Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 3656 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
Odp: Wybory prezydenckie 2015
« Odpowiedź #51 dnia: Pon, 04 Maj 2015, 07:38:28 »
Platforma swojej taktyki, czy szerzej strategii nie zmienia - straszenie PIS - em i ciekawe czy dużo osób nabierze się na progagandę, jedynej słusznej, niczym PZPR - ZSL koalicji.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #52 dnia: Pon, 04 Maj 2015, 12:27:16 »
Problemem PiS-u jest amerykanofilia, ukrainofilia, katotalibizm i prowadzenie polityki sprzecznej z interesami Polski. ;) Dlatego ja ich uznaje za większe zło od PO, której zależy tylko na własnej kieszeni.

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #53 dnia: Pon, 04 Maj 2015, 13:22:30 »
Zgodzę się, amerykanofilia jest zgubna, ale PIS też nie jest na tyle nieracjonalny w tej kwesti. Co do "katotalibanu" to żal mi tych którzy nie widzą tego, że to Polska kultura, jak i Europy wyrastają na tych korzeniach, a fakt ich umieszczenia w prawodastwie uważają za fundamentalizm.
« Ostatnia zmiana: Pon, 04 Maj 2015, 13:24:42 wysłana przez Jan Kaniewski »

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #54 dnia: Pon, 04 Maj 2015, 13:44:16 »
Zgodzę się, amerykanofilia jest zgubna, ale PIS też nie jest na tyle nieracjonalny w tej kwesti. Co do "katotalibanu" to żal mi tych którzy nie widzą tego, że to Polska kultura, jak i Europy wyrastają na tych korzeniach, a fakt ich umieszczenia w prawodastwie uważają za fundamentalizm.

Okem, ale zrozum, że ktoś (np. ja) nie chce do tej całej polskiej familyji należeć, nie chce by ktoś mu do łóżka, w portfel i do sumienia zaglądał. Dawanie  wzmianek religijnych w konstytucji jest takim samym debilizmem, jakim jest np. demokracja.
(–) Kristian Arped

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #55 dnia: Pon, 04 Maj 2015, 15:50:34 »
Dawanie wzmianek religijnych jest czymś normalnym bo my w próżni nie jesteśmy, no chyba, że ktoś popiera nihilistów od Palikota. Ja powiem na marginesie, że też zbyt relginy nie jestem, ale religię uważam za co najmniej ważny element naszej historii.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #56 dnia: Pon, 04 Maj 2015, 16:03:28 »
Dawanie wzmianek religijnych jest czymś normalnym bo my w próżni nie jesteśmy, no chyba, że ktoś popiera nihilistów od Palikota. Ja powiem na marginesie, że też zbyt relginy nie jestem, ale religię uważam za co najmniej ważny element naszej historii.

Ważny - owszem. Wymagający bycia usankcjonowanym prawnie - niekoniecznie. Ważnym elementem naszej historii były między innymi rasizm i/lub niewolnictwo, a jakoś o dodanie wzmianek ich dotyczących nikt nie wojuje. Poza tym - o co chodzi? Przecież w preambule jest odniesienie do Boga. ;)
(–) Kristian Arped

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #57 dnia: Pon, 04 Maj 2015, 16:16:10 »

Oczywiście że jest to element naszej kultury i historii, ale to nie jest powód, aby KK mieszał się w politykę. ;) Oczywiście zdaję sobie z tego, że wspólnota kościoła płaci podatki i życzy sobie, aby księża mieli jakiś wpływ na politykę.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #58 dnia: Wto, 05 Maj 2015, 09:44:03 »
Wiesz ja też nie neguję sytuacji patologicznych w Kościele, ale nie uważam, że nagle trzeba uznawać go za coś do " wyrzucenia" z życia społecznego. Piszę z telefonu więc bez oddzielenia posta, a chcę wspomnieć jeszcze o PIS - ie. Jeden z moich przedmówców pisał, że PIS "jest przeciwko państwu". W tym sensie zgoda, że przeciwko takiemu państwu jakim jest III Rzeczpospolita. Gdy się mówi, pisze zbyt ogólnie to wychodzą takie potworki jak "PIS przeciwko Polsce". Wtedy "przeciętny zjadacz chleba" myśli że w całej rozciągłości, a nie teraźniejszemu państwu. PO mówi: "PIS podpala Polskę", a co ona wraz ze sprzyjającymi mediami robiła w latach 2005 - 2007, gdy choćby Tusk zagrał na "wywrócenie stolika"
« Ostatnia zmiana: Wto, 05 Maj 2015, 10:01:31 wysłana przez Jan Kaniewski »

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #59 dnia: Wto, 05 Maj 2015, 22:25:23 »
Oczywiście że jest to element naszej kultury i historii, ale to nie jest powód, aby KK mieszał się w politykę. ;) Oczywiście zdaję sobie z tego, że wspólnota kościoła płaci podatki i życzy sobie, aby księża mieli jakiś wpływ na politykę.
Pewien ksiądz powiedział mi, że on wolałby płacić podatki na rzecz Watykanu, żeby nie musieć stosować się do polskiego prawa. :D

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #60 dnia: Śro, 06 Maj 2015, 10:39:46 »
W debacie rzeczywiście najlepiej wypad Marian Kowalski. Duda się chyba tekstu na pamięć nauczył, a Palikot kompletnie oderwany od rzeczywistości. JKM mnie rozczarował bo liczyłem na jakieś ciekawe wypowiedzi, a on 3/4 debaty się śmiał z wypowiedzi innych uczestników. No i kompletna porażka z Komorowskim, że nie przybył na debatę, co w normalnym kraju by poskutkowało, że nie wszedłby nawet do II tury.

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #61 dnia: Śro, 06 Maj 2015, 11:20:25 »
Debata merytorycznie Jaruas, Wilk i Palikot zmiażdzyli reszte ale Jarubas był charyzmatyczny jak moje krzesło, a o co chodziło Palikotowi z prymasem i Korwinem to sam Janusz chyba nie wie, pod wzgledem prezencji ponownie Palikot najlepszy ale Kowalski i Ogórek też nie byli źli. Źli i to wręcz tragicznie źli byli nieobecny Duda, pogubiony jak dziecko we mgle Kukiz i prowadzący kampanie na rzecz zatrudnienia go w Telezakupach Mango Tantajno.
No a zwycięzca debety niezaprzeczalnie Komor który na udziale w tej szopce mógłby tylko stracić.
« Ostatnia zmiana: Śro, 06 Maj 2015, 11:21:06 wysłana przez MvP »
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

« Odpowiedź #62 dnia: Śro, 06 Maj 2015, 17:40:35 »
Debaty nie oglądałem i jestem z tego powodu w pełni zadowolony. Ominęło mnie kolejne żenujące widowisko z udziałem kandydatów, którzy niewątpliwie te wybory przegrają moralnie wygrają. Gdyby wybory mogły cokolwiek zmienić, to dawno zostałyby zakazane. Zasmucać może jedynie, że Korwin i Braun w ogóle wyrażają ochotę na podniesie korony z błota. No i, że piękna Madzia ma ochotę pokazywać się z tyloma niepasującymi do niej, brzydkimi ludźmi!

« Odpowiedź #63 dnia: Pon, 11 Maj 2015, 21:17:16 »

Ja w październiku.  :))

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #64 dnia: Wto, 12 Maj 2015, 20:20:03 »
Andrzej (Swarzewski), a ty znowu zaczynasz? To może Ci "durni" mieli może poprzeć Komorowskiego? Typowa retoryka obecnie urzędującego prezydenta, który teraz zaczyna się umizgiwać do wyborców P.Kukiza. To co on robi jest żałosne...

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #65 dnia: Wto, 12 Maj 2015, 21:09:22 »
Andrzej (Swarzewski), a ty znowu zaczynasz? To może Ci "durni" mieli może poprzeć Komorowskiego? Typowa retoryka obecnie urzędującego prezydenta, który teraz zaczyna się umizgiwać do wyborców P.Kukiza. To co on robi jest żałosne...

Owszem, jest żałosne, ale Duda robi to samo. Obie partie są tyle samo warte i w życiu bym na nie nie zagłosował w wyborach do sejmu i senatu, ale na litość – to są wybory PREZYDENCKIE, a prezydent w Rzplicie nic, kompletnie nic nie może zrobić, by samodzielnie prowadzić działania. Nawet w przeszkadzaniu koalicji rządzącej nie ma wielu opcji by przeszkadzać. Wetować każdą ustawę? Sztucznie przedłużać procesy legislacyjne? Tylko by się ośmieszył.
(–) Kristian Arped

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #66 dnia: Wto, 12 Maj 2015, 21:32:12 »
Prezydentem powinien zostać ktoś bogaty, by mógł przekupić większość w sejmie, aby głosowali na proprezydenckie ustawy. To jedyna pokojowa metoda na zaprowadzenie porządku w tym kraju.

« Odpowiedź #67 dnia: Wto, 12 Maj 2015, 22:21:32 »
A gdzie ja powiedziałem, że popieram Komorowskiego? Ten człowiek prezentuje poziom najniższy ze wszystkich kandydatów. Ale Duda jest tak samo beznadziejny i niepoważny.
Moją kandydatką była dr Ogórek, o czym wszyscy dobrze wiedzą.
Ale, żebyś nie posądzał mnie o popieranie Komorowskiego (bo z całego PO to moją sympatię wzbudza tylko Ela Bieńkowska :) ):

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #68 dnia: Pią, 12 Lut 2016, 17:03:32 »
67ed93be57caebdcbcfdc9a6809cf841,641,0,0,0.jpg
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #69 dnia: Pią, 12 Lut 2016, 17:27:59 »
[ Załącznik nie istnieje ]
Czy tylko ja zacząłem ostatnimi czasy przygotowywać się na IIIWŚ i zbierać różne przydatne rzeczy?
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #70 dnia: Pią, 12 Lut 2016, 17:53:05 »
Tak, tylko ty. ;)
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej