Autor Wątek: Propozycja rozwiązanie sporu z Sarmacją dot. Anatolii  (Przeczytany 3076 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Odp: Propozycja rozwiązanie sporu z Sarmacją dot. Anatolii
« Odpowiedź #25 dnia: Czw, 29 Sty 2015, 20:51:03 »
Delegacja sarmacka nie zjawiła się na obradach, a więc rozmowy zostały zerwane z winy Księstwa Sarmacji. Nie zmienia to jednakowoż możliwości modyfikacji Anatolii, za czym optuję. :)
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #26 dnia: Czw, 29 Sty 2015, 20:55:36 »
Ale ja się z nimi umówiłem na 21... bo siedzę w pracy i 20.30 była dla mnie zbyt wczesna.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #27 dnia: Czw, 29 Sty 2015, 20:57:35 »
Ale ja się z nimi umówiłem na 21... bo siedzę w pracy i 20.30 była dla mnie zbyt wczesna.

Och, przepraszam, niestety nie wiedzieliśmy z Andrzejem o tym. Przepraszam za zamieszanie.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #28 dnia: Czw, 29 Sty 2015, 21:37:17 »
To ja przepraszam... byłem pewny, że wiecie.

W każdym razie Konstanty sobie dalej dyskutuje o szerszych problemach na linii RB-KS... a ja ze swojej strony w przyszłym tygodniu przedstawię Wam propozycję nowego wyglądu Anatolii - myślę, że się Wam spodoba, a jak nie to będę otwarty na sugestie. Zresztą do tego czasu chcę przeprowadzić pewne konsultacje społeczne, co do waszych oczekiwań, przynajmniej niektórych grup.

Jak się nowa Anatolia Wam spodoba - to będziemy dalej rozmawiać. Na razie muszę nad tym posiedzieć i ubrać pewne pomysły (moje i innych) w wizerunek na mapie.
« Ostatnia zmiana: Czw, 29 Sty 2015, 21:37:56 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #29 dnia: Czw, 29 Sty 2015, 21:54:59 »
Rozmowy będą kontynuowane jutro - nie mogłem już prowadzić rozmowy. Nie są to debaty łatwe, ale jesteśmy pełni nadziei że dojdzie do consensusu i będzie to pierwszy krok do normalizacji stosunków. Jest propozycja obustronnego uznania terytorium na dzień podpisania dokumentu, a więc pojawiła się kwestia Awary. Rozmowy będą co najmniej ciężkie.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #30 dnia: Czw, 29 Sty 2015, 21:59:17 »
...a więc pojawiła się kwestia Awary. Rozmowy będą co najmniej ciężkie.
W sumie osobiście nie widzę problemu żadnej Awary. O ile się nie mylę to tamten spór terytorialny nie dotyczy żadnego państwa, z którym mielibyśmy sojusz (gdyby dotyczył terytorium sojusznika to byłaby to nasza sprawa)... w więc formalnie chyba nic nam do tego.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #31 dnia: Czw, 29 Sty 2015, 22:00:31 »
Proponuję wspólny zarząd na Awarą.  O:-)

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #32 dnia: Czw, 29 Sty 2015, 22:02:10 »
Proponuję wspólny zarząd na Awarą.  O:-)
A co nam do tej całej Awary?

Chcesz ładną wyspę w prezencie? To Ci zrobię w uznaniu zasług... i z samej sympatii. Jaki klimacik?  :D
« Ostatnia zmiana: Czw, 29 Sty 2015, 22:15:34 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #33 dnia: Czw, 29 Sty 2015, 22:02:51 »
JE Siergiusz zaproponował traktat o obustronnym uznaniu terytorium na dzień X, w tym problem iż Awara (południowa) jest terytorium scholandzkim i za scholandzkie je uznajemy, natomiast Sarmaci uznają je za sarmackie. Przygotuję więc dokument który rozwiąże sprawę.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #34 dnia: Czw, 29 Sty 2015, 22:19:05 »
Przygotuję więc dokument który rozwiąże sprawę.
Od tego jesteś MSZ... to przygotuj - ani ta cała Scholandia, ani Sarmacja nie są z nami w żadnym sojuszu (a ta Scholandia to uznała nas za godnych uznania dopiero jak im się grunt pod nogami palił, a i na znaczeniu mocno stracili), to w sumie nic nam do ich sporu "o piksele".

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #35 dnia: Czw, 29 Sty 2015, 22:22:53 »
JE Siergiusz zaproponował traktat o obustronnym uznaniu terytorium na dzień X, w tym problem iż Awara (południowa) jest terytorium scholandzkim i za scholandzkie je uznajemy, natomiast Sarmaci uznają je za sarmackie. Przygotuję więc dokument który rozwiąże sprawę.

Sprostuję. Sarmaci uważają ją za baridajską.
(–) Kristian Arped

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #36 dnia: Pią, 30 Sty 2015, 21:06:24 »
Jeśli szukacie argumentu na siłę z tą całą Awarą, to prawa do niej ma też nasz sojusznik - Wandystan.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #37 dnia: Pią, 30 Sty 2015, 21:19:04 »
Temat Awary był już dyskutowany 1000 razy i w kwestii merytorycznej niewiele można powiedzieć. Warto jednak spróbować wymienić zwrot wolności Awarze za jakieś ustępstwa w stosunku do Sarmacji, co polecam spróbować uczynić wszystkim państwom dobrej woli.

Offline Siergiusz Asketil

• Sarmata
  • Podróżnik
  • : 0
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #38 dnia: Pią, 30 Sty 2015, 23:15:02 »
Jeśli szukacie argumentu na siłę z tą całą Awarą, to prawa do niej ma też nasz sojusznik - Wandystan.

Raczej nie. Artykuł propagandowy, ale potwierdza, że Wandystan nie był obecny na Awarze. Dlaczego? Ponieważ tak jak Scholandia (która nie raczyła nawet podwyższyć swojego poziomu bojowego), nie odpowiedział na działania militarne. W związku z tym nie mogło być mowy (i nie może być jej teraz) o jednostkach wojskowych Mandragoratu na Awarze Południowej. Przejęto ziemię niczyją.

W trakcie rozmów wyszedł pomysł całkowitej normalizacji stosunków - czyli również tych dotyczących Awary. Priorytetem jest jednak dla nas Nowa Sclavinia, czego jak myślę, wreszcie się porozumieliśmy.

(—) Siergiusz Asketil
« Ostatnia zmiana: Pią, 30 Sty 2015, 23:17:12 wysłana przez Siergiusz Asketil »

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #39 dnia: Pią, 30 Sty 2015, 23:34:25 »
Artykuł propagandowy, ale potwierdza, że Wandystan nie był obecny na Awarze. Dlaczego? Ponieważ tak jak Scholandia (która nie raczyła nawet podwyższyć swojego poziomu bojowego), nie odpowiedział na działania militarne. W związku z tym nie mogło być mowy (i nie może być jej teraz) o jednostkach wojskowych Mandragoratu na Awarze Południowej.

A przez niewysyłaną do was przez nas notę to dostaliście gorączki. Oj, oj.

Przejęto ziemię niczyją.

Cytat: Michał Bryennios
Uznanie danego terytorium za obpp jest maksymalnie orientacyjne i niczym nieuregulowane; przynajmniej po stronie Księstwa Sarmacji. Nie ma nawet potrzeby respektowania takiego pojęcia[...]

Chociaż nie wiem, czy jest to właściwa persona do cytowania. ;)
(–) Kristian Arped

Offline Andy Sky

• Podróżnik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #40 dnia: Pią, 30 Sty 2015, 23:57:40 »
Od tego jesteś MSZ... to przygotuj - ani ta cała Scholandia, ani Sarmacja nie są z nami w żadnym sojuszu (a ta Scholandia to uznała nas za godnych uznania dopiero jak im się grunt pod nogami palił, a i na znaczeniu mocno stracili), to w sumie nic nam do ich sporu "o piksele".

Pozwolę sobie napisać kilka słów w tym wątku na temat powyższego stwierdzenia, mam nadzieję że zostanie mi to wybaczone.;)  Scholandia już od kilku lat w sferze polityki zagranicznej sama siebie dość skutecznie izoluje. To nie palący się grunt spowodował jakąś akcję, po prostu już nie sposób, nawet u Nas, nie zauważyć błyszczącej na polskim v-niebie gwiazdy Bialenii. Choć prawda, że inicjatywa  MSZ Bialenii wprawiła sprawę w ruch.
Przy okazji zdementuję stwierdzenie MSZ Sarmacji - Awara nie jest ziemią niczyją, jest terytorium scholandzkim. Sarmackiej retoryki stosowanej wokół tego tematu nie podejmujemy. A sprawa ostatecznie stała się zamknięta w momencie ujawnienia sarmackich deklaracji o cofnięciu uznawania naszego kraju. Rzeczywistość wirtualna rozjeżdża nam się na dwa równoległe v- światy, przynajmniej z mojego punktu widzenia. ;)
« Ostatnia zmiana: Pią, 30 Sty 2015, 23:59:31 wysłana przez Andy Sky »

Offline Siergiusz Asketil

• Sarmata
  • Podróżnik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #41 dnia: Sob, 31 Sty 2015, 00:00:42 »
[...] Rzeczywistość wirtualna rozjeżdża nam się na dwa równoległe v- światy, przynajmniej z mojego punktu widzenia. ;)

Nie będę wałkował tego tematu po raz kolejny, szczególny na cudzym forum, ale Scholandia przestała istnieć (a tym bardziej mieć władzę nad Awarą) ze zwykłego lenistwa. Ani nie zechcieliście podwyższyć poziomu bojowego, ani zaktywizować mieszkańców, kiedy była na to szansa - dana przez Sarmację! - więc nie marudźcie teraz, że Awara jest Wasza, bo nie jest. Zapraszamy do wizyty na niej i wypicia kieliszka z żołnierzami Książęcych Sił Zbrojnych.

Nie otwierajcie trumny. Nie jesteście Leblandią.
« Ostatnia zmiana: Sob, 31 Sty 2015, 00:01:52 wysłana przez Siergiusz Asketil »

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #42 dnia: Sob, 31 Sty 2015, 11:12:06 »
W związku z faktem, że udaję się bezterminowy urlop... powody wyjaśniłem tutaj: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php/topic,2752.0.html#new - sprawy Anatolii niestety nie dokończę. Wrzucam więc ten całkowicie wstępny projekt, który był w trakcie opracowania, może ktoś go dokończy (bo to tylko wstępne zarysy do dyskusji są), albo o tym po prostu zapomni - Wasz wybór.

[ Załącznik nie istnieje ]

« Odpowiedź #43 dnia: Sob, 31 Sty 2015, 11:21:46 »
Zasadniczo nie mam nic przeciwko. Nazwane już przez nas góry są w podobnym kształcie (więc zmian nie trzeba będzie wprowadzać), moja Venomania też, czy Carstwo też, to musiałbym porównać, bo nie pamiętam dokładnie, w jakim miejscu się znajdują.

Wydaje mi się, że mapa ta nie koliduje zbytnio z dotychczas spisanymi przez nas dziejami Anatolii, tak więc ja popieram.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #44 dnia: Sob, 31 Sty 2015, 19:39:48 »
Priorytetem jest jednak dla nas Nowa Sclavinia, czego jak myślę, wreszcie się porozumieliśmy.
Ten żart nie jest śmieszny. Po samych odpowiedziach w tym temacie chyba widać, że z chęcią dogadania to jest na bakier.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.