0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Bialeńska Republika Socjalna! Czas stworzyć zielone koszule.
Republika Socjalna =/= Republika Socjalistyczna
Ostatnie na nordyjskim IRC-u pojawiła się idea zmiany nazwy Nowej Auterry i Nowego Ab'Dorstw na mniej kontrowersyjne. Co sądzicie?
Jestem przeciwna chyba, że poznam sensowny powód takich zmian.
Cytat: Krzysztof Razorblade w Śro, 20 Sie 2014, 05:52:01Jestem przeciwna chyba, że poznam sensowny powód takich zmian.Obecne nazwy nawiązują do miast teutońskich (sarmackich), co jest co jakiś czas wyciągane w Księstwie. I jakby się nad tymi zarzutami zastanowić, to rzeczywiście mają trochę racji. Lepiej wprowadzić bialeńskie nazwy dla tych miast i będzie po kłopocie.
Cytat: AndrzejSwarzewski w Śro, 20 Sie 2014, 12:05:12Cytat: Krzysztof Razorblade w Śro, 20 Sie 2014, 05:52:01Jestem przeciwna chyba, że poznam sensowny powód takich zmian.Obecne nazwy nawiązują do miast teutońskich (sarmackich), co jest co jakiś czas wyciągane w Księstwie. I jakby się nad tymi zarzutami zastanowić, to rzeczywiście mają trochę racji. Lepiej wprowadzić bialeńskie nazwy dla tych miast i będzie po kłopocie. Mogę się zgodzić jeśli te miasta będą miały jakiś kucykowy motyw w nazwie inaczej będę nie pocieszony.
Protestuje! Zabiję za Ponyville! Stawiam ultimatum. Jak będzie Ponyville to uciekam z Bialenii. Jestem anty-kucykowym fashystą.
Jak będzie Ponyville to uciekam z Bialenii.
Mamy do wyboru - Cloudsdale, Manehattan, Appleloosa, Baltimare, Hoofington. CytujProtestuje! Zabiję za Ponyville! Stawiam ultimatum. Jak będzie Ponyville to uciekam z Bialenii. Jestem anty-kucykowym fashystą.Mam ci przytoczyć z konstytucji cytat odnośnie tego, iż jesteśmy krajem demokratycznym? A więc precz ty masoński faszysto!
Cytat: Hyacinthe Molière w Śro, 20 Sie 2014, 13:12:49Mamy do wyboru - Cloudsdale, Manehattan, Appleloosa, Baltimare, Hoofington. CytujProtestuje! Zabiję za Ponyville! Stawiam ultimatum. Jak będzie Ponyville to uciekam z Bialenii. Jestem anty-kucykowym fashystą.Mam ci przytoczyć z konstytucji cytat odnośnie tego, iż jesteśmy krajem demokratycznym? A więc precz ty masoński faszysto!Cloudsdale nie może być bo za dużo mordują i nie mamy miast w chmurach. Appleloosa najlepsza po miasto pijańskie. Antykucykowy faszysta nie dostanie głosów kucy.