Kolejna ustawa ode mnie, tym razem mająca bardziej charakter sprzątający, niż regulujący.
USTAWA REPUBLIKI BIALEŃSKIEJ
o zniesieniu ustaw
z dnia XX grudnia 2014 r.
Art. 1
Znosi się ustawę o dostępie do panelu administracyjnego z dnia 24 czerwca 2014 r.
Art. 2
Znosi się ustawę o wydarzeniu miesiąca z dnia 27 maja 2014 r.
Art. 3
Znosi się ustawę o plebiscycie obywatelskim z dnia 14 sierpnia 2014 r.
Art. 4
Znosi się ustawę o żałobach narodowych z dnia 3 marca 2014 r.
Art. 5
Znosi się ustawę o rankingu regionów z dnia 17 maja 2014 r.
Art. 6
Znosi się Akt Założycielski Autonomii Jahołdajewszczyzny z dnia 3 marca 2014 r.
Art. 7
Ustawa wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.
Wyjaśnienia:
Art. 1 - zapisy tej ustawy są martwe, prezydent nawet nie przykłada uwagi do tego, kto ma dostęp do panelu administracyjnego. Nad wszystkim ostatecznie czuwam ja - dostęp w tej chwili mają do PA: Hugon Hewret, Krzysztof Razorblade, Maciej Kamiński oraz Jan Kaniewski.
Art. 2 - zapisy tej ustawy również są martwe. Inicjatywy takie jak plebiscyty, rankingi, wydarzenia, etc. powinny być organizowane przez stałą osobę, która ma na to ochotę i motywację, a nie powinno być z góry narzucone na osobę, która nawet nie poczuwa się do obowiązku spełnienia tych obowiązków. Przykładu nie trzeba podawać. W sumie w każdej mikronacji tak jest, przykład to TOP List utworów w mikronacjach. Zawsze są prowadzone przez osoby zainteresowane.
Art. 3 - j/w
Art. 4 - Tutaj się zastanawiałem, ostatecznie można by było przygotować nowelizację ustawy lub uchylić punkt mówiący o zmianie kolorystyki (tylko do cholery czego?). Domyślam się, że stylu forum, ale techniczne biorąc - jest to niemożliwe. Do rozpatrzenia pozostawiam Parlamentowi.
Art. 5 - tak samo jak art. 2 i art. 3
Art. 6 - Tu tłumaczyć nie trzeba.