Autor Wątek: Śmierć  (Przeczytany 259 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
Śmierć
« dnia: Czw, 28 Sie 2014, 14:35:32 »
Szanowni Współrodacy!

Doszła dzisiaj wieść z Wolnogradu - miasta stołecznego Republiki Bialeńskiej, że po wielu miesiącach walki o nowe, sprawiedliwsze zasady pożycia społeczno - gospodarczego odszedł od Nas Jan Kaniewski, były minister gospodarki, promocji, poseł, działacz społeczny, były Powstaniec Marcowy. Oto list zmarłego:

Chciałbym odnieść się do spraw, które zawsze mnie zajmowały. Każdy wie, że to były przede wszystkim kwestie ułożenia sprawiedliwych relacji wymiany gospodarczej, podziału dóbr, czyli de facto sprawy ekonomii. Nie zawsze potrafiono to docenić ( z resztą tu nie chodziło o przysłowiowe "noszenie na rękach") tylko o uszanowanie dalszej pracy ku porządkowi sprzyjającemu Bialenii. Wszystko poszło w kierunku innym, takim za który odpowiedzialności nie chciałem brać gdyż uważałem, że nie zagwarantuje dalszego rozwoju. Próbowano mnie łagodnie mówiąc "odzwyczaić" od mieszania się do tego, co lubię i sądzę, że umiem. Bo jakieś pojedyncze błędy nie mogą dyskwalifikować mnie jako ministra, a powinny dotyczyć ludzi, który się nie zaangażowali w działalność gospodarczą, tylko od razu ruszyli na Kaniewskiego jako ministra gospodarki. Czy dzisiaj ktoś potrafi trafnie argumentami określić, że totalnie się pomyliłem, że za to ten system działa? Poza dołożeniem  biurokracji, która dodatkowo odstrasza ludzi nie widzimy już nic. Gospodarka jako całość to nie byłem ja, ale naród. We mnie było najłatwiej uderzyć i to zrobiono. Skutecznie wyleczono mnie z działania na rzecz polepszenia działania systemu. Tym samym także wyleczono mnie z deklaracji czym jest Bialenia. To nie jest kraj dla tych. którzy chcą robić to co lubią, umieją najbardziej i chcą tym dać wkład w rozwój. To za to jest kopia reala lub wielka chęć aby nią być. My nie mieliśmy być jego kopią, ale alterantywą, tak tylko jak można w oparciu o warunki wirtualne.
Nie mam obywatelstwa. I nie chcę go też teraz w końcu, bo jeśli Bialenia jest po mimo tych deklaracji "przeżuwaczem", który Cię "pochłonie", "strawi" i "wydali" - to ja udziału brać w tym nie chcę.

Dużo by jeszcze słów pisać. Ktoś zastanawiał się nad kwestią mojego powrotu. O! Janek to ty wracasz? Po co? Tylko aby znów stać się aktorem przedstawienia, którego finał jest dobrze znany. Te miesiące, które tu byłem dosyć potrafiły mi dostarczyć faktów i argumentów, które jasno przemawiają: Nie bierz się za to! Gorzkie są te słowa, ale całkiem prawdziwe. Ciągłe werbowanie, później różne docinki, mówienie "sam jesteś sobie winien" i znów i tak w kółko aż do sytuacji odczucia marginalizacji, traktowania jak wariata.

Żegnam, dla Bialenii umarłem, Jan Kaniewski

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Odp: Śmierć
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 28 Sie 2014, 14:46:40 »
Czy dzisiaj ktoś potrafi trafnie argumentami określić, że totalnie się pomyliłem, że za to ten system działa?
Za "starych, dobrych czasów" bawiłeś się w gospodarkę sam, teraz bawią się cztery osoby (łącznie podjęło się zabawy na poważniej siedem). Wystarczający argument?

Gospodarka jako całość to nie byłem ja, ale naród.
Nie, dawna gospodarka to BYŁEŚ Ty. Reszta narodu nic w tym kierunku wtedy nie robiła, poza głosowaniem nad kolejnymi Twoimi ustawami i komentowaniem wizji. Działalność zaczęła się po reformie.

Tym samym także wyleczono mnie z deklaracji czym jest Bialenia.
Nie rozumieliśmy tych deklaracji. Dosłownie.

To nie jest kraj dla tych. którzy chcą robić to co lubią, umieją najbardziej i chcą tym dać wkład w rozwój
Bzdury. Po prostu akurat większość lubiła coś innego niż Ty.

Ciągłe werbowanie, później różne docinki, mówienie "sam jesteś sobie winien" i znów i tak w kółko aż do sytuacji odczucia marginalizacji, traktowania jak wariata.
Tu bez komentarza.

