0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Art 1 .Art 2 przyjmuje brzmienie:"1. Posłowie mają obowiązek wziąć udział w głosowaniu.2. Z niezapowiadanej nieobecności poseł ma obowiązek wytłumaczyć się w terminie 3 dni od następnego po głosowaniu zalogowania się na forum Republiki.3. W razie braku wytłumaczenia się, może zostać on ukarany przez marszałka sejmu karą grzywny w wysokości do 100 środków wymiany grzywny."Art 2. Poprawka wchodzi w życie w chwili ogłoszenia.
Art 1 .Art 7 przyjmuje brzmienie:"1. Posłowie mają obowiązek wziąć udział w głosowaniu.2. Z niezapowiadanej nieobecności poseł ma obowiązek wytłumaczyć się marszałkowi sejmu w sposób zadowalający marszałka w terminie 1 dnia od następnego po głosowaniu zalogowania się na forum Republiki.3. W razie braku wytłumaczenia się, może zostać on ukarany przez marszałka sejmu karą grzywny w wysokości do 500 środków wymiany grzywny."Art 2. Poprawka wchodzi w życie w chwili ogłoszenia.
Art 1 .Art 7 przyjmuje brzmienie:"1. Posłowie mają obowiązek wziąć udział w głosowaniu.2. Z niezapowiadanej nieobecności poseł ma obowiązek wytłumaczyć się marszałkowi sejmu w sposób zadowalający marszałka w terminie 1 dnia od następnego po głosowaniu zalogowania się na forum Republiki.3. W razie braku wytłumaczenia się, może zostać on ukarany przez marszałka sejmu karą grzywny w wysokości do 500 środków wymiany grzywny"Art 2. Poprawka wchodzi w życie w chwili ogłoszenia.
Pozwolę sobie poprawić błąd:CytujArt 1 .Art 7 przyjmuje brzmienie:"1. Posłowie mają obowiązek wziąć udział w głosowaniu.2. Z niezapowiadanej nieobecności poseł ma obowiązek wytłumaczyć się marszałkowi sejmu w sposób zadowalający marszałka w terminie 1 dnia od następnego po głosowaniu zalogowania się na forum Republiki.3. W razie braku wytłumaczenia się, może zostać on ukarany przez marszałka sejmu karą grzywny w wysokości do 500 środków wymiany grzywny"Art 2. Poprawka wchodzi w życie w chwili ogłoszenia.Nie wiem, czy jest sens to traktować jako poprawkę. Jedynie usunąłem kropkę tak, by nie było błędu ortograficznego (mogę się też tutaj mylić).
Tego typu bledy mozna poprawiac bez oficjalnego oglaszania tego, prawo na to zezwala (konkretniej na wszystkie poprawki niezmieniajace merytorycznego sensu). Wybacz, ze Ci teraz nie przytocze konkretnego artykulu konkretnej ustawy, ale z tableta fizycznie ciezko to zrobic.