To może podpowiem co się może dziać jeśli uzna się, że śmierć dotyczy konta, a nie osoby - celowo przejaskrawiam, ale chodzi o pokazanie możliwości...
1. Narobię bajzlu i zasłużę na ban (karę śmierci), ale co mi tam umrę na szafocie, ale zaraz założę sobie nowe konto i będę dalej trollić ile wlezie. Przy takiej interpretacji nie ma możliwości usunięcia (skazania na śmierć) nikogo, bo zawsze po śmierci mam prawo do kolejnego konta. Na "bezczela" to wystarczy, że zmienię tylko jedną literę w nicku i guzik mi zrobicie. Mogę po śmierci być Razorblade I (pierwszy), II, (drugi) itd. Ale będą jaja...
2. Jestem w stanie kompletnie położyć gospodarkę - bo systemem umierania i przepisywania sobie testamentem na kolejne konta, mogę uzyskać dowolną ilość środków finansowych. Zawszę mogę się jeszcze z kimś dogadać i nawet nie będzie problemu z dwoma kontami na raz. Ja umrę i przepiszę wszystko np. na Michaela Redwitza (znamy się z reala), potem on umrze i zrobi testament na moje nowe konto. I tak można za pomocą dwóch trolli zniszczyć cały system - rozrabiam, umieram, otwieram nowe konto.
3. Mogę się wygłupiać i umierać wielokrotnie, dla zabawy, dla trollingu... nawet codziennie, bo przecież prawo jeżeli zostanie zinterpretowane, że umiera tylko konto niczego nie ogranicza - mogę zrobić z RB pośmiewisko i guzik mi zrobicie, nawet jak mnie na śmierć skażecie, to przecież otworzę nowe konto.
4. Mogę zrobić dowolną "oborę" i umrzeć... Powstać martwych i niszczyć system od wewnątrz dalej.
To tylko to co mi przyszło go głowy w tej chwili, ale trolle mają różne debilne pomysły, na jakie mogłem nie wpaść. Przypisując śmierć do konta, a nie osoby otwieramy im ogromne możliwości. Zresztą sprowadzając interpretację do osoba = konto (a nie jego posiadacz)... otwieramy inne możliwości, nie tylko w kwestii śmierci.
Jeśli ustawa o zmarłych i cmentarzach ma mieć jakieś wyjątki dopuszczające powrót z martwych, to uważam - że trzeba w sposób przemyślany je wpisać do tej ustawy. Samo uznanie, że umiera konto, a nie osoba, która może założyć kolejne - prowadzi do możliwości zrobienie totalnego burdelu... Weźmiecie to na siebie Panowie Sędziowie?