Autor Wątek: Wszystkie posty z czasów S. Klepki  (Przeczytany 113 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Wszystkie posty z czasów S. Klepki
« dnia: Sob, 30 Sty 2016, 19:02:58 »
Stanisław Klepka
*

Zapytanie
« dnia: 27 Sierpień 2015, 18:09:06 »
Witam Szanowną Radę Uniwersytecką wraz z jej Rektorem na czele,

Chciałbym się zapytać, czy znalazłaby się jakaś posadka wykładowcy na Uniwersytecie Bialeńskim?

Z wyrazami szacunku,
Stanisław Klepka

Frederick Hufflepuff

Odp: Zapytanie
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Sierpień 2015, 18:27:22 »

Jak na razie nie prowadzimy żadnych konkretnych zajęć, ale gdy będziemy to robić, na pewno się do Pana zgłosimy. ;)

Stanisław Klepka

« Odpowiedź #2 dnia: 27 Sierpień 2015, 18:32:27 »

Ale ja się nie pytam, czy Państwo prowadzą, tylko czy ja mogę coś prowadzić bez względu na to, czy Państwo prowadzą swoje wyścigówki. :)

Poza tym, dlaczego Uniwersytet Bialeński jest tak bardzo ukryty na forum? Według mnie, to on powinien być chlubą, a nie na przykład taka Komunistyczna Partia Bialenii. :)

Maciej Kamiński

« Odpowiedź #3 dnia: 27 Sierpień 2015, 18:35:15 »

Właśnie dlatego, że nie prowadzą.

Frederick Hufflepuff

« Odpowiedź #4 dnia: 27 Sierpień 2015, 18:36:19 »

Co do tego, zgodzę się, natomiast myślę, że jeszcze za kadencji duetu Kamiński-Hufflepuff uda się wznowić wykłady na Uniwersytecie, bo sam Uniwersytet działa. Świadczy o tym choćby cykl prelekcji. ;)

Stanisław Klepka

« Odpowiedź #5 dnia: 27 Sierpień 2015, 18:45:30 »

Jaki koń jest, to każdy widzi. :)

Nie rozumiem, dlaczego Krajowa Rada Informatyczna ma być na samym szczycie instytucji państwowych... Oni tylko kreują posadzkę, po której wszyscy chodzą jak chcą, a jak, nie daj Boże, jeden czy dwa kafelki pękną, to wówczas się po nich dzwoni, a ustanawianie owej instytucji tak wysoko w kraju grozi tym, że będzie się panoszyła niczym kura znosząca jak najwięcej jajek.

Dlaczego owa instytucja nie działa bezpośrednio przy prezydencie jako służby specjalne? Oni niech sobie działają po cichu i niech kontroluje te służby prezydent, a nie, że każdy ma do nich dostęp. :)

Poddaję pod rozwagę. :)

Maciej Kamiński

« Odpowiedź #6 dnia: 27 Sierpień 2015, 18:49:25 »

Ponieważ do tej instytucji uderzają wszyscy w razie problemów technicznych. A Prezydent nie jest od kontrolowania systemów informatycznych. ;)

Stanisław Klepka

« Odpowiedź #7 dnia: 27 Sierpień 2015, 18:57:15 »

Szanowny Panie Macieju,

Nie zwracają się do instytucji, tylko do konkretnych osób, które faktycznie mogą im pomóc. Sądzę, że Wasze działania pomocowe znacznie bardziej by się sprawdziły na zasadzie odpowiadania na prywatne wiadomości od osób posiadających jakieś problemy natury technicznej oraz odpowiednią reakcję, a nie zaśmiecania forum Waszym bytem z mojego punktu widzenia całkowicie niepotrzebnym.

Zatem, będę wnosił o przeniesienie Waszej Rady w bardziej niewidoczne miejsce. :)

Maciej Kamiński

« Odpowiedź #8 dnia: 27 Sierpień 2015, 19:00:41 »

Wybacz, ale o wiele wygodniej pracuje mi się, gdy spoglądam na ostatnie nieprzeczytane, niż nowe PW. Otrzymania wiadomości mogę nawet nie zauważyć - zaś gdy ktoś wstawi posta z prośbą w dziale KRI, to zauważę to nawet wtedy, kiedy ostatnie nieprzeczytane nie zadziałają mi poprawnie.
Ale jak najbardziej mogę wyciągnąć UB na wierzch.

AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #9 dnia: 27 Sierpień 2015, 19:23:07 »

A co chciałby Pan wykładać? :)
Miejsce oczywiście jest i chętnie Pana przyjmę.
Pozdrawiam,
Rektor.

Stanisław Klepka

« Odpowiedź #10 dnia: 27 Sierpień 2015, 21:49:54 »

Najpierw to bym posprzątał trochę na tym uniwerku - w sensie poprzenosił wątki nieaktualne bądź oderwane od rzeczywistości do archiwum i tamtejsze szczury niech się pouczą co nieco o Bialenii, a następnie chciałbym wziąć pod swoją opiekę cały Uniwersytet Bialeński bądź dostać cały wydział Brainstormingu z domieszką niepoprawnościowości.

Uważam, że to właśnie uniwersytet powinien stać na straży wyrażania myśli niekoniecznie zgodnych z prawem, lecz zgodnych z doświadczeniem partycypantów dyskusji. Prawo może być nieaktualne bądź celowo utrzymywane w mocy, a fakt jest faktem. To właśnie tymi faktami tak naprawdę będziemy się bawić, bo każdy ma inny stosunek do faktu. Także tym prawem będziemy się bawić i uniwersytet ma być miejscem eksperymentów, ale także czynnikiem opiniotwórczym mającym jakiś tam wpływ na decyzję tutejszych władz. Tak proszę państwa - proponuję wybudowanie obozu intelektualno-humorystycznego w murach Uniwersytetu Bialeńskiego.

Zresztą, widziałem, że były próby wykładania reala na tym uniwerku, co mnie bardzo zniesmaczyło i jest to trochę przerażające, że stosuje się tego typu praktyki. Ponadto, uważam, że obecna formuła Uniwersytetu Bialeńskiego jest za bardzo utożsamiona ze światem realnym, a jak coś ma zbyt duży związek ze światem realnym, to musi to prędzej czy później zginąć. :)

Frederick Hufflepuff

« Odpowiedź #11 dnia: 27 Sierpień 2015, 22:14:08 »

Nie wiem czy wraz z Ministrem Michalskim wyrazimy zgodę na przejęcie całego UB w Pańskie ręce.

Markus Wettin

« Odpowiedź #12 dnia: 27 Sierpień 2015, 22:15:14 »

Z tego co mi się wydaję, to Uniwersytet Bialeński nie jest państwowy. ;)

Frederick Hufflepuff

« Odpowiedź #13 dnia: 27 Sierpień 2015, 22:16:06 »

Owszem, ale MEN ma w nim "udziały".

AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #14 dnia: 27 Sierpień 2015, 22:16:09 »

Uniwersytet Bialeński jest instytucją publiczną, ale nie rządową. O jego losach decyduje Senat Uczelni, a nie Ministerstwo Edukacji. Ja w sumie przychyliłbym się do wniosku pana Klepki, bo Rektor ze mnie kiepski.

Maciej Kamiński

« Odpowiedź #15 dnia: 27 Sierpień 2015, 22:17:49 »

Nic Wam do tego, to publiczna instytucja (a po prawdzie własność Andrzeja, bo to on ją założył). ;) Nie bez powodu nie wymieniłem stanowiska rektora na liście urzędników państwowych.

Markus Wettin

« Odpowiedź #16 dnia: 27 Sierpień 2015, 22:18:18 »

Odpowiedzieli za mnie Andrzej wraz z Maciejem. Skoro ktoś ma pomysł na uniwerek, to grzechem byłoby bronić mu jego zaktywizowania. ;)

Frederick Hufflepuff

« Odpowiedź #17 dnia: 27 Sierpień 2015, 22:18:57 »

Mają Panowie rację. ;)

Stanisław Klepka

« Odpowiedź #18 dnia: 27 Sierpień 2015, 22:40:58 »

To jak? Podpisujemy odpowiednie papiery dotyczące przekazania go mojej osobie? :)

AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #19 dnia: 27 Sierpień 2015, 23:33:37 »

Podpiszemy już jutro. ;)
http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=4113.0

Offline AndrzejSwarzewski
Moderator
Fundament
Zobacz profil  Awards

Głosowanie ws. powołania Rektora
« dnia: 27 Sierpień 2015, 22:53:57 »
Wysoki Senacie!
Głosujemy nad powołaniem Stanisława Klepki na urząd Rektora Uniwersytetu. Głosowanie potrwa do 20:00 dnia jutrzejszego.

