Autor Wątek: Co sie dzieje z Bialenią?  (Przeczytany 1956 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
Odp: Co sie dzieje z Bialenią?
« Odpowiedź #25 dnia: Śro, 15 Paź 2014, 17:23:59 »
Co nazywasz urojeniami? To, że ludzie się organizują bo widzą, że inni zatracili się w szarganiu urzędu? To kwestia odpowiedzialności.
« Ostatnia zmiana: Śro, 15 Paź 2014, 17:26:31 wysłana przez Jan Kaniewski »

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #26 dnia: Śro, 15 Paź 2014, 17:30:12 »
Okej, w takim razie poproszę o nazwiska osób, które "dławią naród".
(–) Kristian Arped

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #27 dnia: Śro, 15 Paź 2014, 17:50:27 »
Wzywam do protestów. To jest wezwanie dla ludzi, którzy mają dosyć bylejakości sprawowania najwyższego urzędu który jeszcze niedawno dawał przykład aktywności. Czy władza pójdzie za przykładem swoich sarmackich przyjaciół których za wzór uznaje? Będzie dławić naród?
Zależy, co naród będzie robił. Jak zaczną się wyzwiska i kłótnie, to będzie dławić. Ale dopóki narzeka się na sposób sprawowania urzędu, wzywa do zmian i tak dalej - to śmiało.

Okej, w takim razie poproszę o nazwiska osób, które "dławią naród".
1. Maciej Kamiński.
Z urzędu dławiciel narodu. Taka dola człowieka od czarnej roboty.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #28 dnia: Śro, 15 Paź 2014, 17:53:09 »
Wzywam do protestów. To jest wezwanie dla ludzi, którzy mają dosyć bylejakości sprawowania najwyższego urzędu który jeszcze niedawno dawał przykład aktywności.
Najlepszym protestem wobec nieaktywności obecnego Prezydenta będzie po prostu w najbliższych i wcale przecież nie tak dalekich wyborach (za dwa tygodnie) wybranie innej osoby na to stanowisko.

A że do wyborów zostało właśnie raptem te dwa tygodnie, to po prostu można już zacząć szukanie lepszego kandydata... tylko ja widzę jeden problem - jak na razie takiej osoby o odpowiedniej aktywności, gwarantującej poważne rządy i jednocześnie deklarującej chęć startu w wyborach na to stanowisko na horyzoncie nie ma.

To jest podstawowy problem do rozwiązania... można sobie protestować, problem w tym, że protesty są bez sensu gdy się nie oferuje od razu sensownego rozwiązania problemu czy choćby programu naprawczego danej sytuacji.

Wzywam do protestów. To jest wezwanie dla ludzi, którzy mają dosyć bylejakości sprawowania najwyższego urzędu który jeszcze niedawno dawał przykład aktywności. Czy władza pójdzie za przykładem swoich sarmackich przyjaciół których za wzór uznaje? Będzie dławić naród?
Tutaj przesadzasz... nieaktywność Martina nikogo nie dławi. Możesz wskazać decyzje "władzy" czyli Prezydenta lub Premiera, które by "dławiły" jakąkolwiek pożyteczną dla RB działalność?

Jedynym co w zasadzie można by zarzucić to opóźnienie podpisania ostatnio przegłosowanej ustawy... tydzień czekaliśmy - ale z drugiej strony była to ustawa "porządkowa" i nie było to nic strasznie pilnego. Opóźnienie podpisania nie miało wiec żadnego wpływu na funkcjonowanie państwa. Niczego nie zadławiło...
« Ostatnia zmiana: Śro, 15 Paź 2014, 17:54:59 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #29 dnia: Śro, 15 Paź 2014, 18:00:27 »
A że do wyborów zostało właśnie raptem te dwa tygodnie, to po prostu można już zacząć szukanie lepszego kandydata... tylko ja widzę jeden problem - jak na razie takiej osoby o odpowiedniej aktywności, gwarantującej poważne rządy i jednocześnie deklarującej chęć startu w wyborach na to stanowisko na horyzoncie nie ma.

To jest podstawowy problem do rozwiązania... można sobie protestować, problem w tym, że protesty są bez sensu gdy się nie oferuje od razu sensownego rozwiązania problemu czy choćby programu naprawczego danej sytuacji.

1. Sądzę że jestem odpowiednio aktywny.
2. Nie chcę zamachiwać się na naszą narrację, ani wczynać bezsensownych konfliktów z czym i kimkolwiek.
3. Kandyduje.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #30 dnia: Śro, 15 Paź 2014, 18:01:51 »
Ja tu mam na myśli to co władza mogłaby zrobić tak samo jak sarmackie władze z nami podczas powstania.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #31 dnia: Śro, 15 Paź 2014, 18:04:38 »
1. Sądzę że jestem odpowiednio aktywny.
Nie uczestnicząc w praktycznie żadnym głosowaniu w Parlamencie. No tak, aktywny. :)
Czy władza pójdzie za przykładem swoich sarmackich przyjaciół których za wzór uznaje?
A to już bezczelne kłamstwo.
(–) Kristian Arped

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #32 dnia: Śro, 15 Paź 2014, 18:05:05 »
2. Nie chcę zamachiwać się na naszą narrację, ani wczynać bezsensownych konfliktów z czym i kimkolwiek.
To dobrze, że nie mam obywatelstwa, bowiem taka deklaracja sprawiłaby, że nie miałbym na kogo zagłosować (nikt poza Tobą oczywiście w ogóle nie wchodził w grę od czasu wycofania się Feliksa).

