Za niecałą godzinę rozpoczną się kolejne wybory parlamentarne, tym razem do Parlamentu XIII Kadencji. Czy będzie to pechowa kadencja? Mam nadzieję, że nie. Jednakże wszystko zależy od tego, jakiego wyboru dokonamy już niebawem.
Ponownie staram się o mandat poselski, tym razem z ramienia Brodryjskiego Komitetu Narodowego.
Prezentując swoją kandydaturę w tych wyborach, chciałbym przypomnieć, co obiecywałem w czasie poprzedniej kampanii. Każdy z Was może indywidualnie ocenić, czy zrobiłem to, co zapowiedziałem:
http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=3108.0W czasie mijającej kadencji złożyłem 3 z 7 projektów, czyli 43%, będąc- razem z Feliksem Spirkinem- najaktywniejszym parlamentarzystą. Byłem także jedynym autorem interpelacji poselskich do Prezydenta. Wziąłem udział w każdym głosowaniu, brałem także udział w debatach parlamentarnych.
W czasie najbliższej kadencji- jeśli mnie wybierzecie- w dalszym ciągu będę starał się aktywnie pracować dla Republiki, zgłaszać projekty, głosować i debatować, w dalszym ciągu propagując zmiany i reformy. Będę wspierać Carstwo Brodryjskie oraz nowych mieszkańców, nie zapominając też o starej gwardii. Obiecuję pamiętać o tym, iż fundamentem naszej państwowości jest wolność i godność osobista każdego obywatela.
Głosujcie na mnie,
(-) Andrzej Swarzewski