Głosuję ZA, siła głosu 6 (profesor).
Odznaczenia

Offline Maciej Kamiński
Wielki Kniaź
Policja Krajowa
Fundament

Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
Zobacz profil  Awards

Odp: Głosowanie ws. powołania Rektora
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Sierpień 2015, 23:18:59 »
Głos ZA z siłą 2.
lic. net Maciej Kamiński, Przewodniczący Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Wewnętrznych i Gospodarki, Marszałek Komisji Edukacji Narodowej, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Republice Palmowej, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 134 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii.

Odznaczenia

Moderator
Fundament
Zobacz profil  Awards

« Odpowiedź #2 dnia: 28 Sierpień 2015, 13:21:08 »
W związku z popełnieniem przestępstwa, polegającego na publicznym znieważeniue głowy obcego państwa przebywającej na terenie Republiki Bialeńskiej, zagrożonego karą wygnania bądź publicznej chłosty i Czynu Społecznego, jestem zmuszony do wycofania swojego głosu.
Odznaczenia

Offline Stanisław Klepka
Obserwator
*
Zobacz profil  Awards

« Odpowiedź #3 dnia: 28 Sierpień 2015, 13:55:41 »
Szanowny Panie Prezydencie,

Dlaczego Pan ulega szantażom tego starszego Pana? Wszelakie dymisje i puszczanie fochów to główne specjalności owego Pana w celu zwrócenia na siebie uwagi.

Nikt mi jeszcze nie postawił żadnych zarzutów, a tu już się mówi o tym, że popełniłem jakieś przestępstwo... Nie wiem, co się dzieje, ale trochę jest to dziwne. :)
 Offline Maciej Kamiński
Wielki Kniaź
Policja Krajowa
Fundament

Zobacz profil  Awards

« Odpowiedź #4 dnia: 28 Sierpień 2015, 14:03:26 »
Bo po prostu je popełniłeś i tyle. Reakcja poszkodowanego to zupełnie inna i nieznacząca w tym kontekście sprawa.
A aktu oskarżenia nie było wczoraj, bo z racji godziny i idącego za nią zmęczenia nie wczytywałem się głębiej w treść tych rozbudowanych przenośni. Ale dziś będzie, spokojnie, i to już za chwilę.
Również wycofuję swój głos. Minimum przyzwoitości trzeba umieć zachować.

Pozwolę sobie też być personalnie niemiły, interesowny i wyrazić się niestosownie do etykiety - ile w porównaniu do "tego starszego Pana" zrobiłeś dla Bialenii?
lic. net Maciej Kamiński, Przewodniczący Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Wewnętrznych i Gospodarki, Marszałek Komisji Edukacji Narodowej, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Republice Palmowej, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 134 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii.

Odznaczenia

Offline Stanisław Klepka
Obserwator
*
Zobacz profil  Awards

« Odpowiedź #5 dnia: 28 Sierpień 2015, 14:12:16 »
A istnieje tu zasada domniemania niewinności, czy tak o się rzuca zarzutami z kapelusza i już ktoś jest winny?

ile w porównaniu do "tego starszego Pana" zrobiłeś dla Bialenii?

Czy fakt, że v-żyję i kreuję faktyczną aktywność jest niewystarczająca dla Pana Macieja? Wie Pan co? Mało mnie obchodzi, co ten dziad robi, bo nie przyszedłem tu po to, aby oceniać, co tutaj ludzie robią i jak dużo robią, aby Pan Maciej był z tego uradowany. :)

Nie ulega się szantażystom, ale skoro władza takowym ulega, to znaczy, że czegoś się boi. :) Przykro mi, ale ja nie widzę żadnego zagrożenia z tego powodu, że Pan Piotr Paweł I podał się do dymisji, a jeżeli Państwo widzą, to proszę mi je wskazać. :)
 Offline Maciej Kamiński
Wielki Kniaź
Policja Krajowa
Fundament

Zobacz profil  Awards

« Odpowiedź #6 dnia: 28 Sierpień 2015, 14:18:23 »
A istnieje tu zasada domniemania niewinności, czy tak o się rzuca zarzutami z kapelusza i już ktoś jest winny?
Istnieje. Aczkolwiek są też legalne ścieżki obchodzenia tej reguły w razie pilnej potrzeby - patrz Kodeks Wykroczeń.

Czy fakt, że v-żyję i kreuję faktyczną aktywność jest niewystarczająca dla Pana Macieja? Wie Pan co? Mało mnie obchodzi, co ten dziad robi, bo nie przyszedłem tu po to, aby oceniać, co tutaj ludzie robią i jak dużo robią, aby Pan Maciej był z tego uradowany.
Pan Maciej nie musi być wcale uradowany z czegokolwiek. Pan Maciej ma tu po prostu obowiązki dotyczące porządku - i stąd takie, a nie inne wypowiedzi Pana Macieja.

Nie ulega się szantażystom, ale skoro władza takowym ulega, to znaczy, że czegoś się boi. :) Przykro mi, ale ja nie widzę żadnego zagrożenia z tego powodu, że Pan Piotr Paweł I podał się do dymisji, a jeżeli Państwo widzą, to proszę mi je wskazać.
Dymisja nie stanowi żadnego zagrożenia dla Republiki Bialeńskiej. Nie dostrzegam też w tym podaniu się do dymisji jakiegoś szantażu.

Odznaczenia

Offline Stanisław Klepka
Obserwator
*
Zobacz profil  Awards

« Odpowiedź #7 dnia: 28 Sierpień 2015, 14:31:08 »
Istnieje. Aczkolwiek są też legalne ścieżki obchodzenia tej reguły w razie pilnej potrzeby - patrz Kodeks Wykroczeń.

Szanowny Panie Macieju,

Skoro Pan mi stawia zarzut z ominięciem tej reguły, to proszę napisać uzasadnienie, dlaczego Pan omija tę regułę. Ponadto, to Pana obowiązkiem jest informowanie mnie jakie środki względem mnie podejmują funkcjonariusze publiczni, czyli Pan, więc proszę mnie nie odsyłać do Kodeksu Wykroczeń, tylko jasno przedstawić zarzuty wraz z uzasadnieniem obejścia zasady domniemania niewinności. :)

Pan Maciej nie musi być wcale uradowany z czegokolwiek. Pan Maciej ma tu po prostu obowiązki dotyczące porządku - i stąd takie, a nie inne wypowiedzi Pana Macieja.

A co mnie to obchodzi, że Pan trzyma miotłę? :P

Dymisja nie stanowi żadnego zagrożenia dla Republiki Bialeńskiej. Nie dostrzegam też w tym podaniu się do dymisji jakiegoś szantażu.

Reakcja Pana Prezydenta Andrzeja Swarzewskiego jest naszpikowana bojaźnią i niezrozumieniem z powodu dymisji Jego Mościa Piotra Pawła I i jak mniemam posypały się pewne donosy na moją osobę od przedstawicieli Hasselandu, więc proszę je ujawnić, a nie trzymać w teczuszce i na podstawie cholera wie czego konstruować wobec mnie jakieś zarzuty. :) Samo podanie wykładni prawniczej do oskarżenia kogoś jest niewystarczające, a Pan jako funkcjonariusz publiczny powinien o tym wiedzieć. Zatem, wszystkie dowody na stół, a dopiero potem zaczniemy grę. :)
 Offline Maciej Kamiński
Wielki Kniaź
Policja Krajowa
Fundament

Zobacz profil  Awards

« Odpowiedź #8 dnia: 28 Sierpień 2015, 14:40:54 »
Szanowny Panie Macieju,

Skoro Pan mi stawia zarzut z ominięciem tej reguły, to proszę napisać uzasadnienie, dlaczego Pan omija tę regułę.
Nie stawiam zarzutu z ominięcia tej reguły - mówię tylko, że jeżeli zajdzie potrzeba, to mogę ominąć tę regułę.
Zarzuty z dotychczasowych czynów przedstawiłem w akcie. Paragraf "omijający", o którym mówiłem, zawarty jest w pogrubionym punkcie KW:
Artykuł 3.

Karami są:

a) Nagana,

b) Chłosta,

c) Grzywna,

d) Pozbawienie wolności do:

1. Dni pięciu, w przypadku recydywy.

e) Kara śmieci, w przypadku złośliwej recydywy
I nie, nie mam żadnego obowiązku powiadamiać o tym, jakie środki podejmuję. To wyłącznie moja dobra wola, aby to robić.

A co mnie to obchodzi, że Pan trzyma miotłę?
Ja też bardzo lubię ironizować.

Reakcja Pana Prezydenta Andrzeja Swarzewskiego jest naszpikowana bojaźnią i niezrozumieniem z powodu dymisji Jego Mościa Piotra Pawła I i jak mniemam posypały się pewne donosy na moją osobę od przedstawicieli Hasselandu, więc proszę je ujawnić, a nie trzymać w teczuszce i na podstawie cholera wie czego konstruować wobec mnie jakieś zarzuty.
To stanowisko zwaliło mnie z nóg i jest doprawdy paradne. Nie stawiam zarzutów na podstawie cholera wie czego. Napisałem wyraźnie, na podstawie czego one są.

Odznaczenia

Offline Stanisław Klepka
Obserwator
*
Zobacz profil  Awards

« Odpowiedź #9 dnia: 28 Sierpień 2015, 14:53:13 »
To stanowisko zwaliło mnie z nóg i jest doprawdy paradne. Nie stawiam zarzutów na podstawie cholera wie czego. Napisałem wyraźnie, na podstawie czego one są.

To niech Pan policjant tyle nie pije. :D

To Panu piszę, że stawia mi Pan zarzuty na podstawie przepisu, który ktoś sobie napisał dla samego napisania, aby Pan wiedział jak używać miotły, bo zakładam, że Pan umie to robić bez tego przepisu, a jak nie, to proszę przyjąć ode mnie wyrazy współczucia. :)

Ja też bardzo lubię ironizować.

A ile jest rzeczy, co ja lubię. :P

I nie, nie mam żadnego obowiązku powiadamiać o tym, jakie środki podejmuję. To wyłącznie moja dobra wola, aby to robić.

No to niech Pan wyciąga pistolecik z kabury i strzela, bo ktoś tam Panu napisał w prawie, kiedy Pan ma to robić. :D
 Offline Maciej Kamiński
Wielki Kniaź
Policja Krajowa
Fundament

Zobacz profil  Awards

« Odpowiedź #10 dnia: 28 Sierpień 2015, 14:55:32 »
No spoko, mogę też działać poza prawem, wyjdzie na to samo. ::)
Ale niewskazanym byłoby dawać tą satysfakcję... zbyt szybko.

Odznaczenia

Offline Stanisław Klepka
Obserwator
*
Zobacz profil  Awards

« Odpowiedź #11 dnia: 28 Sierpień 2015, 15:04:06 »
Niech się Pan nie krępuje. Już się przyzwyczaiłem do tego. :P
 Offline Stanisław Klepka
Obserwator
*
Zobacz profil  Awards

« Odpowiedź #12 dnia: 01 Wrzesień 2015, 21:51:37 »
Czy mogę prosić o zakończenie tego głosowania? :P Zanim mnie rozstrzelacie, to chce mieć wszystkie sprawy pozamykane. :)
Moderator
Fundament
Zobacz profil  Awards

« Odpowiedź #13 dnia: 01 Wrzesień 2015, 23:15:45 »
Głosowanie nierozstrzygnięte. Na tę chwilę mogę zaproponować dziekanat na jakimś wydziale, a jak się Pan sprawdzi, to wtedy rektorat.
Odznaczenia

Offline Stanisław Klepka
Obserwator
*
Zobacz profil  Awards

« Odpowiedź #14 dnia: 01 Wrzesień 2015, 23:24:52 »
Oj Panie Swarzewski - jutro wchodzi w życie wyrok, więc nie zamierzam się w nic angażować. :)

Dziękuję za zakończenie głosowania, z którego nic nie wynikło. To znaczy wynikło, ale nie będę o tym mówił głośno. :P
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.