'.
  • Obywatel
  • Sąsiad
  • **
  • : 16
  • Brodria federacyjna, republikańska, demokratyczna!
    • NPE: BI14043000135
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Pon, 23 Cze 2014, 16:58:58 »
A ja pana wręcz miłuję. :)

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Pon, 23 Cze 2014, 18:04:41 »
Chcę także wyrazić serdeczne gratulacje dla partii FOR
FOR nie jest partią. :wink:

oraz wyborze Andrzeja Swarzewskiego na prezydenta
Czyli zniknął już pogląd, że enta kadencja z rzędu jest niedemokratyczna?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Pon, 23 Cze 2014, 21:29:17 »
Czyżby FOR zawiązał koalicję z Jedną Bialenią? No ja rozumiem, że trzeba współpracy, ale niekoniecznie koalicji. Naszym celem jest to aby te zobowiązanie, które zostało nam postawione po Powstaniu Marcowym było coraz pełniej realizowane. Chodzi tu oczywiście o to aby każdy kto jest tutaj, swoim działaniem miał realny wpływ na to co się dzieje w wymiarze decyzyjnym. Mam nadzieję, że choć dzisiaj z tego co się dowiaduję formujemy koalicję razem z Jedną Bialenią to co do celu dalej jesteśmy zgodni.  I nikt nie będzie miał wątpliwości jeśliby stanął przed wyborem: Koalicje, czy idee?

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Pon, 23 Cze 2014, 21:32:30 »
Czyżby FOR zawiązał koalicję z Jedną Bialenią?
A właśnie, wcześniej tej wypowiedzi nie zauważyłem. Kiedy to właściwie się stało?

Czyżby wczoraj na czacie...? Chyba powinienem później chodzić spać.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #8 dnia: Pon, 23 Cze 2014, 21:34:39 »
Nic oficjalnie nie zostało zawiązane. Nieoficjalnie z resztą też nie.

Po prostu razem z Premierem Michalskim stwierdziliśmy, że w okresie wakacji i kryzysu siedmiogrodzkiego nie ma sensu prowadzić jakichś sporów. Ale pełnia władzy wewnętrznej będzie w rękach FOR. I Prezydent, i Premier, i MSW, no i szef bezpartyjnego BIW też kandydował z naszej listy.
Natomiast MON musi być z JB, a MSZ możemy odstąpić, skoro i tak nikogo nie mamy (jedyne nadające się osoby mają kilka obywatelstw).

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Czw, 26 Cze 2014, 09:16:31 »
Należy dodać że Grutin nie jest ambasadorem. Nie dostałeś listu akredytacyjnego od Smirnoffa, nieprawdaż panie Prezydencie?
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Czw, 26 Cze 2014, 10:29:02 »
Cytat: "Jan Kaniewski"
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
Natomiast MON musi być z JB...
Jak to jakiś problem, to ja się na stołek nie pchałem... chcecie to wyznaczcie sobie kogoś innego, jak Kaniewskiemu tak przeszkadza członek JB w rządzie.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Czw, 26 Cze 2014, 14:07:42 »
Cytat: "Krzysztof Razorblade"
Cytat: "Jan Kaniewski"
Natomiast MON musi być z JB...
Jak to jakiś problem, to ja się na stołek nie pchałem... chcecie to wyznaczcie sobie kogoś innego, jak Kaniewskiemu tak przeszkadza członek JB w rządzie.
Myślę, że Andrzejowi szło raczej o to, że nie ma osoby spoza JB, która mogłaby to stanowisko objąć.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Czw, 26 Cze 2014, 17:41:04 »
Cytat: "Lehrabia"
Myślę, że Andrzejowi szło raczej o to, że nie ma osoby spoza JB, która mogłaby to stanowisko objąć.
Jeśli chodzi o samo polityczne stanowisko Ministra Obrony narodowej to w zasadzie nie ma ograniczeń - to jest polityk, armią faktycznie dowodzi jej dowódca i to on musi mieć wiedzę merytoryczną.

