Autor Wątek: Zmiana składu izby poselskiej.  (Przeczytany 874 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
Zmiana składu izby poselskiej.
« dnia: Nie, 01 Lut 2015, 03:20:47 »
W zwiazku z rezygnacją z mandatu posła Krzysztofa Razorblade (KW Bialeńska Partia Demokratyczna) nowym posłem zostaje pan Adam Aleksander Dostojewski von Vincis (KW Stronnictwo Rojalistyczno-Konserwatywne).

Proszę jego ekscelencje o potwierdzenie objęcia przez siebie mandatu w terminei do tygodnia, w przecwinym razie mandat przypadnie kolejnej osobie na liście (Patrykowi Hyjkowi (KW Stronnictwo Rojalistyczno-Konserwatywne))
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline AndrzejSwarzewski

Odp: Zmiana składu izby poselskiej.
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 04 Lut 2015, 15:58:37 »
Car nie żyje, więc można już teraz powołać następnego w kolejce. ;)

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Czw, 05 Lut 2015, 17:34:21 »
W zwiazku z rezygnacją z mandatu posła Krzysztofa Razorblade (KW Bialeńska Partia Demokratyczna) oraz nieobjęciem mandatu przez pana Adama Aleksandra Dostojewskiego von Vincisa (KW Stronnictwo Rojalistyczno-Konserwatywne) nowym posłem zostaje Patryk Hyjek (KW Stronnictwo Rojalistyczno-Konserwatywne)

Proszę jego ekscelencje o potwierdzenie objęcia przez siebie mandatu w terminie do tygodnia, w przeciwnym razie mandat przypadnie kolejnej osobie na liście (Aleksandrze Dostojewskiej von Vincis (KW Stronnictwo Rojalistyczno-Konserwatywne))
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Sob, 14 Lut 2015, 12:12:40 »
Zgodnie z tym, co napisałeś, to Patryk stracił mandat i przysługuje on teraz Aleksandrze. Incompatibilitas zmusza ją jednak do zrzeknięcia się go, inaczej zakończy się jej prezydentura, hm...
(–) Kristian Arped

« Odpowiedź #4 dnia: Sob, 14 Lut 2015, 12:37:17 »
3. W przypadku braku możliwości uzupełnienia składu Parlamentu kandydatami, którzy brali udział w wyborach, zarządza się niezwłocznie wybory uzupełniające z 3 dniowym terminem zgłaszania kandydatur i na pozostałych zasadach głosowania zgodnych z art. 3.

Wprawdzie pozostały dwa tygodnie kadencji parlamentu, aczkolwiek jak trzeba, to trzeba. ;) Jakby było za mało kandydatów, to i ja mógłbym.

P.S. Jest Pan Poseł pewny, że prezydent nie może być posłem? Możliwe, że przeoczyłem jakiś przepis, aczkolwiek pamiętam, że ja na początku bywałem równocześnie prezydentem i posłem.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Sob, 14 Lut 2015, 13:07:51 »
Prawda, wielu funkcji prezydent nie może pełnić, ale akurat mandat poselski może objąć.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Sob, 14 Lut 2015, 17:11:34 »
A, faktycznie. Mea culpa. Myślę, że rozsądniej byłoby skrócić kadencję niż utrzymywać 7-osobowy parlament przy 16 obywatelach.
(–) Kristian Arped

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Sob, 14 Lut 2015, 18:08:41 »
Znowu te zapędy... :-X
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #8 dnia: Sob, 14 Lut 2015, 18:30:02 »
Ale jeszcze tylko 2 tygodnie.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Sob, 14 Lut 2015, 22:29:30 »
Właśnie. Więc jak skrócimy o te 2 tygodnie, to nic się nie stanie.
(–) Kristian Arped

« Odpowiedź #10 dnia: Sob, 14 Lut 2015, 22:47:00 »
Zrobicie, jak uznacie, ale ja uważam, że nie ma sensu skracać. Niech chociaż jedne wybory pozostaną w weekend. ;)

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Sob, 14 Lut 2015, 23:24:45 »
To się skróci tak, by pozostały w weekend. :D
(–) Kristian Arped

« Odpowiedź #12 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 12:52:49 »
No czyli skróci się tylko o tydzień. :D Moim zdaniem to tylko niepotrzebne zamieszanie, już teraz. ;)

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Nie, 15 Lut 2015, 19:35:00 »
Skoro mi się należy, to przyjmuję mandat.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej