Autor Wątek: A.S- kandydatura+ plan pracy  (Przeczytany 575 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

A.S- kandydatura+ plan pracy
« dnia: Śro, 03 Cze 2015, 22:13:13 »
Szanowni Obywatele!
Do wyborów prezydenckich pozostały jeszcze dwa tygodnie. Moja kandydatura ma charakter wstępny, do czasu oficjalnego zgłaszania kandydatur pozostało jeszcze wiele czas. Nie wykluczam, że moja kandydatura zostanie wycofana i udzielę poparcia innej osobie, jeśli przekona mnie swoją prezentacją oraz planem pracy.
Tak szybkie zgłoszenia ma też związek ze złożonym przeze mnie projektem zmiany Ordynacji Wyborczej, który to zakłada konieczność zaprezentowania Planu Pracy na najbliższą kadencję przez każdego z kandydatów. Z reakcji Panów Posłów widać, że hasło to ich przeraziło. Chcę więc pokazać, że nie mam na myśli niczego strasznego i dać przykład, jak taki Plan mógłby przykładowo wyglądać.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
Odp: A.S- kandydatura+ plan pracy
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 04 Cze 2015, 13:38:33 »
A co będziesz robił 6 lipca o godzinie 17? Wymagam konkretów.

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Czw, 04 Cze 2015, 13:45:00 »
Widziałem ten plan, który Andrzeju przedstawiłeś, ale należy go traktować jako zarys, który nie można nazwać programem. Bialenia potrzebuje zaś programu, nie mówię że kompleksowego, bo nie wszystko jest do poprawienia, ale na pewno niektóre dziedziny zasługują na weryfikację i reformy.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 04 Cze 2015, 14:03:44 »
Wolałbym aby pretendenci do fotela prezydenckiego przedstawiali swoje wizje państwa, a nie plan miesiąca. W każdym bądź razie plan pracy jest ciekawym pomysłem, ale moim zdaniem utopijnym.

« Odpowiedź #4 dnia: Czw, 04 Cze 2015, 14:11:03 »
A co będziesz robił 6 lipca o godzinie 17? Wymagam konkretów.
Może będzie to dla Ciebie zaskoczenie, ale plan pracy to ogólny zarys działań, które ma się zamiar podejmować. Nie mają to być wszystkie szczegóły działalności, a jedynie zaprezentowanie (w tym wypadku społeczeństwu, a przeważnie pracownikom) tego, co ma się zamiar zrobić.
Widziałem ten plan, który Andrzeju przedstawiłeś, ale należy go traktować jako zarys, który nie można nazwać programem. Bialenia potrzebuje zaś programu, nie mówię że kompleksowego, bo nie wszystko jest do poprawienia, ale na pewno niektóre dziedziny zasługują na weryfikację i reformy.
Nigdzie nie nazwał tego programem. Jakbym serio zdecydował się kandydować, to jakiś program przedstawię. Ale ogólnie uważam, że Bialenia przede wszystkim potrzebuje rzetelnej pracy. Większość z nas jest w stanie napisać naprawdę mądry program wyborczy, obiecać wielkie reformy. Ale chodzi o to, żeby zrealizować to, co się obiecuje. Oczywiście, są dziedziny, które zasługują na weryfikację i reformy. Ale o tym przede wszystkim decyduje Parlament- władza ustawodawcza. Prezydent jest natomiast pracownikiem, który ma wykonywać swoje obowiązki i czuwać nad ich wykonywaniem przez podwładnych. Niby tak niewiele, a jak dużo!

Wolałbym aby pretendenci do fotela prezydenckiego przedstawiali swoje wizje państwa, a nie plan miesiąca.
Dla wizji bez planu ich wykonania, to ja mogę otworzyć Wydział Filozofii na Uniwersytecie Bialeńskim. Chcesz? :)
W każdym bądź razie plan pracy jest ciekawym pomysłem, ale moim zdaniem utopijnym.
A ja zapewniam, że byłym w stanie funkcjonować według zaprezentowanego w tym wątku planu. Oczywiście, mogą pojawić się pewne zmiany, nawet kilkudniowe. Ale jestem przekonany, że w większości udałoby mi się to. Więc jaka to utopia?

