Autor Wątek: Usprawiedliwienie  (Przeczytany 32378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
Odp: Usprawiedliwienie
« Odpowiedź #200 dnia: Czw, 16 Cze 2016, 20:05:30 »
Moja aktywność będzie nieco ograniczona 17.06.-19.06.2016 r. Śmiało można jednak do mnie kierować prywatne wiadomości - odpowiem na nie jak najszybciej będę mógł.  :)
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #201 dnia: Czw, 16 Cze 2016, 21:07:59 »
W przyszłym tygodniu zapewne będę zaglądał, ale nie spodziewajcie się wyżyn aktywności z mojej strony.
Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #202 dnia: Sob, 18 Cze 2016, 10:30:49 »
Nie będzie mnie w dniach 19-27.06 (mogę się pojawiać, ale raczej tylko jako obserwator); ewentualny kontakt przez FB.

W Hasselandzie Regentem zostanie Piotr de Zaym, natomiast w Bialenii obowiązki ministra kultury pełnić będzie wiceminister Hufflepuff.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Mikołaj Patryk Dostojewski

• Poseł
  • Stary wyga
  • : 58
    • NPE: BR14081100041
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #203 dnia: Sob, 18 Cze 2016, 21:23:27 »
Od jutra do 3 lipca będę miał ograniczony dostęp do Internetu - wybieram się na urlop.
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego
- lord bialeński,  pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
- członek Wspólnoty Rozwoju

Offline Severino Castiglioni-Faradobus

• Żołnierz
  • Przodownik
  • : 108
  • Kocham Boga, bo kochanie ludzi jest tak bolesne
    • NPE: BI15071200105
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #204 dnia: Pon, 20 Cze 2016, 20:40:17 »
Wkrótce orzeknę i wrócę do obowiązków. Teraz przygniata mnie realioza i ważne decyzje.
x. mjr dr hab. net. prof. UP Severino Castiglioni-Faradobus SJ

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #205 dnia: Wto, 21 Cze 2016, 16:49:56 »
Od 30 czerwca nie będzie mnie przez dłuższy czas. Cytując klasyka, nie wiem kiedy wrócę, możliwe,że w ogóle nie wrócę. :P

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #206 dnia: Wto, 21 Cze 2016, 17:54:09 »
Po prostu wypaliłem się!
Wielki Sternik
Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #207 dnia: Śro, 22 Cze 2016, 14:59:55 »
Od czwartku wieczorem do poniedziałku rano będę nieobecny... Wyjazd w "plener" - zajrzę może raz czy dwa z telefonu, ale raczej nie więcej... agregatu prądotwórczego nie zabieram to raczej będę oszczędzał baterię.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Jan Lubomirski-Dostojewski

• Obywatel
  • Sąsiad
  • **
  • : 10
  • "W polityce głupota nie stanowi przeszkody"
    • NPE: BI15090100084
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #208 dnia: Czw, 23 Cze 2016, 20:13:33 »
Przez całe wakacje będę miał ograniczony dostęp do internetu.
Jan Lubomirski, pan na Korsuniu, naczelny wódz sił zbrojnych Abachazji, rotmistrz w szeregach Rzeczplitej, członek pocztu hetmańskiego.
Komtur Wielki Zakonu Krzyżackiego.

« Odpowiedź #209 dnia: Czw, 23 Cze 2016, 22:04:49 »
I słusznie, trzeba od mikroświata odpocząć! :)

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #210 dnia: Czw, 23 Cze 2016, 22:05:48 »
I słusznie, trzeba od mikroświata odpocząć! :)
Zgrzeszyłeś wobec nariepa i wszystkich jego dzieci.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #211 dnia: Czw, 23 Cze 2016, 22:08:48 »
A może wyłączmy Bialenię do 1 września? :D
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Bajtuś

• Obywatel
  • Fanatyk
  • : 55
    • NPE: KH15082500082
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #212 dnia: Czw, 23 Cze 2016, 22:10:01 »
popieram .... i tak cisza jak w rodzinnym grobie ;)
hrabia Bajtuś
Prezes Hasselandzkiego Banku Krajowego
Administrator system EGO
Lord Konstabl Królestwa Hasselandu

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #213 dnia: Czw, 23 Cze 2016, 22:10:58 »
A może wyłączmy Bialenię do 1 września? :D
Chcesz mi tu Angstrem 2.0 urządzić? Przecież w wakacje mamy się najlepiej.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #214 dnia: Czw, 23 Cze 2016, 22:16:54 »
W poprzednie wakacje mieliśmy się najlepiej, bo nasza studentka prawa miała wakacje. :D Ale nie ułaskawiajcie jej w lecie, ani Fiodora też nie. Bo ich obecność może mnie zbytnio sprowokować do aktywności, a ja naprawdę nie chcę zmarnować wakacji na flejmy. :< Ale od września będę Was zamęczał aktywnością, bo będę siedział po 9 godzin w szkole codziennie, a wiele z tego na masakrycznie nudnych blokach przedmiotowych, więc będę coś na forum pisał z nudów. :D

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #215 dnia: Pią, 24 Cze 2016, 09:31:16 »
Wyłączając Bialenię stwarzamy zagrożenie Bialxitem  ;)  Bo jak się coś wyłącza, włączyć potem trudno...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #216 dnia: Sob, 25 Cze 2016, 11:26:07 »
No tak Andrzeju... Bo 40-parę identycznych, jednozdaniowych i bełkotliwych postów... jeden pod drugim - to "aktywność" jakiej byśmy sobie tutaj życzyli. A to osiągniemy ułaskawiając tego całego Fiodora. Rewelacja...

No cóż... Jak pamiętam to podobne rozważania były już w 2014. Ot przyszło lato i trzeba trochę innych rozrywek jak siedzenie przy kompie. Spokojnie - naładujemy "akumulatory" i aktywność powróci. To takie zachłyśnięcie się porą roku i przyjemną pogodą. A i tak długo bez v-świata nie wytrzymamy... Takie już nasze "zboczenie".  :P

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

« Odpowiedź #217 dnia: Sob, 25 Cze 2016, 12:16:26 »
No tak Andrzeju... Bo 40-parę identycznych, jednozdaniowych i bełkotliwych postów... jeden pod drugim - to "aktywność" jakiej byśmy sobie tutaj życzyli. A to osiągniemy ułaskawiając tego całego Fiodora. Rewelacja...
No z tym spamem to przesadził, tego nie da się nawet podpiąć pod happening. :D Ale w zeszłe wakacje z Saszą było ciekawie, chyba nie zaprzeczysz? :P

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #218 dnia: Sob, 25 Cze 2016, 14:27:16 »
Ale Sasza i Fiodor to dwie różne kwestie... Ona pokazała, że niestety nie nadaje się na najwyższe stanowiska państwowe (ten wygłup z Sarmacją, a potem te stany wyjątkowe), osobiście w dyskusjach co z nią zrobić optowałem za usunięciem siłowym ze stanowiska i tymczasowym internowaniem (dla uspokojenia - miałem nawet pomysł na obudowany narracyjnie i ilustrowany przewrót wojskowy, który miał doprowadzić do wyborów). Jak już nie raz pisałem - nie mam nic przeciwko jej powrotowi... No ewentualnie z jakimś warunkiem tytułem próby, jakby ktoś tego chciał.

Natomiast Fiodor to był po prostu bezużyteczny troll jakich niestety w Sieci nie brakuje... Dlatego dla mnie to są zupełnie dwie odrębne kwestie jeśli chodzi o ewentualne przywrócenia. Stąd też mój opór dla Twojego pomysłu z automatycznym przywracaniem ustawowym i domaganie się zmiany by indywidualnie decydował sąd.
« Ostatnia zmiana: Sob, 25 Cze 2016, 14:46:05 wysłana przez Ronon Dex »

« Odpowiedź #219 dnia: Sob, 25 Cze 2016, 21:13:14 »
Duch Fiodora poprosił o przekazanie wiadomości:
"Po pierwsze, jak ciebie nie było to pisałem jeszcze więcej "spamujących" postów, bo nie było w nich niewidzialnego "poziomu", który dawał i daje ci poczucie wyższości nad kimś, z resztą, jakieś dziwaczne poczucie. Po drugie, na stare forum nie zaglądasz, ale jeśli ci się zachce, to obejrzyj co tam się działo. Ile razy mówiłem o jakiejś grze forumowej, która nakręcałaby aktywność, ale nie, bo wtedy byli tam tacy ludzie jak ty, biurokraci, poważni do szpiku kości i nie pozwalający na zabawę. To właśnie przez takich idiotów jak wy mikroświat umiera. Bo nie potraficie się bawić. Wasza narracja polega na byciu w stu procentach poważnym, bo jak się nie jest poważnym, to jest się chorym psychicznie. Tak oto już nie jesteś człowiekiem, bo człowiek musi się śmiać, żeby rozweselić wszystko. Pomyślność i radość są naszym motorem do działania, a nie powaga i pesymizm. Skończ tę błazenadę zanim tylko odejdziesz."

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #220 dnia: Nie, 26 Cze 2016, 05:40:57 »
Problem w tym, że niektórym ta "niepoważność" (jakby bawiąc się w v-świat cokolwiek było "poważne") myli się z głupkowatością, dowcip z uciążliwym spamem, a humor z prymitywnymi wulgaryzmami.

Tworzenie czegokolwiek w sposób niepoważny i humorystyczny jest trudniejsze od pisania czegokolwiek "na poważnie"... Bo problem w tym by ten "humor" śmieszył kogokolwiek poza autorem. A tak to w wydaniu takich "fiodorów" mamy efekt pijanego typa na imprezie, który opowiada w kółko te same głupie dowcipy, "rzuca mięsem" na lewo i prawo, a do tego wydaje mu się, że jest zabawny i "rozkręca imprezę" - a tak naprawdę jest tylko uciążliwym oszołomem.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #221 dnia: Nie, 26 Cze 2016, 10:24:33 »
Ale jak nie pozwalamy na zabawę? Takiego ZSEE to niby nie było?

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #222 dnia: Nie, 26 Cze 2016, 10:35:42 »
Tak Macieju... Tyle, że zabawa, jakieś fantazy itp. to jednak się "trochę" różnią od złośliwego spamu czy bluzgania wokół za pomocą języka rodem z rynsztoka. I tutaj jest "pies pogrzebany".

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #223 dnia: Nie, 26 Cze 2016, 10:44:57 »
No to wiadomo. Ale jeszcze jakiś obserwator by w to uwierzył, więc trzeba dementować.

« Odpowiedź #224 dnia: Czw, 30 Cze 2016, 00:05:30 »
Nie będzie mnie do 11 lipca. Raczej nie jestem tu do niczego potrzebny, więc konieczności wzywania nie powinno być. Ale w razie czego, macie mój numer. Pisania na fejsie albo GG nie polecam, bo nie będzie mnie tam.