Autor Wątek: Andrzej Swarzewski- prezentacja kandydatury  (Przeczytany 517 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Andrzej Swarzewski- prezentacja kandydatury
« dnia: Pią, 15 Sie 2014, 21:23:55 »
"Czy Nordata dorobi się własnego Napoleona? Nie brakuje tu charyzmatycznych kandydatów na lidera – w przyszłości taką rolę mógłby odegrać Andrzej Swarzewski (Bialenia). "
Jacques de Brolle, KURIER- Dreamlandzki Serwis Prasowy, Raport Demograficzny

"Przypuszczalnie (Bialenia- przyp. AS) byłaby to kolejna nieudana próba, gdzie wszyscy znudziliby się po kilku przewrotach, jednak Prezydent Swarzewski widocznie stara się trzymać całość – jest to z pewnością rzecz godna podziwu."
Sergiusz Asketil, KURIER- Dreamlandzki Serwis Prasowy, komentarz do wywiadu "Swarzewski: Fenomen Bialenii polega na jej oryginalności"

"Ewentualne jego (Swarzewskiego- przyp. AS) odsunięcie od władzy w tej chwili powoduje upadek Republiki."
Jan de Kaniewski, wywiad w Federacji Brodryjskiej

Szanowni Bialeńczycy!
Postanowiłem po raz kolejny kandydować na zaszczytny urząd Prezydenta Republiki Bialeńskiej. Cieszę się z faktu, iż wybory odbywać się będą bezpośrednio. Pozwala to na przeprowadzenie ciekawych debat pomiędzy poszczególnymi kandydatami. Jestem też niezwykle zadowolony z faktu, iż do wyborczej rywalizacji zamierza stanąć margrabia Martin von Primisz. Gwarantuje to ciekawą kampanię prezydencką oraz wyborcze emocje.

Urząd Prezydenta Republiki Bialeńskiej to niezwykle ważne stanowiska dla naszego kraju. Zwłaszcza po wprowadzonej niedawno prezydencjalistycznej konstytucji. Należy jednak pamiętać, że w obecnej sytuacji geopolitycznej prezydent Bialenii jest także liderem Nordaty i jedną z ważniejszych postaci na arenie międzynarodowej.

Dziś mija 9 miesięcy od powstania Republiki. Przez ten czas stworzyliśmy naprawdę dużo. Na obecną pozycję i potęgę Republiki Bialeńskiej pracowało bardzo wiele osób. Jesteśmy mikroświatowym liderem w dziedzinie wojskowości, mamy jeden z najbardziej rozwiniętych systemów prawnych, ambitną gospodarkę, reprezentacyjne systemy informatyczne, jeden z największych w mikroświecie uniwersytetów wraz ze stosunkową dużą ilością naukowców oraz nowoczesne społeczeństwo prezentujące wysoki poziom.

Nie przypisuję sobie wszystkich sukcesów Republiki. Nasz kraj jest wielki dzięki wytężonej pracy wielu osób, każdy włożył swoją cegiełkę w budowę Bialenii. Jednakże, jak pewien czas temu powiedział Krzysztof, stworzyłem właściwe podłoże pod rozwój. Nie bez powodu postanowiłem wystartować kolejny raz.
Zdaję sobie sprawę z faktu częściowej utraty poparcia społecznego. Jednakże niech każdy dokona chłodnej kalkulacji tego, co było dobre, a co złe w mojej prezydenturze. Bialenia była domem dla wszystkich, starałem się wspierać każdego obywatela, bowiem każdy Bialeńczyk to skarb. Obecnie sezon ogórkowy spowodował niewielkie zachwiania, jednakże w czasie jesieni wszystko jest do odbudowy.

Mogę zagwarantować dalszą aktywność i dalszą chęć współpracy z każdym, bez względu na poglądy polityczne. Nie chcę obiecywać cudów na kiju, obiecać mogę ciężką pracę, która zawsze przynosi efekty. Obiecać mogę dalszy zrównoważony rozwój. Nic ponad to, co reprezentowałem swoją prezydenturą przez wiele miesięcy.

Zachęcam do przemyślenia. :)

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
Odp: Andrzej Swarzewski- prezentacja kandydatury
« Odpowiedź #1 dnia: Sob, 16 Sie 2014, 00:32:33 »
Obiecać mogę dalszy zrównoważony rozwój.

