Autor Wątek: Sprawa brodryjskiego miasta na Anatolii.  (Przeczytany 567 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Sprawa brodryjskiego miasta na Anatolii.
« dnia: Nie, 07 Gru 2014, 22:03:34 »
Wcześniej podczas rozmów o kształcie brodryjskiej emigracji rozmawialiśmy, a możliwości stworzenia miasta kultywującego tradycję prawdziwej Brodrii umieszczonego na Anatolii.

Ponieważ w związku z pewnymi zmianami, które przeprowadzam w związkach taktycznych SZ RB na terenie Protektoratu, chęci wreszcie zakończenia kwestii nazewnictwa na tym terenie będę nad Anatolią pracował to warto byłoby to przy okazji załatwić - choćby w formie umieszczenia tego na mapie. Jeżeli oczywiście dalej Carstwo Brodryjskie ma zamiar pomysł rozwijać...

Jeżeli tak to proponowałbym znaleźć odpowiednią lokalizację na mapie Anatolii dla owego miasta i wybrać dla niego nazwę. W pobliżu można by rozmieścić jednostki wojskowe brodryjskie, stworzyć lotnisko wojskowe (oczywiście jestem też za stworzeniem cywilnego - to można by wykonać za pośrednictwem BPL i wpisać je do AIP Bialenia) i brodryjską bazę dla sił lądowych (Dywizji Brodryjskiej - na razie jednej, tą druga można by tam formować, ze sprzętu uzyskanego z magazynów RB).

Jestem gotowy po naniesieniu tego na mapę Anatolii - wykonać też mapę dokładniejszą obejmującą tylko to brodryjskie miasto i przyległości (lotnisko, bazy wojskowe, może jakiś port morski, jakieś wsie otaczające to miast itd.), wg Waszego życzenia.

Jeśli sprawę miałbym sfinalizować przy najbliższej aktualizacji mapy Anatolii, która nastąpi tuż po reorganizacji jednostek na terenie Anatolii - to byłby czas na dyskusję lokalizacyjną itd.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Mikołaj Patryk Dostojewski

• Moderator
  • Stary wyga
  • : 58
    • NPE: BR14081100041
    • Odznaczenia
Odp: Sprawa brodryjskiego miasta na Anatolii.
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 08 Gru 2014, 15:56:09 »
Myślałem nad tą kwestią i wypatrzyłem kilka lokalizacji dla brodryjskiego miasta. Najlepszą mi się wydaje lokalizacja na kwadracie F13-XVI, przy ujściu tej dużej rzeki. Inne miejscowości brodryjskie mogłyby leżeć na wyspie oraz po lewej stronie rzeki, która dzieliłaby Brodrię na wschodnią i zachodnią.
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego
- lord bialeński,  pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
- członek Wspólnoty Rozwoju

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Pon, 08 Gru 2014, 16:38:05 »
Dobrze... jutro zerknę na mapę (dzisiaj do 22 w pracy jestem i tylko zaglądam z telefonu) i zobaczę co można tam ciekawego wymyśleć.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 09 Gru 2014, 15:42:24 »
Najlepszą mi się wydaje lokalizacja na kwadracie F13-XVI, przy ujściu tej dużej rzeki. Inne miejscowości brodryjskie mogłyby leżeć na wyspie oraz po lewej stronie rzeki, która dzieliłaby Brodrię na wschodnią i zachodnią.
Ta lokalizacja odpada - na wyspie jest Kniaźstwo Venomania, a na wschód od wyspy już istnieje miasto, port i port lotniczy. Kniaźtwa jeszcze na mapie po prostu nie ma (ale jest opisane i ma swój dział na Forum)... będzie właśnie w nowej edycji mapy Anatolii.

Może tutaj?

[ Załącznik nie istnieje ]

Jest rzeka i ładna zatoka - port moglibyście tam zbudować.

• Moderator
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Wto, 09 Gru 2014, 18:06:20 »
Może być. Sama stolica powstałaby przy ujściu rzeki do zatoki, pozostałe miasta byłyby położone na wschodnim i na zachodnim brzegu zatoki, te graniczne to już nad morzem, poza zatoką a samo Carstwo Brodryjskie miałoby kształt odwróconej litery "u", albo kształt omegi.
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Wto, 09 Gru 2014, 19:07:58 »
No to pozostaje Wam udać się do firmy budowlanej, wpłacić odpowiednią ilość bialenów i miasto z przyległościami powstanie. Jeżeli nie macie kasy... to nie wiem - można wystąpić chyba o wsparcie do rządu Republiki Bialeńskiej. No ale jakieś pisemko będzie potrzebne... od Waszego Cara do Naszego Prezydenta. Porządek być musi...

Powiedzmy, że kwestię bazy wojskowej dla brodryjskiej dywizji oraz bazy lotniczej dla pozostałości Waszego lotnictwa załatwią Siły Zbrojne RB ponieważ jednostki operacyjnie podlegają D-cy SZ RB - na podobnej zasadzie jak to bywało w czasie DWS z jednostkami złożonymi z emigrantów z krajów okupowanych, posiadający emigracyjne ośrodki władzy w innych krajach (w stylu przywództwa "Wolnej Francji" czy tzw. "rządu londyńskiego" w przypadku niedobitków po IIRP).

PS. Jak zresztą zakończę obecną restrukturyzację w SZ RB to porachuję co mi tam ze sprzętu niepotrzebnego zostanie to może też jakiś "Lend-Lease" będzie... :D
« Ostatnia zmiana: Wto, 09 Gru 2014, 19:11:15 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

• Moderator
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Śro, 10 Gru 2014, 14:05:22 »
Nie wiem, iloma bialenami dysponują inni obywtele Carstwa Brodryjskiego, ale ja niestety nie jestem w stanie wspomóc finansowo budowy miasta. Mimo, że posiadam pracę i prowadzę Bialeński Zarząd Dróg Krajowych i Autostrad system gospodarczy nie zapewnia mi ani grosza dochodu (dlaczego?), a taka firma pewnie będzie trochę chciała. W końcu zbudowanie Brodrii to nie postawienie domu.

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Śro, 10 Gru 2014, 14:09:06 »
Ja osobiście jestem w stanie wesprzeć 3500 BLN. Jakby się zrobiło zrzutkę to by wystarczyło.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Śro, 10 Gru 2014, 16:24:50 »
Jak napisałem - infrastruktura wojskowa zostanie zbudowana siłami pododziałów budowlanych SZ RB czyli poza systemem gospodarczym i nic Was nie będzie kosztować.

A co do cen... to są umowne, zdaje się kiedyś miasto na Anatolii powstało za jakieś 1500BLN.

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 18:04:38 »
Serdecznie dziękujemy za przygotowanie wstępnej mapy brodryjskiego miasta. Dziękujemy także za deklarowane wsparcie w dziedzinie wojskowości. Mamy nadzieję, że w przyszłości będziemy mogli się w jakiś sposób odwdzięczyć Bialeńskim Siłom Zbrojnym tudzież Pańskiej osobie. Jak najrychlej udamy się do owej firmy budowlanej coby miasto postawić mogła. Wkrótce mamy nadzieję spotkać się z Prezydentem Swarzewskim, czy inną osobą odpowiedzialną za takowe sprawy, celem uregulowania sytuacji terytorialno-prawnej Carstwa na uchodźstwie.
« Ostatnia zmiana: Pią, 12 Gru 2014, 19:19:28 wysłana przez Adam Aleksander Dostojewski von Vincis »
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 20:47:16 »
Dziękujemy także za deklarowane wsparcie w dziedzinie wojskowości.
Wkrótce przystąpimy do odpowiednich działań organizacyjnych dotyczących jednostek brodryjskich - tak aby było to wykonane tak jak jednostki SZ RB. Jak chyba widać jesteśmy w trakcie inwentaryzacji sprzętu (rok prawie mija trzeba porządki zrobić) wtedy nastąpi odpowiednia pomoc wojskowa, szczegółowa organizacja i włączenie tego w odpowiednie struktury. Oczywiście będą potrzebne obustronne akty prawne... moja wizją jest aby to miało kształt podobny do jednostek "Wolnej Francji" z nieistniejącego reala w czasie DWS u boku armii alianckich -  czyli duża (prawie całkowita) autonomia personalna 9tez regulaminowa, mundurowa itd), przy pozostawaniu w systemie zaopatrzeniowym i operacyjnym SZ RB.