Autor Wątek: Pracująca Unia Rewolucyjnej Aktywności  (Przeczytany 357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Pracująca Unia Rewolucyjnej Aktywności
« dnia: Nie, 26 Sty 2014, 20:20:30 »
Wielkimi krokami zbliżają się wybory dla Parlamentu Republiki Bialeńskiej III Kadencji. Następna kadencja również będzie ważna, ponieważ cały czas toczy się walka o rozwój kraju, a także stabilność i aktywność. Pomimo wielu sporów ideologicznych II Kadencję można uznać za umiarkowanie udaną i pozytywną. Myśląc o naszym kraju i przyszłych wyborach zauważyłem jednak potrzebę utworzenia nowego komitetu, niepojawiającego się w pierwszych i drugich wyborach.
Tak właśnie powstała wizja ruchu skupiającego się bardziej na pracy i budowaniu aktywność, a mniej na homozwiązkach i ogłaszaniu wstydu przed mikroświatem. Analizowałem wiele nazw, uznałem jednak, że najlepiej sprawę odda Pracująca Unia Rewolucyjnej Aktywności.
Reprezentujemy ideę pracy ku chwale Republiki Bialeńskiej i jej aktywności, a także Trzecią Drogę, Bialeńską Szkołę Ekonomii i wolnościowy demokratyzm. Chcemy ogólnonarodowego porozumienia i dalszego szybkiego rozwoju kraju, który mogliśmy zaobserwować w czasie I i II Kadencji, w obu rządach. Tym razem jednak rozwój ten ma obejmować coraz szersze dziedziny życia.
Postulaty:
- Wprowadzenie prawa międzynarodowego (według pomysłu szlachcica Krzysztofa Razorblade.
- Oficjalnie wprowadzenie obecnych map.
- Dalsza modernizacja i aktywizacja armii.
- Dalszy rozwój kultury i sportu (tym razem więcej konkursów)
- Szeroka akcja aktywizacji regionów. Jeszcze więcej opisów miejscowości i zabytków.
- Obrona obecnej wersji Konstytucji przed rewizjonizmem ultrakonserwatywnym.

Proszę wszystkich chętnych do kandydowania z listy komitetu o zgłoszenie się w tym wątku lub drogą prywatnych wiadomości. Zarówno osoby, które miały się zastanowić nad kandydowaniem, jak i osoby, którym jeszcze tego nie proponowałem.
Zachęcam do dalszej pracy, aktywności i odświeżenia oblicza władz! :)
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
Re: Pracująca Unia Rewolucyjnej Aktywności
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 27 Sty 2014, 09:52:17 »
Nie jest to komitet gdyż aby on powstał potrzebne są chociaż dwie osoby.

« Odpowiedź #2 dnia: Pon, 27 Sty 2014, 12:49:16 »
Cytat: "Jan Kaniewski"
Nie jest to komitet gdyż aby on powstał potrzebne są chociaż dwie osoby.
Są. ;)

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Pon, 27 Sty 2014, 14:27:37 »
Proszę przedstawić kto to? Niech Pan prezydent powie.

« Odpowiedź #4 dnia: Pon, 27 Sty 2014, 14:29:23 »
Cytat: "Jan Kaniewski"
Proszę przedstawić kto to? Niech Pan prezydent powie.
Krzysztof Razorblade. Zgłoszony został nawet na liście wyborczej. Nie wiem czemu posądzasz mnie o blefowanie. ;-)

« Odpowiedź #5 dnia: Wto, 28 Sty 2014, 11:12:00 »

Prezydent Andrzej Swarzewski (w centrum), Minister Krzysztof szlachcic Razorblade (po lewej)idą wraz z młodzieżówką Pracującej Unii Rewolucyjnej Aktywności na wiec wyborczy.

Andrzej Swarzewski przemawia do zgromadzonych zwolenników.

« Odpowiedź #6 dnia: Wto, 28 Sty 2014, 22:16:30 »

Prezydent przewodzi lokalnemu marszowi rolników w Jarosławowie, w Prowincji Zachodniej.

Oprócz tego, Prezydent Republiki Bialeńskiej Andrzej Swarzewski ogłosił, że ponownie będzie ubiegał się o Fotel Prezydenta RB.
Powiedział w Parlamencie Republiki Bialeńskiej: "Jeśli byłaby wola ludu, żebym pozostał na stanowisku, to bym pozostał. Mam czas i ciągłe chęci, by budować Republikę Bialeńską. Uważam Republikę za swój kraj, lecz nie za swój prywatny folwark. Taka postawa jest najlepsza."

Pracująca Unia Rewolucyjnej Aktywności w czasie marszu w Jarosławowie zapowiedziała rozwój regionów bialeńskich oraz kontynuowanie dotychczasowej polityki lennej.
"Polityka nadań lennych to polityka rozwoju, pracy i aktywności. Taka polityka jest celem PURA i taką politykę będziemy prowadzić po zwycięstwie"- powiedział Prezydent.