Autor Wątek: Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej  (Przeczytany 110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia

Wysoki Sądzie!

Stwierdzenie ''ja świetnie interpretuję prawo'' jest w czasie teraźniejszym, dotyczy tym samym tylko chwili w której zostało wypowiedziane.
Gdybym powiedziała: ''ja świetnie interpretowałam i interpretuję prawo'' to znaczyłoby, to że wcześniej też dobrze interpretowałam prawo, ale jak widać ja takiego sformułowania nie uzyłam.
Co do znaczenia słowa ''prawo''. Słownik PWN: http://sjp.pwn.pl/szukaj/prawo.html, wyraźnie mówi, że prawo to:  «ogół przepisów i norm prawnych regulujących stosunki między ludźmi danej społeczności». Tym samym nie można traktować ''prawa jako całości'' odnośnie każdego prawa.
Prawo jest precyzyjne, prawo jest różne np. w USA i w Polsce.
Najbardziej naiwnym byłoby zaś twierdzić, że prawo jest jednakowe i należy go traktować odgórnie.

Przekazuję możliwość wypowiadania się, za zgodą Sądu mojemu pełnomocnikowi.
« Ostatnia zmiana: Sob, 04 Lip 2015, 11:54:53 wysłana przez Aleksandra Dostojewska-Swarzewska »
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej