Autor Wątek: Deklaracja ideowa  (Przeczytany 1809 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
Re: Deklaracja ideowa
« Odpowiedź #25 dnia: Nie, 02 Lut 2014, 22:19:16 »
Przedstawiam pod dyskusje moją porpozycje statutu. https://docs.google.com/document/d/1At1 ... rcro0/edit
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #26 dnia: Nie, 02 Lut 2014, 22:22:01 »
Popieram statut, przejrzałem go dokładnie, bardzo dobrze napisany.
Moja propozycja pieśni kościelnej:

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #27 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 20:46:27 »
Wyłapałem dwa błędy stylistyczne (powinno być nie "Bialenie" tylko "Bialeńczycy" i nie "bez zależności" tylko "bez względu na"), rzecz, na którą jestem uczulony, czyli brak kropek, i jeden błąd logiczny ("proboszcz" wpisane w miejscu na słowo "prymas"). Merytorycznie mam tylko jedno zastrzeżenie - brakuje mi tam możliwości powoływania biskupów przez prymasa (na lepsze czasy taka furtka by się przydała).
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #28 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 20:59:25 »
Cytat: "Lehrabia"
brakuje mi tam możliwości powoływania biskupów przez prymasa (na lepsze czasy taka furtka by się przydała).
Można to dodać, choć nie sądzę, że kiedykolwiek będzie konieczność, żeby dzielić kościół w kraju na jakieś części składowe.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #29 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 21:05:07 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
Cytat: "Lehrabia"
brakuje mi tam możliwości powoływania biskupów przez prymasa (na lepsze czasy taka furtka by się przydała).
Można to dodać, choć nie sądzę, że kiedykolwiek będzie konieczność, żeby dzielić kościół w kraju na jakieś części składowe.
Nigdy nie mówmy nigdy. Przecież mamy prawo świeckie obejmujące przypadki tak ekstremalne jak śmierć realna, prawo kościelne też powinno zakładać rzeczy bardzo mało prawdopodobne. W końcu mamy najlepszy MON  w mikroświecie, najlepszy (i największy) Kościół też możemy kiedyś mieć.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #30 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 21:06:14 »
Nigdy nie mówmy nigdy. Przecież mamy prawo świeckie obejmujące przypadki tak ekstremalne jak śmierć realna, prawo kościelne też powinno zakładać rzeczy bardzo mało prawdopodobne. W końcu mamy najlepszy MON w mikroświecie, najlepszy (i największy) Kościół też możemy kiedyś mieć.
No można takie coś wprowadzić. Martin ma ferie, więc opracuje. ;)

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #31 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 22:03:06 »
Funkcje Biskupów (szefowie danego okregu) wedle statutu mają pełnić proboszczowie ale jak chcecie moge dodać jeszcze jeden stopień w hierarchii. Co do reszty błędów to już patrze i poprawiam.
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice