Zgodnie z instrukcjami MSZ...
2) Składanie co tydzień raportu (pierwszy może być od razu), a w nim:
a) aktywność w państwie,
b) liczba ludności (aktywnej),
c) ważniejsze wydarzenia.
3) Stałe informowanie o kluczowych wydarzeniach: świętach, aferach, wyborach itp.
... informuję, że:
Aktywność w państwie: w zasadzie zerowa, ostatni post na forum NUPIA pochodzi z 18 maja i jest to post napisany przeze mnie i informujący o wznowieniu działań Ambasady Republiki Bialeńskiej.
Liczba ludności (aktywnej): Trudne do ustalenia... z braku postów. Przywódca NUPIA loguje się co tydzień lub dwa, większość dawnych działających w NUPIA ostatnie logowanie miała np. w marcu, a część tak dawno, że nawet ich system forum tego nie zanotował, ostatni nowy użytkownik w NUPIA zarejestrował się 6 lutego 2016 i był to... Maciej Kamiński.
Ważniejsze wydarzenia: Brak wydarzeń od chwili gdy objąłem funkcję Ambasadora, w ogóle brak postów od tego czasu... jak nadmieniłem ostatnie to te informujące o naszej ambasadzie.
"Stałe informowanie o ważniejszych wydarzeniach" w zasadzie niemożliwe - Forum NUPIA jest praktycznie wymarłe... Składanie cotygodniowych raportów jest raczej bezcelowe - następny pojawi się wtedy gdy cokolwiek się w NUPIA wydarzy.