Autor Wątek: Wybory władz  (Przeczytany 1081 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Boris Hristow

Wybory władz
« dnia: Pon, 06 Sty 2014, 12:45:20 »
Jako marszalek senior RB oglaszam ze od dnia dzisejszego do dnia 12.01(ze wzgledu ze jest rok szkolny) oglasza sie nabor na MARSZAŁKA PARLAMENTU REPUBLIKI  BIALENSKIEJ 2014 roku (kazdy obywatel (powyzej 10 postow) moze zgłosic sie na to wazna funkcje w panstwie)
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »
Boris Hristow

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
Re: Wybory władz
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 06 Sty 2014, 12:55:59 »
Zgłaszam kandydaturę Pana Macieja Kamińskiego na marszałka parlamentu II kadencji.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #2 dnia: Pon, 06 Sty 2014, 13:06:58 »
Co do kandydatury, to nie widzę żadnych przeciwwskazań.
Jednocześnie proszę Pana Marszałka-Seniora o rozpoczęcie równocześnie zgłaszania kandydatur na Prezydenta Republiki Bialeńskiej. Szkoda czasu. ;)

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #3 dnia: Pon, 06 Sty 2014, 23:09:21 »
Jeśli Maciej potwierdzi swoja kandydaturę na Marszalka wpisze sie go na listę ale w dalszym ciągu czekamy na inne zgłoszenia  

informuje ze sie od dnia  dzisiejszego do  12.01 (Rok Szkolny) ogłasza sie  zgłaszanie kandydatów na Prezydenta RB (każdy obywatel (powyżej 10 postów) może zgłosić sie na to funkcje w państwie)

Jednoczesne chce przeprosić  za mój 1-wszy post z  błędami ortograficznymi wynikało to z tego ze pisałem z klawiatury szwedzkiej na telefonie
Boris Hristow

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Wto, 07 Sty 2014, 18:01:15 »
Potwierdzam swoją kandydaturę na marszałka Parlamentu.
Równocześnie chciałbym zgłosić swoją kandydaturę na Prezydenta.

Abdullahu - widzę postęp w pisowni (wielkie litery na początku w dwóch zdaniach na trzy), teraz jeszcze zacznij pisać kropki na końcu.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #5 dnia: Wto, 07 Sty 2014, 18:33:34 »
Ja również chciałbym zgłosić swoją kandydaturę na Prezydenta Republiki Bialeńskiej.
Równocześnie wyzywam swojego kontrkandydata na pojedynek w debacie. :P

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #6 dnia: Wto, 07 Sty 2014, 19:42:42 »
Więc jeśli Panowie popieracie swoje pozycje to nic innego jak tylko zacząć jakąś debatę  prezydencką.

A i dodam, że od 12.01.2014 (22:52) do  19.01.2014 (22:52) odbędą się wybory prezydenckie (wydłużam czas (wiem, że nie zgodnie z prawem ale okoliczności szkółuczelni i itp.)).

Niech mnie osądzi następna kadencja sądu  oraz Parlamentu, jeśli robię swoją robotę źle.

Panowie, w wyniku zgodności z prawem jeśli na to pozwolicie do końca 19.01.2014 będę sprawował urząd p.o. Marszałka, ponieważ jak wiemy Maciej zgłosił się też na stanowisko prezydenta, a to koliduje z prawem. Że prezydent nie może być jednocześnie Marszałkiem Parlamentu (bodajże też każdy wybrany Marszałek (nawet p.o. Marszałka) zastępuje do czasu wyboru Prezydenta Republiki).
Boris Hristow

« Odpowiedź #7 dnia: Wto, 07 Sty 2014, 20:20:03 »
Chciałbym wyjaśnić kilka nieścisłości.
Cytat: "Abdullah Aykm"
A i dodam ze od 12.01.2014(22:52) do 19.01.2014(22:52) odbędą sie wybory prezydenckie
Jest to niezgodne z Regulaminem Sejmu. Proszę o stosowanie się do niego.
Niech mnie osadzi następna kadencja sadu oraz Parlamentu jeśli robię swoja robotę źle
Tu nie chodzi o to, że to złamanie prawa, ale o to, że po prostu nie możesz tego zrobić. Regulamin Parlamentu to dokument regulacyjny, a nie prawny. Nie ma tu możliwości nieprzestrzegania go. Dlatego też proszę o zmianę terminów, jak najszybciej.
Panowie wyniku Zgodności z Prawem Jeśli na to pozwólcie do końca 19.01.214 będę Sprawował urząd P.O Marszalka ponieważ jak wiemy Maciej zgłosił sie tez na stanowisko prezydenta a to koliduje z prawem.
Jest to absolutnie niemożliwe.
Poza tym, niełączenie stanowisk jest u nas tylko zwyczajowe i wynikają z poczucia dobrego smaku wśród polityków. Nie przyjęliśmy wciąż ustawy o imcompatibilitas.
(bodajże tez każdy wybrany Marszałek(nawet P.O Marszałek) zastępuje do czasu wyboru Prezydenta Republiki).
Nie. Kadencja Prezydent wygasa wraz z wyborem następnego prezydenta. Tak jest w świecie realnym, tak jest i u nas.

