Nawet nie udajecie (do wszystkich), że jedynym powodem tej ustawy jest Sarmacja. 
Tak gwoli ścisłości... nie wiem jak ci "wszyscy" - ale jak sam wiesz to ja raczej nie biegam zanadto po mikroświecie... jedyne v-państwo, o którym wiem, że jest na 100% wrogie lub co najmniej nieprzyjazne RB to Sarmacja i to w zasadzie od czasu gdy jestem w RB czyli od jakiegoś roku. Nie potrafię wymienić innego "nieprzyjaznego" - aczkolwiek zapewne bardziej oblatani potrafili by jeszcze jakieś wymienić, ale ja nie umiem.
Ustawę planowałem jako ogólną - bo nie sposób przewidzieć przyszłości... jednak na teraz to potrafię wymienić tylko Sarmację (ale ze względu na moje małe "oblatanie"), to nie dziw się, że do znudzenia operuję tym jednym przykładem - po prostu innego nie znam, co wcale nie oznacza, że takowe nie istnieje...
A zresztą i tak sobie odpuszczam powoli, bo zabawa w mikroświat mnie zaczyna nudzić... a i ta "kosmopolityczna" RB też jakoś coraz mniej mi się podoba (ta dawniejsza, "kameralna" bardziej mi odpowiadała)- to i kłócić się dalej nie zamierzam, powoli mi to zwisa... czyli
róbta co chceta. Możecie się nawet babrać w Sarmacji...