Autor Wątek: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli.  (Przeczytany 2298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Odp: Akt Założycielski Zjednoczonych Socjalistycznych Emiratów Equestrialli.
« Odpowiedź #25 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 20:49:01 »
Z mojej strony powiem tak:
Zgadzam się na wszystkie ustępstwa prócz jednego. ;) Jahołda oraz Bengazjia łączą się tworząc ZSEE, a na resztę jestem gotów pójść na ustępstwa. Nie wchodzi w grę jakiś wygwizdów na Anatolii.
Też jestem tego samego zdania. Z mojej strony będzie przyzwolenie na te postulaty.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #26 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 20:57:05 »
Nie wchodzi w grę jakiś wygwizdów na Anatolii.
Na zasadach jakie tutaj nawypisywaliście nie ma mowy nawet o wygwizdowie na Anatolii... co najwyżej wyspa obok. A już kategorycznie nie będziecie robili tego pośmiewiska w naszego kraju i tych kreskówkowych głupot dla małych dzieci na rdzennym terenie Wyspy Bialeńskiej. Powiem krótko - PO MOIM TRUPIE!
« Ostatnia zmiana: Pią, 22 Sie 2014, 20:57:27 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

« Odpowiedź #27 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:00:19 »
Ja nie rozumiem po co psuć zabawę około pięciu obywatelom (co jest ogromną liczbą, jak na warunki naszego kraju)...

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #28 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:09:18 »
Ja nie rozumiem po co psuć zabawę około pięciu obywatelom (co jest ogromną liczbą, jak na warunki naszego kraju)...
Bo ta "zabawa", a raczej błazenada prowadzi do ośmieszenia kraju, który zbudowaliśmy wspólnym wysiłkiem, któremu poświęciliśmy swój czas itd. Zebraliśmy tutaj grupę ciekawych i sensownych ludzi, którzy stworzyli państwo coraz bardziej liczące się na międzynarodowej arenie i nie można tego zaprzepaścić przez błazenadę ludzi, którzy chcą zabawy na poziomie kreskówki dla 6-latków.

Jak powiedziałem - jak dla mnie dość tej błazenady ostatnich dni. Koniec z ośmieszaniem tego kraju - jak napisałem te bzdety przejdą - PO MOIM TRUPIE.

Bialenia traci sens i poważanie takimi debilnymi działaniami - nie widzisz tego? Jesteś tak zaślepiony wygraniem wyborów i aktywnością (choćby kretyńską) na siłę? Nawet wtedy gdy tak naprawdę prowadzi to do upadku tego kraju - bo poziom Z...coś tam itd. to w zasadzie upadek.
« Ostatnia zmiana: Pią, 22 Sie 2014, 21:10:33 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #29 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:10:20 »
Jak powiedziałem - jak dla mnie dość tej błazenady ostatnich dni. Koniec z ośmieszaniem tego kraju - jak napisałem te bzdety przejdą - PO MOIM TRUPIE.
Jesteśmy państwem demokratycznym, w którym 5 obywateli jest ważniejszych od 1 lub 2.

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #30 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:11:28 »
Jesteśmy państwem demokratycznym, w którym 5 obywateli jest ważniejszych od 1 lub 2.
Już było kilka osób, że po ich trupie i już nie żyją a Bialenia nadal istnieje.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #31 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:12:22 »
Moje zdanie pozostaje niezmienne - sprzeciw jakimkolwiek działaniom mającym charakter "kucowaty".
(–) Kristian Arped

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #32 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:13:11 »
Andrzeja nie będzie w przyszłym Parlamencie, Alego nie będzie, zatem Wasza nadzieja w wejściu obu kucy i Jarka do Parlamentu, inaczej tego nie przegłosujecie.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #33 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:14:46 »
Andrzeja nie będzie w przyszłym Parlamencie, Alego nie będzie, zatem Wasza nadzieja w wejściu obu kucy i Jarka do Parlamentu, inaczej tego nie przegłosujecie.

Niekoniecznie. ;D Jest jeszcze jedno chyba wyjście.

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #34 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:15:41 »

Niekoniecznie. ;D Jest jeszcze jedno chyba wyjście.
Państwo stowarzyszone.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #35 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:18:03 »
Jak sprawa stanie na "ostrzu noża" (a ze względu na poziom tej błazenady nie będzie innego wyjścia) to wtedy zobaczymy ilu stanie po stronie dalszej budowy Republiki Bialeńskiej jako sensownego i rozwijającego się państwa w mikroświecie, a ilu po stronie zabawy w kreskówki dla 6-latków.

Już było kilka osób, że po ich trupie i już nie żyją a Bialenia nadal istnieje.
I pewnie Wam ona przetrwa... tylko w takiej formie, że nie wiem czy warto.

W każdym razie moje zdecydowane NIE dla robienia z RB pośmiewiska i błazenady... No i się wkrótce przekonamy jaka opcja zwycięży i jakie będą tego skutki.

« Odpowiedź #36 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:20:45 »
Jak sprawa stanie na "ostrzu noża" (a ze względu na poziom tej błazenady nie będzie innego wyjścia) to wtedy zobaczymy ilu stanie po stronie dalszej budowy Republiki Bialeńskiej jako sensownego i rozwijającego się państwa w mikroświecie, a ilu po stronie zabawy w kreskówki dla 6-latków.
No zobaczymy. I to zobaczymy już za 40 minut.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #37 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:23:33 »
I to zobaczymy już za 40 minut.
No bądźmy dokładni... zobaczymy za dwa dni - wtedy będą wyniki.

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #38 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:23:45 »
Ja mam takie techniczne pytanie, co to za różnica czy te piksele przemalujemy na Anatolii czy na Bialenii? Co o zmienia tobie Krzysiu, albo tobie Tomek?  Czy w interesie nas wszystkich nei jest to zeby kuce dostaly własne poletko gdzie one będą się mogły w pełni realizować, a zwolennicy poważnej zabawy nie będą musieli na to patrzeć? Zamiast tego obie strony sie kłuca o virtualne piksele co za chwile zaowocuje utratą jakiegoś cennego i aktywnego obywatela i wszyscy będziemy na tym cierpieć.
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #39 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:31:47 »
Ja mam takie techniczne pytanie, co to za różnica czy te piksele przemalujemy na Anatolii czy na Bialenii?
A jak sobie wyobrażasz te kucogłupoty na terenie naszej Wyspy? Po to ją tworzyliśmy by teraz sprowadzić do poziomu kreskówki dla 6-latków?

Co o zmienia tobie Krzysiu, albo tobie Tomek?
Zmienia... nie przystępowałem do kraju, który teraz niektórzy chcą zamienić w pośmiewisko.

Czy w interesie nas wszystkich nei jest to zeby kuce dostaly własne poletko gdzie one będą się mogły w pełni realizować, a zwolennicy poważnej zabawy nie będą musieli na to patrzeć?
Nie ma interesu wszystkich... bo nie da się wszystkich pogodzić - to mrzonka. Jest interes tego kraju - a w jego interesie w chwili gdy zaczął się po miesiącach działań wreszcie liczyć nie jest staczanie się do poziomu Z...coś tam czy jeszcze gorzej.

Zamiast tego obie strony sie kłuca o virtualne piksele co za chwile zaowocuje utratą jakiegoś cennego i aktywnego obywatela i wszyscy będziemy na tym cierpieć.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale już traci (czy nawet stracił) - tylko nie wszyscy się wypowiadają, tylko po prostu tracą zainteresowanie krajem, który był czymś wartościowym, a teraz przez kucowygłupy stacza się do poziomu bajek dla dzieci i kompletnego absurdu.

To zaszło już tak daleko, że to się źle skończy - to już jest jasne... pytanie jak bardzo źle i ilu będzie chciało ten upadek oglądać?

Walczymy przeciwko zidioceniu kraju, który zbudowaliśmy - pewnie będą ofiary...
« Ostatnia zmiana: Pią, 22 Sie 2014, 21:33:59 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

« Odpowiedź #40 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:33:48 »
To zaszło już tak daleko, że to się źle skończy - to już jest jasne... pytanie jak bardzo źle i ilu będzie chciało ten upadek oglądać?
I Ty podobno jesteś wrogiem kleru i Kaczyńskiego? Bo ja tu różnicy nie widzę w zachowaniu i postrzeganiu świata.

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #41 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:35:48 »
Ale na boga to bedzie jeden region, w którym nie musisz sie udzielać, któego istnienie możesz negować i to jest JEDYNY rozsądny sposób na UTRZYMANIE wysokiego poziomu Republiki, to kąpromis który jest jedynym korzystnym roziwazaniem na którym zyska Bialenia dzięki przyciąganiu fanów kucykó do tegoż regionu, a jednocześnie nie straci bo będą oni w swoim samorządzie. Im dłużej dyskutujemy nt połozenia geograifcznego które nie ma żadnego znaczenia tym dłużej kuce będą kucyizowały centrale i zmieniały wspomnainy poziom.
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Guliano Montini

• Król Bialenii
  • Obywatel
  • Mieszkaniec
  • **
  • : 5
  • Obrońca wiary
    • NPE: BI14061300127
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #42 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:39:25 »
Gestapo ortograficzne! Proszę przyjechać po "kąpromis" :D
Guliano margrabia Montini
Posiadacz 41 folwarków
Marszałek Parlamentu VIII kadencji

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #43 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:39:38 »
Bo ja tu różnicy nie widzę w zachowaniu i postrzeganiu świata.
Jest zasadnicza - będę walczył z tym zidiocenie naszego kraju dopóki będzie szansa na zwycięstwo, ale w przeciwieństwie do tych, których mnie chcesz porównać nie zamierzam trzymać się ani stołków, ani tego kraju zębami. W razie czego wiem kiedy dać spokój i po prostu odejść. Na razie jest jeszcze szansa ona uratowanie RB przez zalewem błazenady i przed stoczeniem się naszego kraju - to będę walczył, ale nie martw się, kiedy szansy już nie będzie to odejdę i dalej mieszał już nie będę.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #44 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:40:56 »
Gestapo ortograficzne! Proszę przyjechać po "kąpromis" :D
Proszę na przyszłość używać do takich uwag funkcji "zgłoś". I wyjść z Parlamentu, bo kara za wypowiedź bez zezwolenia będzie się podwajała za każdym razem.

« Odpowiedź #45 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:41:30 »
Ja początkowo traktowałem kuce jako niegroźną, ale i dziecinną zabawę. Ale coraz bardziej widzę, że kuce są dla Bialeńczyków tym samym, czym Wandystan dla Sarmatów i Gnomia dla Scholandii. I z tej perspektywy jest to sprawa priorytetów, sprawa tolerancji i poszanowania dla działania innych ludzi, współobywateli. I jako taka, prowincja kuców powinna być popierana także przez ludzi, których ta dziecinna zabawa śmieszy.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #46 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:42:24 »
Bo ja tu różnicy nie widzę w zachowaniu i postrzeganiu świata.
Jest zasadnicza - będę walczył z tym zidiocenie naszego kraju dopóki będzie szansa na zwycięstwo, ale w przeciwieństwie do tych, których mnie chcesz porównać nie zamierzam trzymać się ani stołków, ani tego kraju zębami. W razie czego wiem kiedy dać spokój i po prostu odejść. Na razie jest jeszcze szansa ona uratowanie RB przez zalewem błazenady i przed stoczeniem się naszego kraju - to będę walczył, ale nie martw się, kiedy szansy już nie będzie to odejdę i dalej mieszał już nie będę.

Proszę o ciszę i spokój i brak nerwowej atmosfery, czy to Kuców czy Resztę. Proszę zerknąć na moją propozycje kompromisu.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #47 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:45:21 »
I z tej perspektywy jest to sprawa priorytetów, sprawa tolerancji i poszanowania dla działania innych ludzi, współobywateli.
Wybacz, ale każda tolerancja na odmienne "poglądy" ma pewne granice, których przekroczyć się nie da.

« Odpowiedź #48 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:48:06 »
Otóż nie. U powstania Bialenii stała tolerancja i sprzeciw wobec dyktatury większości. Bialenia jest domem wszystkich, każdy ma tu swoje miejsce. Hiacynt, Tomasz i Ali to niezwykle wartościowi obywatele bez których Bialenia nie byłaby tak samo wspaniałym krajem, jak teraz. I będę ich bronił tak długo, jak długo będę mógł.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #49 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:59:43 »
U powstania Bialenii stała tolerancja i sprzeciw wobec dyktatury większości.
I miało to sens dopóki w imię tej "tolerancji" nie zaczęło doprowadzać do staczania się tego kraju w opary absurdu... państwo musi mieć jakąś wizję i wizerunek oraz musi mieć jakieś granice tej tolerancji... choćby aby nie zniszczyła samego państwa, jak to się teraz dzieje.