Serdecznie witam!
Chciałbym Państwu przedstawić ukończony w może 70% projekt systemu gospodarczego mojego autorstwa. Niespodzianką jest, iż jest to system
CAŁKOWICIE DARMOWY dla każdego, kto tylko zechce skorzystać. Pomyślałem, że może to Państwa zainteresować i to Państwo jako potencjalni użytkownicy pierwsi możecie zobaczyć moje pierwsze "większe" dzieło programowania.
Co umożliwia (lub jeszcze ma w planach) mój system:
- Wielowalutowość - można dodawać i usuwać, a także
ustalać ich "kurs"*- Rynek walut - kupno i sprzedaż jednej waluty w zamian za drugą (ilość drugiej zdeterminowana "kursem") [
ukończono]
- Rynek surowców (pracuję nad nim) i wydobycie surowców (ukończone w ok. połowie)- można z poziomu administracji ustalić jak wiele surowca można wydobyć, jaki jest tego koszt i w jakich jednostkach!
- Można dodawać surowce wedle uznania i potrzeb
- Można produkować różne rzeczy (można dodawać produkty tak jak np. waluty, jednostki itd., trwają prace)
- Można dodawać własne jednostki miar i wag
- Przelewy walut i "wysyłka" produktów (trwają prace)
- Można tworzyć z poziomu administracji banki centralne, które jako jedyne mogą wyprodukować przypisaną do nich walutę (trwają prace)
--- Jeżeli zaistnieje potrzeba i użytkownicy systemu ładnie poproszą, mogę stworzyć specjalny dodatek do systemu, np. sprzedaż biletów na lot/jazdę pociągiem itp., a to wszystko ZA DARMO.
To, nad czym "trwają prace" zostanie prawdopodobnie ukończone
w tym tygodniu do końca maja.
Żeby nie być gołosłownym, zapraszam do "beta testów" i proszę o opinie:
http://danio77.cba.pl/msys/* - w systemie kurs zależy od "mocy" waluty, która jest odpowiednikiem siły nabywczej itp. realnych walut. Działa to na takiej zasadzie:
EUR - moc 4
PLN - moc 1
Kurs EUR/PLN = 4/1 = 1 EUR to 4 PLN lub PLN/EUR = 1/4 = 1 PLN to 0,25 EUR