Ale to taki na początek, z resztą widziałem w tym rozporządzeniu sporo nieścisłości :wink:
No właśnie...
Ja bym proponował zrobić to tak: Są dwie nowe ustawy czyli o zależnościach gospodarczych oraz ustawa płatnościach i na tej bazie proponowałbym stworzyć dwie nowe ustawy:
1. Obejmująca wszystko dotyczące funkcjonowania firmy, od zakładania do funkcjonowania i tutaj powstawiać też te kwestie koncesyjności itd. Zawierać też będzie w sobie te zależności gospodarcze.
2. Obejmująca wszystko co dotyczy finansów gospodarce - to co było wcześniej, zakładanie kont firmowych, limity, przepływ środka wymiany (o ile wcześniej tej waluty z sensem nie nazwiemy), ewentualne ograniczenia itd., aż do terminów i sposobów dokonywania płatności.
Możemy zrobić to tak, że się zastanów nad tym wszystkim co stworzyłeś na początku RB, co jeszcze ma sens, co trzeba wyrzucić i co poprawić i stwórz pewien początek tych ustaw. Ja przemyślę co trzeba by poprawić w tych kwestiach zależności i płatności, które tworzyłem (parę spraw warto jak widzę uprościć, ale tak by funkcjonowało dalej, by były zależności między firmami itd.). Potem to złożymy do kupy - opracujemy finalną wersję i pójdzie do Parlamentu. Na razie może w odrębnym temacie czy nawet dziale na sprawy gospodarcze - tam przedyskutujemy większość wytworzymy dokument i dopiero wtedy będzie dyskusja czysto parlamentarna i głosowania.
Doda się tez wtedy punkt o utracie mocy przez dotychczasowe ustawy i do archiwum z nimi. Będą dwie kompleksowe obejmujące cały temat gospodarki.