@Maciej Kamiński
Nie mogę znaleźć analogii między wyszukiwaniem osób, a liczbą postów. Przecież można wyszukać osoby po nazwie użytkownika albo po NPE...
Wyłączyłem licznik postów dla optymalizacji forum.
Ależ analogia jest prosta - jeżeli chcę sobie zerknąć w czyiś profil, żeby wprowadzić w nim jakąś zmianę typu odznaczenie, nazwisko czy inna tego typu bzdura, albo, co częściej się zdarza, wyszukać jakąś konkretną wypowiedź (co jest z kolei bardzo pomocne, wobec pewnej wadliwości forumowej wyszukiwarki postów, chociażby przy robieniu "teczek"), albo też raz na jakiś czas zaktualizować skład rządu na stronie głównej, co wymaga linkowania, to o wiele szybciej idzie mi, kiedy po prostu segreguję użytkowników na liście wedle liczby wiadomości (wtedy dostanie dostanie się do czyjegoś profilu to dwa-trzy szybkie kliknięcia, bo prawie wszyscy, których będę przeszukiwał, są na pierwszych dwóch stronach takiej listy), podczas gdy przypominanie sobie kilkunastoznakowego NPE, czy niezmiernie frustrujące skakanie po literkach czy datach rejestracji (zwłaszcza literkach, bo za każdym jednym razem się okazuje, że ta akurat osoba znajduje się na innej stronie niż ta, gdzie zaczynają się użytkownicy na tę samą pierwszą literę, albo że zapomniałem, iż zmieniła sobie po raz enty nazwisko) odejmują mi całą wygodę. Przy pojedynczych zmianach jeszcze idzie to przeżyć - ale częstokroć muszę tak skakać po kilkunastu profilach w odstępie minut.