...ale może wymyślimy jakąś dewizę po rotryjsku?
Po jakiemu? Niby czemu po "rotryjsku"? Absurd - a co my ich wasal czy kolonia? Nawet chyba jeszcze stosunków dyplomatycznych nie mamy, co zresztą nic by nie zmieniło. Zdaje się, że w RB obowiązujący jest język polski, a kombinacja z bialeńskim (były wtedy uzasadniony) jakoś się chyba znudziła... w sumie wcale się nie dziwię. Ale nie widzę najmniejszego powodu, aby wypisywać coś po "rotryjsku"...

Oczywiście napis jest tylko przykładem, pierwszy który mi przyszedł do głowy - chyba nawet ładniej wyglądałbym napis mniejszy, a dłużny np. "Republika Bialeńska" tylko, że nie chciało mi się kombinować z obracaniem takiej ilości liter - uznałem, że jako przykład ten krótki napis wystarcza.
Oczywiście godło może pozostać kolorowe... choćby po to by nie przerabiać wielu rzeczy gdzie godło już jest.
[ Załącznik nie istnieje ]
To już kwestia decyzji... ja bym musiał w sumie przerobić odznaczenia i godło na samolocie prezydenckim, co w sumie nie jest jakąś wielką robotą. W każdym razie wrzucam tez kolorowe, aby porównać sobie, jakie wygląda lepiej... mnie się osobiście bardziej podoba mniej kolorowe.