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Czw, 04 Cze 2015, 14:13:52 »
Dla wizji bez planu ich wykonania, to ja mogę otworzyć Wydział Filozofii na Uniwersytecie Bialeńskim. Chcesz?
Chcę. I mówię to nawet poważnie.

« Odpowiedź #6 dnia: Czw, 04 Cze 2015, 14:22:16 »
OK, zaraz załatwię formalności.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Czw, 04 Cze 2015, 14:23:12 »
W pełni popieram kandydaturę mojego Męża  <3.
Plan to bardzo dobra sprawa. A poza tym jeśli jest ktoś, kto ma najwięcej werwy w swoim działaniu to jest to właśnie Andrzej i gwarantuję, że będzie dobrym prezydentem, co zresztą sam kilkakrotnie udowodnił.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Czw, 04 Cze 2015, 14:27:37 »
Andrzej jeśli chcesz kandydować - to kandyduj. Zapewne się spełni. Natomiast z tego co widać, ostatnio nawet często tu nie bywam. Dlatego cóż mnie trzyma? Nic. Naprawdę nie mam już chęci użerać się z tym wszystkim co widzę, a ledwo co powróciłem. Najbardziej uczciwe będzie zrzeczenie się przeze mnie obywatelstwa i brak uczestnictwctwa.

« Odpowiedź #9 dnia: Czw, 04 Cze 2015, 14:29:59 »
Ale dlaczego? Co przeszkadza Ci realizować Twoje pomysły? I ja i Maciej wielokrotnie wręcz prosiliśmy, żebyś ponownie zajął się BIW. Dlaczego nie chcesz tego zrobić? I dlaczego ktoś inny ma realizować kropka w kropkę Twoje pomysły, przy braku Twojego zaangażowania? My chętnie przyjmiemy Twoje wizje w wielu sprawach, ale Ty musisz też wykazać zaangażowanie i robić to, co chcesz.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Czw, 04 Cze 2015, 14:39:16 »
Ale dlaczego? Co przeszkadza Ci realizować Twoje pomysły? I ja i Maciej wielokrotnie wręcz prosiliśmy, żebyś ponownie zajął się BIW. Dlaczego nie chcesz tego zrobić? I dlaczego ktoś inny ma realizować kropka w kropkę Twoje pomysły, przy braku Twojego zaangażowania? My chętnie przyjmiemy Twoje wizje w wielu sprawach, ale Ty musisz też wykazać zaangażowanie i robić to, co chcesz.

I co będzie miała prerogatywy ustawodawcze w kwestiach gospodarczych? To znaczy wewnętrznego zawierania umów obrotu ziemią, wykonywaniem pracy oraz premiowania społecznego?

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Czw, 04 Cze 2015, 15:33:41 »
Podoba mi się sposób, w jaki zaprezentowałeś swoją kandydaturę. Odnoszę wrażenie, że kandydatura będzie czysto wykonawcza, to znaczy – w programie nie przedstawiono jakichkolwiek propozycji zmiany prawa. Dobrze rozumiem? A jeżeli nie – jakie kandydat proponuje zmiany w bialeńskim prawie?

Ponadto chciałbym usłyszeć czy jako p.o. szefa rządu kandydat wygłosi exposé i czy znajdą się w nim takie szczegóły jak np. planowana polityka międzynarodowa. Co kandydat zamierza zrobić z nieaktywnym Sojuszem? Jak kandydat ma zamiar rozwiązać problem nieaktywnego administratora?
(–) Kristian Arped

« Odpowiedź #12 dnia: Śro, 10 Cze 2015, 18:52:29 »
Komunikat wyborczy.
Podjąłem decyzję o wycofaniu swojej kandydatury z wyborów na urząd Prezydenta Republiki Bialeńskiej. Równocześnie udzielam poparcia kandydaturze mojej żony, Aleksandry Dostojewskiej-Swarzewskiej.

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Śro, 10 Cze 2015, 20:15:42 »
Andrzeju, serdecznie dziękuję za udzielone poparcie  <3.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Czw, 11 Cze 2015, 09:50:30 »
Serdecznie proszę o złożenie podpisów pod moją kandydaturą: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=3301.msg32812;topicseen#msg32812  O:-)
BYŁY PREZYDENT RB