Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową pracę prezydenta w skali 1-5?

1
1 (11.1%)
2
1 (11.1%)
3
2 (22.2%)
4
3 (33.3%)
5
2 (22.2%)

Głosów w sumie: 8

Głosowanie skończone: Wto, 20 Sty 2015, 21:30:38

Autor Wątek: Ocena pracy prezydenta  (Przeczytany 1872 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Ocena pracy prezydenta
« dnia: Sob, 17 Sty 2015, 21:30:38 »
http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php/topic,2691.0.html
Było podsumowanie (tradycyjnie szumnie skomentowane), teraz czas na ocenę.

Offline Zdzisław Marlena Pytkiewicz

• Lokator
  • **
  • : 16
    • Odznaczenia
Odp: Ocena pracy prezydenta
« Odpowiedź #1 dnia: Sob, 17 Sty 2015, 22:07:49 »
Gdyby nie fakt, że zacząłeś bawić się z jojonacjami byłoby 5, a tak jest 3.
@Sukces IRC #bialenia

« Odpowiedź #2 dnia: Sob, 17 Sty 2015, 22:22:51 »
Z jakimiż to yoyonacjami się bawię? :)

Offline Zdzisław Marlena Pytkiewicz

• Lokator
  • **
  • : 16
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Sob, 17 Sty 2015, 22:58:01 »
Z jakimiż to yoyonacjami się bawię? :)

Choćby podpisywanie traktatów z "krajem", o którego istnieniu należy zapomnieć. Angażowanie się w kontakty z jojoświatem tylko szkodzi wizerunkowi Republiki. Tirimudzia, ZB, następne Piotrusiowo? A może Litawia?
@Sukces IRC #bialenia

Offline Guliano Montini

• Król Bialenii
  • Obywatel
  • Mieszkaniec
  • **
  • : 5
  • Obrońca wiary
    • NPE: BI14061300127
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Sob, 17 Sty 2015, 23:12:16 »
Nie zasłużyłeś jeszcze na moją ocenę! :D
Guliano margrabia Montini
Posiadacz 41 folwarków
Marszałek Parlamentu VIII kadencji

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Sob, 17 Sty 2015, 23:12:51 »
Angażowanie się w kontakty z jojoświatem tylko szkodzi wizerunkowi Republiki.

Republika Bialeńska też była długo uważana za "yoyonację"... przez różne tzw. "poważne" mikronacje i co się okazało? Nie należy z góry przekreślać nikogo, no chyba że reprezentuje do nas wrogi stosunek. Nie widzę powodu by kogokolwiek odrzucać tylko dlatego, że tzw. "poważne" mikronacje (zwykle zresztą żałosne z zadufaniu w sobie) ich lekceważą i patrzą (nieuprawnieni) na nich "z góry".

Jak się rozwiną w dobrym kierunku to stosunki z nimi będą czymś pozytywnym, a jak nie to zawsze można o nich zapomnieć... zresztą skończą się sami. Jeśli ktoś nie jest RB wrogi to utrzymywanie stosunków jest tylko pozytywne...
« Ostatnia zmiana: Sob, 17 Sty 2015, 23:13:30 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Sob, 17 Sty 2015, 23:21:45 »
Tirimudzia jest naszym sojusznikiem nieprzerwanie już prawie od roku, także chybiłeś dość mocno.
Dawno temu pisałem, że warunkiem koniecznym do traktowania Brodrii poważnie jest brak Grutina. ZB warunek ostatecznie spełniło. A skoro legalny rząd (czyli CB) chciał się bawić w zjednoczenie Brodrii (całkiem udanie zresztą)...
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #7 dnia: Sob, 17 Sty 2015, 23:25:02 »
Jak widzę takie wyniki, to słusznie podjąłem decyzję, żeby po tej kadencji zrobić sobie przerwę. ;)
Ale z drugiej strony wydawało mi się, że jednak Konferencja, Raporty, portale (ask, twitter, facebook) i masa projektów ustaw, to coś, co zasługuje na więcej niż "1". ;)

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Nie, 18 Sty 2015, 01:42:50 »
Jak widzę takie wyniki, to słusznie podjąłem decyzję, żeby po tej kadencji zrobić sobie przerwę. ;)
No nie wiem... na chwile obecną czyli oddanych 7 głosów - to 6 głosów jest z granicach pomiędzy 3, a 5. Czyli masz 85% ocen pozytywnych. W sumie to sporo... biorąc pod uwagę rozrost państwa, różne "internacjonalizmy", tolerancje dla "opcji prosarmackiej" itd.
« Ostatnia zmiana: Nie, 18 Sty 2015, 09:00:10 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Nie, 18 Sty 2015, 03:13:54 »
W sumie to sporo...