Spoczywaj w pokoju, Janie. Niech spokój zagości nad Twoją duszą.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Czw, 28 Sie 2014, 17:01:58 »
Gospodarka jako całość to nie byłem ja, ale naród.
Oczywiście, że nie byłeś to Ty - bo nie podjąłeś żadnych działań aby jakakolwiek gospodarka powstała... a gdy próbowaliśmy tworzyć firmy to najtrudniej było się doprosić ich rejestracji. Słusznie prawisz, że gospodarka to nie Ty, bo jedyne co robiłeś to bycie tytularnym ministrem gospodarki i pisanie jakiś nic nie znaczących sloganów oraz ustaw nie służących niczemu.

Twoje działania nie spowodowały, ani nie przyczyniły się powstania ani jednej formy działalności gospodarczej w RB.

Skutecznie wyleczono mnie z działania na rzecz polepszenia działania systemu.
Bzdura - nigdy nie podjąłeś jakiejkolwiek działalności na rzecz "polepszenia systemu".

Tym samym także wyleczono mnie z deklaracji czym jest Bialenia. To nie jest kraj dla tych. którzy chcą robić to co lubią, umieją najbardziej i chcą tym dać wkład w rozwój. To za to jest kopia reala lub wielka chęć aby nią być. My nie mieliśmy być jego kopią, ale alterantywą, tak tylko jak można w oparciu o warunki wirtualne.
No właśnie Twoje "zajmowanie się gospodarką" ograniczało się do jakiś deklaracji o niczym... byłeś wielokrotnie nagabywany o to by wreszcie podać jakiekolwiek konkrety swojej "wizji gospodarki", tylko nikt się tego nie doczekał i w efekcie musieliśmy zrobić to sami (wcale nie twierdzę, ze zrobiliśmy to idealnie - ale "strzeliłeś focha" w newralgicznym momencie i musieli wziąć się za to ludzie, którzy tam naprawdę tego robić nie zamierzali), a Ty tylko pojawiałeś się aby krytykować, ale ogólnikami. Pytany o szczegóły, o to jak chciałbyś to zmienić czy poprawić milknąłeś czy miałeś typową dla Ciebie "awarię sprzętu".

Przestań człowieku pozować na "zaszczutego bohatera", bo rzucałeś sloganami, w zasadzie w materii gospodarki nie zrobiłeś niczego konkretnego - sam nie wiedziałaś czego chciałeś albo może i wiedziałeś, ale nie wiedziałeś jak to wyrazić. Dowodem są Twoje posty - nie zawierają nic konkretnego.

Masz całkowitą rację, że gospodarka RB to nie Ty... bo gospodarkę stworzyli Ci co im się chciało. To oni tworzyli firmy, opisywali je, działali w kraju i nawet zagranicą - kiedy Ty nie robiłeś nic poza wtrącaniem od czasu do czasu zestawu sloganów o niczym, po czym pytany o konkrety swoich wizji to olewałeś i znikałeś.

Do dzisiaj nikt nie wie jaka miała być ta Twoja "alternatywa" - bo nigdy nic konkretnego o tym nie napisałeś. Masz pretensje, że nikt Cię nie rozumiał? A co wg Ciebie umiemy czytać w myślach? Bo nie napisałeś nigdy nic konkretnego w tej materii.

Ciągłe werbowanie, później różne docinki, mówienie "sam jesteś sobie winien" i znów i tak w kółko aż do sytuacji odczucia marginalizacji, traktowania jak wariata.
Jakie "werbowanie" - robisz sobie z nas tutaj jakieś "jaja"? Chciałeś tworzyć gospodarkę, chciałeś się w tym udzielać, ale kończyłeś na tym, że pisałeś na początku zestaw sloganów, po czym nijak nie dałeś się namówić na rozwinięcie tego i ubranie w konkretne propozycje... nawet nie wiem czy miałeś jakiekolwiek.

System gospodarczy RB ci się nie podoba? No OK... ale przypomnij sobie ile razy byłeś pytany o to, że skoro się Tobie nie podoba i widzisz w nim błędy to abyś się wypowiedział konkretnie jak widzisz jego naprawę czy zmianę. I co doczekał się  ktoś od Ciebie wtedy czegoś konkretnego? Ja sobie nie przypominam.

Przestań pozować na poszkodowanego i zaszczutego... bo marginalizowałeś się sam - olewając nasze pytania o konkrety swoich wizji. Chcesz "umrzeć dla Bialenii"? To Twoja decyzja (ale o ile wiem byliśmy cały czas gotowi wysłuchać konkretów Twoich wizji, które nigdy nie padły) - jednak nie wciskaj tutaj nikomu ciemnoty, że to wina otoczenia.
« Ostatnia zmiana: Czw, 28 Sie 2014, 17:27:38 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 28 Sie 2014, 17:19:25 »
Dobra, Hajnriś, ustaw mu grupę "Zmarły" i na tym (i ewentualnie pojawieniu się marudzenia od wiadomej osoby, na temat tego, czym będzie RB bez Kaniewskiego) chyba cała sprawa się zakończy.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #4 dnia: Czw, 28 Sie 2014, 18:19:03 »
Dobra, Hajnriś, ustaw mu grupę "Zmarły"

"Uśmiercony".
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości