Autor Wątek: Gdzie jest Prezydent?  (Przeczytany 503 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamil Maciejewski

Gdzie jest Prezydent?
« dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:15:31 »

Odp: Gdzie jest Prezydent?
« Odpowiedź #1 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:16:03 »

« Odpowiedź #2 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:16:28 »

« Odpowiedź #3 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:17:06 »

« Odpowiedź #4 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:17:20 »

« Odpowiedź #5 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:17:45 »

« Odpowiedź #6 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:17:59 »

« Odpowiedź #7 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:18:19 »

« Odpowiedź #8 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:18:37 »

« Odpowiedź #9 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:18:59 »

« Odpowiedź #10 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:19:14 »

« Odpowiedź #11 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:19:33 »

« Odpowiedź #12 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:19:46 »

« Odpowiedź #13 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:20:15 »
Autor:  Heinrich Hewret Wettin

W pełni rozumiem obawy działaczy Wspólnoty Rozwoju. Otóż uważam, że wykazują się zachowaniem godnym dla każdego Bialeńczyka. Powinniśmy brać z nich przykład, że troszczą się o dobro i rozwój v-Ojczyzny. Ba! Powinniśmy być zawstydzeni, że robią to za Nas Hasselandczycy (bo przecież w WR stanowią oni większość). Widać, że dla nich dobro Bialenii jest równie ważne, jak Królestwa i widzą problem w centralnym urzędzie. Ja również jestem tym faktem zaniepokojony.

A niech WR wyluzuje i nie robi siebie takiej opozycji bo póki co nie ma przed czym. I niech zajmie się czymś konkretnym, po za opowiadaniem bójd o samej sobie, bo to czy Ali ogłosi rząd po 2 dniach czy 4 nie sprawi, że słońce przestanie krążyć wokół polinu.

Działacze WR oczekują profesjonalizmu i poważnego podejścia do sprawy, a nie infantylizmu. I bardzo dobrze, że sygnalizują problemy. Otóż Ali ma to do siebie, że działa przez kilka dni, a potem znika... I tu mamy znowu przykład takiej działalności. Na początku kampanii był aktywny, a potem umilkł. Chyba gdybym nie zwrócił mu uwagi na Facebooku, to nie złożyłby tej przysięgi prezydenckiej do dzisiaj.

ludzie po prostu strasznie są nie cierpliwi i dlatego nasz piękny kraj będzie kiedyś cierpiał przez to jak Batawia która wręcz się rozpadła z powodu nie cierpliwości ludu

Bullshit. Yoyonacje na Nordacie mają o do siebie, że są strasznie niestabilne. A wynika to z powodu braku lojalności mieszkańców wobec wirtualnego państwa oraz ich zapędy do władzy. Zbyt bardzo angażują się osoby w politykę, do której dostępu mieć nie powinny. Już raz wydałem krytykę na państwa nordackie autorstwa herr Grutin. Nie rozumiem tej idei ciągle tworzenia nowych państw z przekształconą realną nazwą państwa rzeczywistego. Mija to się z ideą mikronacji i jest bezsensu. Herr Grutin mógłby zasilić chociażby szeregi Abachazji albo Bialenii i zrobić coś pożytecznego.

Jak ktoś chce być Prezydentem, to choć rzecz jasna ma zycie poza mikronacjami, to jednak powinien się w kraju, w którym wybrano go szefem państwa, pojawiać.

Udział w wyborach prezydenckich, a nawet zwycięstwo zobowiązuje kandydata do pewnych wyrzeczeń, poświęcenia chwili czasu na rzecz mikronacji. Nie powinno dochodzić do takiej sytuacji, kiedy najważniejsza osoba w państwie znika albo po prostu nie pojawia się. Jest to przynajmniej niepoważne, a bynajmniej na poziomie Bialenii.

A róbcie sobie co chcecie (bo mam to gdzieś) ale nie spamujcie tym całego forum bo to 3 temat o tym samym znaczeniu...

Ja widziałem dwa tematy autorstwa WR(on). Jeden to ten, w którym krytykuję wszystkich dookoła, a drugi to podpisy członków partii pod deklaracją. Ja tu żadnego spamu nie widzę.
A szanowny herr Rabotowicz (przepraszam, ale trans nie uznaję) powinien zluzować majty i przestać panikować.

Pisze jako osoba która utrzymuje porządek forum a jak będziecie tworzyć kolejne tematy na ten sam temat to je złącze i tyle.

Łączeni tematów to niebezpieczne narzędzie. Może wywołać zamieszanie na forum, zwłaszcza podczas łączenia niby takich samych, ale innych wątków. Wówczas taki wątek straci sens merytoryczny bo każdy post będzie na inny temat i dojdzie do nieporozumienia. A funkcjonariuszowi publicznemu nie powinno na tym zależeć, nieprawdaż?

Teoretycznie zakończyłem już pracę jako Wiceprezydent wraz z odejściem z urzędu Pana Prezydenta Noqterna, ale gdybyśmy musieli zastosować środek procedury odwoławczej, w czasie jej trwania byłbym gotów pokierować państwem (pod względem organizacyjno-praktycznym).

Teoretycznie i praktycznie zakończyłeś pracę. Z powodu braku wiceprezydenta, a w przypadku odwołania Aliego to ja obejmuję władzę.

Co do referendum w sprawie odwołania prezydent - apeluję o wstrzemięźliwość.

« Odpowiedź #14 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:20:58 »

« Odpowiedź #15 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:21:29 »
« Ostatnia zmiana: Pią, 29 Sty 2016, 20:21:56 wysłana przez Kamil Maciejewski »

« Odpowiedź #16 dnia: Pią, 29 Sty 2016, 20:22:39 »