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #8 dnia: Wto, 07 Sty 2014, 21:45:02 »
JA zastosowałem prawo aby KAŻDY powtarzam KAŻDY OBYWATEL  POWYŻEJ 10 POSTÓW MÓGŁ ZAGŁOSOWAĆ 2 DOBY NA TO NIE WYSTARCZA A ŻEBY TO ZROBIĆ czyli zagłosować.
Boris Hristow

« Odpowiedź #9 dnia: Wto, 07 Sty 2014, 22:04:30 »
JA zastosowałem prawo aby KAŻDY powtarzam KAŻDY OBYWATEL  POWYŻEJ 10 POSTÓW MÓGŁ ZAGŁOSOWAĆ 2 DOBY NA TO NIE WYSTARCZA A ŻEBY TO ZROBIĆ czyli zagłosować.
Przepraszam bardzo, ale proszę o litość. Prezydenta wybiera TYLKO Parlament. Ty, Janek i Maciek jesteście codziennie. Bez problemu zdążycie. Proszę nie naginać przepisów, bo zacznę wykorzystywać środki prawne.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 11:15:21 »
Przepisy trzeba stosować, bo to rzecz która sami ustaliliśmy i musimy przestrzegać. Ma się taki do takiego zakresu działań i koniec. Regulamin parlamentu jest jasno napisany i jeśli już Abdullahu chcesz dostosować warunki to czyn to w poszanowaniu prawa. Prawo nie może zostać zawieszone, chyba, że parlament wprowadza moratorium, a tego nie ma.

« Odpowiedź #11 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 15:21:23 »
Cytat: "Jan Kaniewski"
Prawo nie może zostać zawieszone, chyba, że parlament wprowadza moratorium
Moratorium nie jest w żaden sposób zapisane w prawie Republiki Bialeńskiej, więc jest to niemożliwe.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 15:45:13 »
No ja tylko pisałem tutaj o różnych wariantach, ale skoro nie ma moratorium to Abdullah musi stosować się do prawa.

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #13 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 16:45:16 »
Czyli 2 DOBY nikt prócz 2 plus ja nie zagłosuje (SZKOŁA do 16:00? Czasami autobus i lekcje). Po jaki (...) są te wybory co mies., ja proponuję, aby II kadencja zajęła się planem 4 mies. prezydentury i Parlamentu.

JA chcę dobrze, aby KAŻDY mógł żaglować (powyżej 10 postów).
Boris Hristow

« Odpowiedź #14 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 17:20:02 »
Pomimo, że mi wstyd, to muszę zdyscyplinować Marszałka Seniora.
NIKT POZA POSŁAMI NIE MA ZAGŁOSOWAĆ. NARÓD WYBIERA PARLAMENT, A PARLAMENT PREZYDENTA. KONIEC. TU NIE MA ŻADNEGO "ŻAGLOWANIA".

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #15 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 17:31:15 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
Pomimo, że mi wstyd, to muszę zdyscyplinować Marszałka Seniora.
NIKT POZA POSŁAMI NIE MA ZAGŁOSOWAĆ. NARÓD WYBIERA PARLAMENT, A PARLAMENT PREZYDENTA. KONIEC. TU NIE MA ŻADNEGO "ŻAGLOWANIA".

KTO CI TERAZ WJEDZIE, JAK KAŻDY JEST  ZAWALONY  PRACAMI SZKOLNYMI CHŁOPIE PRZECIEŻ W 2 DOBY NIE DA RADY  ZROBIĆ WYBORÓW NIE KAŻDY MA CZAS W CIĄGU TYGODNIA PRACNAUKI ŻEBY WEJŚĆ I ZAGŁOSOWAĆ.
Boris Hristow

« Odpowiedź #16 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 17:37:57 »
Janek, Maciek i Ty wchodzicie częściej niż raz na dwa dni. Codziennie albo i częściej. Dlatego proszę o zarządzenie tego głosowania, najpierw nad Marszałkiem, który poprowadzi już wybór Prezydenta.
I proszę bez robienia problemów.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 17:44:50 »
Abdullahu mamy łamać prawo? Nie ma nic gorszego niż nie poszanowanie prawa. Zagłosowanie tak w ogóle to nie jest coś trudnego. Oddać głos chociaż jak się nie może coś więcej.

« Odpowiedź #18 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 17:45:51 »
Cytat: "Jan Kaniewski"
Abdullahu mamy łamać prawo? Nie ma nic gorszego niż nie poszanowanie prawa. Zagłosowanie tak w ogóle to nie jest coś trudnego. Oddać głos chociaż jak się nie może coś więcej.
A niby co ma być więcej w czysto technicznym wyborze Marszałka Parlamentu, gdy jest jeden niekontrowersyjny kandydat.

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #19 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 18:03:17 »
Dobrze więc.

Ale pytanie mam jedno, jeśli on startuje i na Parlament i Prezydenta to ja chętnie ogłoszę jutro wybory na prezydenta, po co czekać, więc ustalone jutro od 00:00 do pojutrza do 00:00 będą trwać wybory na Prezydenta.
Boris Hristow

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 18:06:17 »
Zalecam się opanować, Abdullahu. Weź z 10 głębokich oddechów zanim coś napiszesz. I nie krzycz tyle. I zwracam uwagę po raz kolejny - KROPKI NA KOŃCU ZDAŃ! I wielkie litery. Powiem szczerze - to jest denerwujące. I prawo mówi chyba jasno - Prezydenta wybiera PARLAMENT (art. 7 Konstytucji: Prezydent Republiki Bialeńskiej jest wybierany przez każdy następny Parlament Republiki Bialeńskiej.). Jeśli chcesz to zmienić - napisz poprawkę do Konstytucji, to nie takie trudne wykreślić pięć słów z pierwotnej treści i wpisać w ich miejsce np. naród w wyborach powszechnych. W razie, gdybyś znalazł poparcie min. dwóch posłów (czyli jednej osoby, skoro Twój głos jest pewny) Konstytucja zostanie zmieniona, zgodnie z jej art. 31.

Dodam jeszcze - jeśli ta szkoła jest wg Ciebie taka problematyczna, to rozpisz wybory na weekend.

Aha - najpierw wybory Marszałka, potem prezydenckie.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #21 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 18:09:12 »
Dobrze   wiec  tak jutro  wybory Marszalka a pojutrze  prezydenta.

Juz mogę pogratulować Maciejowi Marszalka a Andrzejowi Prezydenta  bo tak to będzie wyglądacie .
Boris Hristow

« Odpowiedź #22 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 18:12:57 »
Dobrze wiec tak jutro wybory Marszalka a pojutrze prezydenta.
Głosowanie trwa od dwóch do siedmiu (z tego co pamiętam) dni. Jako, że goni nas czas, to proponuję dwa dni. Ale ogłaszanie w góry na jeden dzień jest niezgodne z Regulaminem. Najwyżej skróci się głosowanie, gdy wszyscy już zagłosują (czyli zapewne po kilku godzinach ;) ).
Juz mogę pogratulować Maciejowi Marszalka a Andrzejowi Prezydenta bo tak to będzie wyglądacie .
Dziękuję. A jeśli to miała być jakaś ironia, to nie wiem dlaczego. Dziwne byłoby jakby formalne głosowania, które mają przypieczętować wynik wyborów były jakieś spektakularne i niespodziewane.

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #23 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 18:20:08 »
Ale  to widmo nawet bez głosownia ze Naród  cie Wybierze  na Prezydenta a Macieja z  powodu ze nie ma innego kandydata na  Przew. Zgromadzenia  to po co te wybory to nie wiem ale cóż "demokracja" .
Boris Hristow

« Odpowiedź #24 dnia: Śro, 08 Sty 2014, 18:22:46 »
Ale to widmo nawet bez głosownia ze Naród cie Wybierze na Prezydenta
To nie takie oczywiste. Gdyby inaczej wyglądało rozlosowanie numeru (np. tak jak w I Kadencji), a OutiesPL zaglosowałby (oczywiście na ZPB), to prezydentem zostałby szlachcic Kamiński. A ja nie zostałbym nawet tym Marszałkiem Parlamentu, bo nie byłoby mnie w Parlamencie.
Także nic nie jest takie oczywiste. ;)