Dokładnie. Przyznam się, że miałem problem przy ocenianiu. Jako polityk oceniłbym na 1, ze względu na sporą rozbieżność poglądów. Lecz jako obywatel nie widzę powodów, by nie ocenić Twojej prezydentury na 4, lub nawet 5, bo w zasadzie nie ma się do czego przyczepić, terminy są dotrzymywane etc. Stąd moja ocena trójkowa, jako swego rodzaju średnia. A co do rezygnacji - mam nadzieję, że jednak będziesz ubiegał się o reelekcję. Przeciwników ma się zawsze, więc jeżeli nie nastąpiło u Ciebie tzw. zmęczenie materiału, to czemu rezygnować?
(–) Kristian Arped

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Nie, 18 Sty 2015, 10:08:37 »
Tę 2 bierzcie pod uwagę jak 3 bo źle zaznaczyłem. :/

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

« Odpowiedź #11 dnia: Nie, 18 Sty 2015, 10:27:28 »
Przeciwników ma się zawsze, więc jeżeli nie nastąpiło u Ciebie tzw. zmęczenie materiału, to czemu rezygnować?
A gdzież by tam rezygnować, dymisji nie planuję. A o reelekcję Martin i Janek też się nie ubiegali, więc nie będzie to odosobniona sytuacja. ;)

« Odpowiedź #12 dnia: Pon, 19 Sty 2015, 22:00:45 »
Sondaż trwa jeszcze do jutra, aczkolwiek już dzisiaj można dokonać wstępnego podsumowania. Ogólnie ocena nie jest tragiczna (choć i jedynka się trafiła), aczkolwiek po najbardziej pracowitej kadencji (no może poza całkiem pierwszymi, bo tam trzeba było wszystko od nowa stworzyć; ale i tak nie wiem, czy w czasie tej nie robię najwięcej) spodziewałem się lepszej... ;)

Cóż, muszę się jeszcze sprężyć i te trzy tygodnie możliwie dobrze przepracować, pomimo, że w wyścigu wyborczym udziału najprawdopodobniej nie wezmę. ;)

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Pon, 19 Sty 2015, 23:00:57 »
choć i jedynka się trafiła
Każdy ma jakiś wrogów... ktoś kto twierdzi, że tak nie jest to jest albo straszliwie naiwny, albo po prostu kłamie.  >:D

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Pon, 19 Sty 2015, 23:18:35 »
Każdy ma jakiś wrogów... ktoś kto twierdzi, że tak nie jest to jest albo straszliwie naiwny, albo po prostu kłamie.  >:D
Po za jedynką którą można wpisać w błąd statystyczny ma od 3-5 a średnią koło 4 więc jest dobrze. :P

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

« Odpowiedź #15 dnia: Wto, 20 Sty 2015, 20:18:53 »
Albo jest idealny. ;)

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Wto, 20 Sty 2015, 20:26:32 »
Albo jest idealny. ;)
Wtedy patrz pkt. 1 czyli jest kłamcą, albo jest naiwny (w stosunku do samego siebie).  :P

« Odpowiedź #17 dnia: Wto, 20 Sty 2015, 20:30:11 »
Jak jest kłamcą, to nie jest idealny. :D
A ludzie idealni jak najbardziej istnieją, sam taką jedną idealną osobę znam. Ale obawiam się, że ta osoba prezydentką Bialenii nie chciałaby zostać. :/

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Wto, 20 Sty 2015, 20:33:54 »
Żyję na tym padole łez już 48 lat, ale nigdy idealnej osoby nie spotkałem... masz widać szczęście, może zacznij w totka grać.  ;D

« Odpowiedź #19 dnia: Wto, 20 Sty 2015, 20:37:51 »
Trzeba będzie zacząć. :D Ale w sumie pieniądze i tak szczęścia nie dają, więc po co...  :)

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Wto, 20 Sty 2015, 20:44:30 »
Ale w sumie pieniądze i tak szczęścia nie dają, więc po co...  :)
Tak słyszałem ten slogan, że pieniądze szczęścia nie dają... problem w tym, że ich brak tym bardziej.  >:D

« Odpowiedź #21 dnia: Wto, 20 Sty 2015, 20:48:41 »
Jak ktoś jest szczęśliwy, to jest i szczęśliwym menelem, a jak ktoś nieszczęśliwy, to i w Związku Radzieckim może mieć nieograniczoną władzę- a i tak nieszczęśliwy będzie. ;)

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Wto, 20 Sty 2015, 21:27:51 »
Ale w sumie pieniądze i tak szczęścia nie dają...
...tym, co ich nie mają. ;)

Mam wrażenie, że o wiele za mocno się przejmujesz. Czy to przez dwukadencyjną przerwę? ;)
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #23 dnia: Wto, 20 Sty 2015, 21:32:55 »
Wcześniej też się przejmowałem, nie pamiętasz? ;) Pod koniec siódmej kadencji się nie przejmowałem, bo stwierdziłem, że skoro i tak przegram, to można się pobawić w Conducatora. ^^

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #24 dnia: Wto, 20 Sty 2015, 21:38:27 »
Wcześniej też się przejmowałem, nie pamiętasz? ;) Pod koniec siódmej kadencji się nie przejmowałem, bo stwierdziłem, że skoro i tak przegram, to można się pobawić w Conducatora. ^^
W takim razie wcześniej musiałeś o wiele lepiej to ukrywać, bo takiej ilości zmartwień naraz nie pamiętam.