Faktem jest, że na 5 ministrów - 2 jest z JB - co oznacza, że faktycznie choć FOR ma większość parlamentarną jesteśmy w pewnego rodzaju koalicji rządowej, czy ktoś formalnie to zapisał czy nie. Trudno bowiem by minister, będący członkiem rządu był przeciwko temu rządowi - wiem w realu się zdarza, ale my chyba za polityczne prostytutki robić nie musimy (to wirtual i nie obliguje nas do niczego to realowe "szmaciarstwo").

Z drugiej strony nie odżegnywałbym się aż tak od "koalicji" czy po prostu współpracy w JB bo możecie w tym całym FOR (co to niby nie jest partią, ale z boku jakby jest - realowy BBWR się kłania) wpaść w nadmierną euforię ze swojego zwycięstwa. A przypominam, że FOR zwyciężył jednym głosem i to w sytuacji gdzie miał 6 członków, a JB tylko 4 - co powoduje, że głosów niezaangażowanego w politykę społeczeństwa miała jednak więcej JB. Choć też o jeden głos "zewnętrzny" czyli podniecać się nie ma czym.

A jak chcecie się naprawdę przekonać kto i jakie ma "społeczne poparcie" - to nic trudnego, wystarczy w następnych wyborach głosować na konkretnych, imiennych kandydatów, a nie partię i od razu się okaże komu społeczeństwo ufa, a komu nie - i kogo personalnie chciałoby widzieć na stołkach. Ale ta propozycja nie ma jakoś poparcia... i wcale się nie dziwię, czasem prawda w oczy kole.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

« Odpowiedź #13 dnia: Czw, 26 Cze 2014, 18:33:48 »
Cytat: "Krzysztof Razorblade"
Ale ta propozycja nie ma jakoś poparcia...
Z naszej strony ma.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Czw, 26 Cze 2014, 18:55:24 »
A przypominam, że FOR zwyciężył jednym głosem i to w sytuacji gdzie miał 6 członków, a JB tylko 4 - co powoduje, że głosów niezaangażowanego w politykę społeczeństwa miała jednak więcej JB.
Nie powoduje - nie każdy musi głosować na siebie.

« Odpowiedź #15 dnia: Czw, 26 Cze 2014, 19:02:19 »
Ja nie rozumiem co znaczy to odliczanie głosów członków partii. Czy w wyborach realowych odlicza się głosy armii urzędniczej i reszty budżetówki od głosów PO (czy też każdej poprzedniej, rządzącej wówczas partii; bo liczba urzędników wzrasta coraz szybciej)?
To nie nasza wina, że wystawiliście na listę wyborczą 4 osoby, uniemożliwiając sobie uzyskanie większości w parlamencie.

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Czw, 26 Cze 2014, 21:01:40 »
Ja nie rozumiem co znaczy to odliczanie głosów członków partii. Czy w wyborach realowych odlicza się głosy armii urzędniczej i reszty budżetówki od głosów PO (czy też każdej poprzedniej, rządzącej wówczas partii; bo liczba urzędników wzrasta coraz szybciej)?
W wyborach realowych głosy członków to margines moze pare dziesiątych w tym przypadku głosy członków stanowiły jakieś 75% głosów FOR-ND. :)
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Czw, 26 Cze 2014, 21:28:05 »
Ja nie rozumiem co znaczy to odliczanie głosów członków partii.
Ja się nie doszukuję się niczego, a "odliczanie" głosów wyjaśnił już MvP - Nie przeczę zwycięstwu FOR, przypominam tylko tym politykom FOR, których tak mierzi obecność polityków JB w rządzie i pewna (jakby nie patrzeć) niepisana koalicja, aby nie popadali w euforię - bo wynik wyborów nie wykazał jakiś wielkich różnic poparcia społecznego.

To nie nasza wina, że wystawiliście na listę wyborczą 4 osoby, uniemożliwiając sobie uzyskanie większości w parlamencie.
No jasne... zawsze mogliśmy na sztukę wystawić osoby kompletnie nieaktywne od dawna w RB, a wręcz szkodzące RB na forum międzynarodowym, bo czują się o wiele bardziej związani z innym v-państwami. Widać uznaliśmy, że nie tędy droga i że zwycięstwo w wyborach oraz większość parlamentarna nie jest warta każdej ceny...