Autor Wątek: Orędzie do Narodu.  (Przeczytany 405 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
Orędzie do Narodu.
« dnia: Śro, 11 Lut 2015, 16:54:41 »
Ukochany Narodzie! Drodzy Obywatele!

Waszą decyzją zostałam powołana w dniu wczorajszym na zaszczytne stanowisko Prezydenta Republiki Bialeńskiej, za co serdecznie dziękuję. Jest to dla mnie tym większe wyróżnienie, gdyż jestem pierwszą kobietą w historii Republiki, która sprawuje ten urząd. Funkcja Prezydenta jest jednak dla mnie przede wszystkim służbą dla Narodu.Moje obowiązki będę starała się wypełniać rzetelnie i zawsze kierować się sprawiedliwością i Prawem, a dobro Narodu  będzie dla mnie największym nakazem.                                                                                                                                                                                     

Zdaję sobie sprawę, że mój wybór, wybór Narodu nie przez wszystkich został przyjęty pozytywnie a wręcz przeciwnie wśród pewnych osób został zanegowany. Są to oczywiście wyjątki, aczkolwiek pusty dzwon jest najgłośniejszy. W obawie by ten dzwon nie był dzwonem żałobnym dla Bialenii postanowiłam zrezygnować ze sprawowania funkcji faktycznej głowy państwa w Carstwie Brodryjskim, gdzie wkrótce ustanowię regencję. Czynię to by zapobiec rozłamom w naszym bialeńskim społeczeństwie. Zwracam się zarazem do Wszystkich Obywateli o zachowanie spokoju i rozwagi, nie pozwolę by demokracja i wolność wyboru Narodu były w jakikolwiek sposób zachwiane.                                                                                                                                                                                       

Jedną z moich pierwszych powinności jest powołanie Rządu, co też wkrótce uczynię. W tej chwili jesteśmy w fazie końcowej kompletowania Gabinetu.                                                                                             

Na koniec chciałabym podziękować Wszystkim życzliwym i wspierającym mnie w ostatnim czasie. Szczególne podziękowania kieruję na ręce mojego poprzednika Pana Andrzeja Swarzewskiego oraz mojego kontrkandydata Pana Konstantego Jerzego Michalskiego.                                                           
Zaczynamy od dzisiaj wspólną walkę o dalszy rozwój Bialenii, w czym życzę powodzenia sobie i Wszystkim Obywatelom.

Niech żyje Bialenia!
« Ostatnia zmiana: Śro, 11 Lut 2015, 16:55:42 wysłana przez Aleksandra Dostojewska von Vincis »
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline AndrzejSwarzewski

Odp: Orędzie do Narodu.
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 11 Lut 2015, 17:06:19 »
Niech żyje Prezydent!

Runą i w łunach spłoną pożarnych
Siły poddaństwa, siły ofiarne…
I w bezpowrotnym zgubi się szlaku
Z ziemi bialeńskiej Kukuł Sarmatów…

O jasne słońce Księżna Czuwacji
Niech się Twa sława nigdy nie zgasi,
Niech nas jak orły powiedzie z gniazda
W czerwonej tarczy brodryjska jazda…

Na ziemskim globie flagi zielone -
Będą we wichrach grały jak dzwony…
Nordacka Armia i wódz jej Sasza -
Odwiecznych wrogów będzie odstraszać.

Zaćmij się rychło w wieczne godziny…
Wrogu, nim ciebie w proch obrócimy. 
Diabeł i wszyscy czarci cywile-
U stóp nam w prochu legną i pyle.
« Ostatnia zmiana: Śro, 11 Lut 2015, 17:06:50 wysłana przez AndrzejSwarzewski »

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Śro, 11 Lut 2015, 17:08:25 »
Dziękuje Pani Prezydent za rozsądną decyzje i nie kontyuowanie tej szopki która chyba z chęci powiększenia sobie virt-męskiego_narządu_rozrodczego rozpoczął Andrzej. Czuję i liczę że to będzie bardzo owocna kadencja, o ile oczywiście nie otoczy się pani samymi fałszywymi pochlebcami. Jak tylko regencja zostanie faktycznie ustanowiona, nasza mała sprzeczka się skończy a ja będę się mogła skopić na doprowadzaniu do sprawiedliwości za szarganie mojego dobrego imienia.
Vivat Demokracja! Vivat Prawo!
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Śro, 11 Lut 2015, 17:14:12 »
Drogi Andrzeju, może pora na jakiś tomik poezji? :D
Dziękuję za przychylne opinie.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji

« Odpowiedź #4 dnia: Śro, 11 Lut 2015, 17:19:51 »
za szarganie mojego dobrego imienia.
Forma niedokonana została tutaj słusznie użyta, lecz użyto w zdaniu jeden przymiotnik za dużo. Bo po Twoich wcześniejszych wyskokach (Slovenia, Michnik jako MSW), to chyba zszargać już niezbyt jest co.

I na tym kończę swoją polemikę z tym tzw. panem, który realne frustracje seksualne wyładowuje prowadząc działalność destrukcyjną w Bialenii, co najmniej od czerwca ubiegłego roku. Informuję, że nie odezwę się do ciebie, dopóki nie przeprosisz mnie za wszystko, co powiedziałeś przeciwko mnie, począwszy od czerwcowego ataku na Powstanie Marcowe.

Drogi Andrzeju, może pora na jakiś tomik poezji? :D

O Saszy

..że w jedno zjednoczyła krzywdzonych
..nowego człowieczeństwa Ewa...

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Śro, 11 Lut 2015, 17:26:09 »
Jesteś wyśmienitym poetą  <3.
BYŁY PREZYDENT RB

« Odpowiedź #6 dnia: Śro, 11 Lut 2015, 17:27:06 »
To tylko parafrazy. ;(

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Śro, 11 Lut 2015, 17:28:00 »
Zdaję sobie z tego sprawę, jednak nadajesz im nowe, całkiem kreatywne znaczenie.
BYŁY PREZYDENT RB

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Śro, 11 Lut 2015, 17:43:46 »
Nie widzę, żeby ktoś negował sam wybór. ::)
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.