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #33 dnia: Śro, 15 Paź 2014, 18:06:59 »
Ja tu mam na myśli to co władza mogłaby zrobić tak samo jak sarmackie władze z nami podczas powstania.
Mogłaby. Ale po co miałaby? Musielibyście, czy ja wiem, niepodległość Dżamahiriji czy innej Jahołdy ogłosić, żeby skończyć podobnie jak w Sarmacji.

Czy władza pójdzie za przykładem swoich sarmackich przyjaciół których za wzór uznaje?
Sarmacja? A gdzie to jest?

To dobrze, że nie mam obywatelstwa, bowiem taka deklaracja sprawiłaby, że nie miałbym na kogo zagłosować (nikt poza Tobą oczywiście w ogóle nie wchodził w grę od czasu wycofania się Feliksa).
Bo oczywiście tu karzą za nieoddanie głosu w wyborach. ::)
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #34 dnia: Śro, 15 Paź 2014, 18:07:22 »

Narracja okołokucykowa itd., ogólnie narracja luźniejsza jest ok. Oczywiście, nie może być sytuacji gdy jedna narracja chcę mieć pierwszeństwo przed drugą, w RB jest miejsce dla obu.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #35 dnia: Śro, 15 Paź 2014, 18:12:56 »
1. Nie wiem co zrobiły z Wami "sarmackie władze" - nie bywam na tamtym forum, a już w ogóle nie chciałoby mi się odkopywać na obcym i w ogóle mnie nie interesującym forum postów sprzed ponad roku czy pewnie dwóch.

2. Powiedzenie, że "władza mogłaby" trochę przypomina stary dowcip z sądzeniem bacy o bimbrownictwo, kiedy zaczął się on domagać sądzenia za gwałt "bo aparaturę też ma". Liczy się to czy ta władza przeciwko, której chcesz protestować coś w kierunku "dławienia" (o którym piszesz) zrobiła, a nie czy "może zrobić".

Władza jest nieaktywna - to niezaprzeczalny fakt... Należy to zmienić (czyli pewnie zmienić "władzę" w wyborach) z tym też się raczej zgadzam, pod warunkiem jednak, że pojawi się lepszy kandydat (na razie nie widzę.. ale wszystko jest przecież możliwe w polityce podobno). Ale z zarzutami o jakieś "dławienie" to po prostu przesadzasz. Władza się nie sprawdza? Po to mamy wybory.

PS. Konstanty... nic do Ciebie nie mam (a wręcz Cie lubię jako współdyskutanta, jak mam okazję do tego) - ale będziesz się musiał bardzo postarać w kampanii wyborczej by mnie przekonać do oddania na Ciebie głosu. Z tą aktywnością to Ci średnio wychodzi... wszedłeś w gospodarkę i zawaliłeś, zostałeś posłem - standard to absencja w głosowaniach, chciałeś się bawić w v-kosmos... znudziło się Tobie zanim zacząłeś.
« Ostatnia zmiana: Śro, 15 Paź 2014, 18:20:36 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #36 dnia: Pią, 17 Paź 2014, 20:43:54 »
Potrzeba nam odważnego przywództwa, które będzie nie tylko po to aby trwać ale aby prowadzić kraj w obranych kierunkach. Jeśli nie widzicie na razie lepszego kandydata to wybór Primisza wcale nie jest rozwiązaniem. Mogę pojdąć rękawicę jeśli taka jest wola narodu, którego godne miejsce pod Słońcem chcę mu dać. Wychodzi na to, że trzeba nam innej osoby na czele państwa aby przeprowadzić projekt promocyjny za który może w ramach pokazówki lub ewentualnie kiełbasy wyborczej weźmie się Primisz. Koniec z nieodpowiedzialnąścią.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #37 dnia: Pią, 17 Paź 2014, 20:47:58 »
Nie jest tajemnicą, iż Marcin nie będzie kandydował. Póki co, kandydaturę zapowiedział tylko Konstanty, a do wyborów zostało 8 dni. ::) Więc jeżeli chcesz kandydować, to śmiało.
(–) Kristian Arped

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #38 dnia: Pią, 17 Paź 2014, 21:02:25 »
Mogę pojdąć rękawicę jeśli taka jest wola narodu...
Przede wszystkim jeżeli jest taka Twoja wola... rozumiem przez to, że masz tyle własnych chęci, że zapewnisz odpowiednią aktywność swojej osoby podczas pełnienia obowiązków.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #39 dnia: Pią, 17 Paź 2014, 22:08:08 »
Ja cały czas wyrażam gotowość do kandydowania w wyborach prezydenckich. Sądzę, że sytuacja w Bialenii jest poważna i może się rozwinąć w róznych kierunkach.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #40 dnia: Pią, 17 Paź 2014, 22:15:31 »
Ja cały czas wyrażam gotowość do kandydowania w wyborach prezydenckich.
Jest to moim zdaniem poważna kandydatura i warta rozważenia oraz przedstawienia w dobrej debacie przedwyborczej - dobrze, że masz kontrkandydata... który ma chęci na "stołek", debata powinna być ciekawa.

Ze swojej strony powiem, że jeżeli miałbym ją prowadzić (ale to Wasza wola) tak jak ostatnio to niech się kandydaci przygotują - bo postaram się być bardziej dociekliwym i upierdliwym prowadzącym niż ostatnio.  >:D

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #41 dnia: Pią, 17 Paź 2014, 22:55:02 »
Debata zapowiada się ciekawie gdyż do niedawna byliśmy sojusznikami, ale na pewno są kwestie różnic.