0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cytat: "TobiaszVonRichtoffen"To tak blisko nam do Sarmacji? Niech tylko wróci jakiś wojskowy który mnie powoła to opracuję ew. plan obrony.Mamy silne siły powietrzne i marynarkę wojenną. Nikt nie jest w stanie nas podbić.
To tak blisko nam do Sarmacji? Niech tylko wróci jakiś wojskowy który mnie powoła to opracuję ew. plan obrony.
Bardzo dobrym pomysłem jest redukcja regionów. :wink: A teraz tak czysto spontaniczny pomysł...a jakby państwa Nordaty powołały - Nordackie Centrum Kartograficzne?
Na razie to daleka przyszłość, wpierw Brodria musi, jak to by powiedzieć, stworzyć z nami konfederację. Mi tam się ta reforma podoba, będę mieć więcej terenu - więcej władzy.
Proszę o wypowiedź przedstawiciela Pustyni (Tomasza Rabotowicza) i WRP (Andrzeja) co do tego w granicach którego z regionów poinno znajeźć się Mesajno.
Tak czy siak potrzebujemy kogoś kto będzie regularnie opisywał treningi wojsk, załatwiał międzynarodowe manewry, pisał plany obrony czy ataku ze strony różnorakich państw itd.
Cytat: "TobiaszVonRichtoffen"Tak czy siak potrzebujemy kogoś kto będzie regularnie opisywał treningi wojsk, załatwiał międzynarodowe manewry, pisał plany obrony czy ataku ze strony różnorakich państw itd.Mam nadzieję ,że to plany czysto fabularne. Z tego co mi się wydaję to żadne państwo chyba nie planuje wojny z Bialenią... zwłaszcza ,że jeszcze niewiele państw nas uznaje.Odnośnie reformy jestem jak najbardziej za, choć nie znam się jeszcze na klimatach lokalnych.(-) Dan Mark
zwłaszcza ,że jeszcze niewiele państw nas uznaje.
trzeci najaktywniejszy kraj na świecie.
Cytuj trzeci najaktywniejszy kraj na świecie. Skąd te dane?
Cytat: "Dan Mark"Cytuj trzeci najaktywniejszy kraj na świecie. Skąd te dane?Nie wiem do czego to odniesienie ale wyjaśnię że dane te to efekt wstawienia sobie ilosci naszych obywateli obecnych do niedawnego raportu Kuriera.
Cytat: "MvP"Cytat: "Dan Mark"Cytuj trzeci najaktywniejszy kraj na świecie. Skąd te dane?Nie wiem do czego to odniesienie ale wyjaśnię że dane te to efekt wstawienia sobie ilosci naszych obywateli obecnych do niedawnego raportu Kuriera.Trochę mnie to bawi, że większość młodych mikronacji traktuje słowa dreamlandzkiego Kuriera jak słowa proroka. Odnośnie reformy administracyjnej to z chęcią bym pomógł, wszakże jeszcze nie znalazłem żadnego zajęcia w Bialenii.
Słuchajcie, może odejdziemy od kultury Dżamahiriji na rzecz tej bardziej Nam rodzimej i w końcu ustalimy klimat Bialenii? Ta flaga mi się podoba.