To znaczy?
(–) Kristian Arped

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Sob, 16 Sie 2014, 00:50:48 »
Należy jednak pamiętać, że w obecnej sytuacji geopolitycznej prezydent Bialenii jest także liderem Nordaty i jedną z ważniejszych postaci na arenie międzynarodowej.
Czy to nie są sformułowania "nieco" na wyrost? Czy poza kontrowersyjnym* utrzymywaniem stosunków z Brodrią, jeszcze z kimkolwiek utrzymujemy kontakty i czy na tej całej Nordacie w ogóle coś więcej się dzieje, jakieś aktywne v-państwa itd.? Bo to tak trochę wygląda jakbyśmy, to znaczy jakbyś Ty jako kandydat i jednocześnie urzędujący Prezydent obwoływał się "przewodnikiem" niczego... Już nie wnikam, że pewnie pół v-świata nie uznaje istnienia Nordaty - ale uznając, że istnieje to i tak taka chyba trochę "pustynia". Nie za dużo megalomanii?

*) Wiem, że uważasz ta decyzję za słuszną i już wcześniej przeczyłeś temu sformułowaniu, ale bez względu co myślisz na ten temat to wzbudziła ona spory i dyskusje, wywołała sporo negatywnych emocji została oraz przyjęta przy sporej liczbie głosów sprzeciwu czyli jest kontrowersyjna.
« Ostatnia zmiana: Sob, 16 Sie 2014, 07:39:50 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Sob, 16 Sie 2014, 12:29:34 »
jeden z największych w mikroświecie uniwersytetów wraz ze stosunkową dużą ilością naukowców
Jeśli to prawda, to nauka w mikroświecie musi prząść bardzo cienko.

czy na tej całej Nordacie w ogóle coś więcej się dzieje, jakieś aktywne v-państwa itd.?
Jest jeszcze Republika Zapytaj. ;D
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #4 dnia: Sob, 16 Sie 2014, 12:31:46 »
Zapytajkowo nie ogarnia mikroświata. Dla nich mikronacje to jakaś gra, gdzie tak naprawdę w Wurstlandii za takie określenie płaciło się swoją v-głową. ;D
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Sob, 16 Sie 2014, 12:33:24 »
Zapytajkowo nie ogarnia mikroświata. Dla nich mikronacje to jakaś gra, gdzie tak naprawdę w Wurstlandii za takie określenie płaciło się swoją v-głową. ;D
Stąd szeroki uśmiech. Ale ich przedstawiciel nas stale podpatruje.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #6 dnia: Sob, 16 Sie 2014, 12:35:48 »
A niech podpatrują, wątpię aby znowu się do Nas odezwali. :(
Może zamiast budować wiecznie burzących się relacji Bialeńsko-Brodryjskie (co tak naprawdę jest syzyfową pracą) może czas nawiązać współpracę z kimś innym?
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

« Odpowiedź #7 dnia: Sob, 16 Sie 2014, 12:48:22 »
Obiecać mogę dalszy zrównoważony rozwój.

To znaczy?
Stawianie w równej mierze na jakość i ilość, równomierne rozwijanie wszystkich dziedzin Republiki, stawianie w równej mierze na różne grupy społeczne.

« Odpowiedź #8 dnia: Śro, 20 Sie 2014, 21:17:26 »
Jeśli jakieś śmieszki myślą, że podszywanie się pode mnie na IRC mnie powstrzyma, to się mylą. Widzę, że skrajna prawica tym razem sięgnęła po takie metody, ale mnie to nie rusza. :)

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Śro, 20 Sie 2014, 21:44:17 »
To my mieliśmy takie złe rzeczy na myśli...? Nie wiedziałem. Zwłaszcza, że wiele, wiele osób było na IRCu wywoływanych, nawet Robert Schmitz się zdarzył.

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Śro, 20 Sie 2014, 21:45:03 »
Nawet raz się zdarzył Książę Sarmacji. :D

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

« Odpowiedź #11 dnia: Śro, 20 Sie 2014, 23:11:41 »
Sorry, Hyancinthe wprowadził mnie w błąd. Mówił o podszywaniu się, ale zapomniał powiedzieć, że to były żarty...

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Śro, 20 Sie 2014, 23:21:23 »
No ja tego nie potraktowałem jego żarty. ;D Wyglądało to bardzo realistyczne, a każdy kto mógł trollować był już na czacie. O0

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej