Autor Wątek: Partia "Lepsza Bialenia" - Kongres założycielski  (Przeczytany 955 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
Partia "Lepsza Bialenia" - Kongres założycielski
« dnia: Sob, 30 Sty 2016, 21:26:07 »
Fiodor wszedł na scenę. Przed nim był tabun różnych ludzi: pracowników biurowych, robotników i dziennikarzy. To był ten moment. Odwinął flagę swojej partii i zaczął mówić:

- Szanowni! Czymże jest Bialenia dla nas, w dzisiejszych czasach? Zapewne wielu powie, że ich ojczyzną, ale ostatnio stały się rzeczy złe dla naszego państwa mimo stabilizacji. Nowo wybrany Prezydent był nieaktywny i trzeba było go odwołać. Forum również uległo wymianie, na dodatek z bazą postów z 7 lipca 2015 roku. Zostaliśmy praktycznie zdegradowani i teraz musimy to odbudować! Teraz my, Bialeńczycy, powinniśmy się zjednoczyć i ramię w ramię pomagać sobie nawzajem. Chcemy pomóc Bialenii i mamy podstawy planu.
- Usunąć reżim
- Umocnić pozycję Bialenii na arenie międzynarodowej
- Zrobić porządek z Biurokracją
- Wspomagać małe, ale aspirujące państwa
- Zawierać więcej traktatów z państwami uznawanymi
Jesteśmy gotowi stanąć do boju na rzecz Bialenii. Każdy kto jest zainteresowany niech wstąpi do partii!
Fiodor zszedł ze sceny.
« Ostatnia zmiana: Sob, 30 Sty 2016, 21:39:31 wysłana przez Fiodor Hristov »
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Hewret Faradobus

Odp: Partia "Lepsza Zmiana" - Kongres założycielski
« Odpowiedź #1 dnia: Sob, 30 Sty 2016, 21:27:10 »
Panie prezesie, można zadać kilka pytań?
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
Odp: Partia "Lepsza Bialenia" - Kongres założycielski
« Odpowiedź #2 dnia: Sob, 30 Sty 2016, 21:49:03 »
Oczywiście! Nawet trzeba!
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #3 dnia: Sob, 30 Sty 2016, 21:53:03 »
Na początek zacznijmy od stwierdzenia "Chcemy pomóc Bialenii i mamy podstawowy plan". Jeśli istnieje podstawowy, to wkrótce można się spodziewać planu szczegółowego? Mam na myśli wskazówki, co źle funkcjonuje w Bialenii i co należałoby poprawić.
I idąc kolejno punktami - czym się objawia reżim w Bialenii według partii, dlaczego to zjawisko występuje i jak temu zaradzić? Czy winna jest temu poprzednia ekipa rządząca (Eddarda Noqterna)?
Jakie stanowisko Bialenia powinna zająć wobec kugarskiej polityki zagranicznej oraz jak powinna zareagować na usunięcie Bialenii z rankingu aktywności?
Jakie elementy biurokracji w Bialenii utrudniają funkcjonowanie Republiki? Czy istnieje plan redukcji tego zjawiska? W jaki sposób to zostanie przeprowadzone i kto miałby być za to odpowiedzialny?
Czym objawiałoby się wspomaganie młodych państw oraz w jaki sposób by to wyglądało?
I jaką politykę zagraniczną partia chce wykreować?
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Sob, 30 Sty 2016, 22:09:41 »
Na początek zacznijmy od stwierdzenia "Chcemy pomóc Bialenii i mamy podstawowy plan". Jeśli istnieje podstawowy, to wkrótce można się spodziewać planu szczegółowego? Mam na myśli wskazówki, co źle funkcjonuje w Bialenii i co należałoby poprawić.
I idąc kolejno punktami - czym się objawia reżim w Bialenii według partii, dlaczego to zjawisko występuje i jak temu zaradzić? Czy winna jest temu poprzednia ekipa rządząca (Eddarda Noqterna)?
Jakie stanowisko Bialenia powinna zająć wobec kugarskiej polityki zagranicznej oraz jak powinna zareagować na usunięcie Bialenii z rankingu aktywności?
Jakie elementy biurokracji w Bialenii utrudniają funkcjonowanie Republiki? Czy istnieje plan redukcji tego zjawiska? W jaki sposób to zostanie przeprowadzone i kto miałby być za to odpowiedzialny?
Czym objawiałoby się wspomaganie młodych państw oraz w jaki sposób by to wyglądało?
I jaką politykę zagraniczną partia chce wykreować?
Tak, będzie plan szczegółowy, bo póki co mamy podstawy.
1. Reżim wystąpił za czasów Eddarda Noqterna, gdy większość stanowisk w Republice było pod zwierzchnictwem Wspólnoty Rozwoju tworząc prawie że system monopartyjny. Zjawisko to występuje, aby władza była jednolita i nieprzeciwstawna sobie. Jedynym sposobem na to jest wybieranie bezpartyjnego prezydenta.
2. Co do polityki kugarskiej. Możemy się zacząć bulwersować, jeśli wkroczą na nasz teren (Brodria i Hasseland zalicza się do tego). Wtedy powinniśmy reagować. Ten ranking nie przedstawia całej aktywności państw i jest oszukiwany przez ilość, a nie jakość.
3. Chociażby sąd. Trzeba składać prywatne oskarżenia, a nie publiczne. Dodajmy do tego ustawę o partiach politycznych (to się zalicza do betonu, choć nie zrobił tego prawdziwy beton, a żelbeton). Da się wycofać tylko zbędne ustawy i tyle by się stało. Nikt nie byłby za to odpowiedzialny prócz parlamentarzystów.
4. Chociażby wysyłanie tam jednej osoby, która by pomagała w tworzeniu kultury i kreowaniu polityki. #bialeńskielobbytakbardzo
5. Politykę łagodną, zapraszającą inne nacje do bratania się z nami.

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Sob, 30 Sty 2016, 22:16:27 »
Logo Pańskiej Partii jest łudząco podobne do loga mojej dawnej partii, Naszej Szansy. Wzorowal się Pan rzeczywiście na nim? Jeśli tak, mógłbym prosić o link do tego logotypu?
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Sob, 30 Sty 2016, 22:21:02 »
Logo Pańskiej Partii jest łudząco podobne do loga mojej dawnej partii, Naszej Szansy. Wzorowal się Pan rzeczywiście na nim? Jeśli tak, mógłbym prosić o link do tego logotypu?
Logo zrobiłem w Paint na niczym się nie wzorując.

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Sob, 30 Sty 2016, 22:23:56 »
Oczywiście też mam kilka pytań - jak partia ma zamiar rozwiązać kwestię strony głównej, organizacji Mundialu i czy dobrze ocenia Pan działania poprzedniego rządu i Prezydenta Noqterna?
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Sob, 30 Sty 2016, 22:43:35 »
Oczywiście też mam kilka pytań - jak partia ma zamiar rozwiązać kwestię strony głównej, organizacji Mundialu i czy dobrze ocenia Pan działania poprzedniego rządu i Prezydenta Noqterna?
Stroną główną zajmuje się Heinrich Hewret Wettin. Co do organizacji Mundialu to powinniśmy zorganizować to przy większej liczbie ludzi. Poprzedniego rządu nie lubiłem. W demokratycznym kraju zostałem wygnany z powodu własnego zdania.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Sob, 30 Sty 2016, 22:44:49 »
Dlaczego logo przedstawia wybrzeże na zachód od N. Auterry?

- Usunąć reżim
1. Chcesz usunąć stosunki władzy z ludnością (tak, czepiam się słówek)? :blank:
2. Żeby skoczyć wyżej, trzeba przerosnąć Al Rajn bądź Księstwo Tych Podwodnych Gór Na Zachód Od Nas. Które z nich, i jak to zrobić?
3. Co jest we mnie nieuporządkowanego? Oslo, trzydziesta szósta zasada poprawności politycznej w Bialenii, także masz -1 punkt do popularności.
4. To w oczywisty sposób przeczy punktowi drugiemu.
5. Jakich konkretnie traktatów?

1. Reżim wystąpił za czasów Eddarda Noqterna, gdy większość stanowisk w Republice było pod zwierzchnictwem Wspólnoty Rozwoju tworząc prawie że system monopartyjny.
Podaj odsetek. Stosowne źródła masz w dziale MSWiA.

Trzeba składać prywatne oskarżenia, a nie publiczne.
Śmiem twierdzić, że Gestapo wręcz za bardzo obija się w kwestii oskarżeń publicznych.

#bialeńskielobbytakbardzo
Wywal hasztaga i rób tak naprawdę, a sprzeczność w planach zniknie.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Nie, 31 Sty 2016, 10:21:55 »
Dlaczego logo przedstawia wybrzeże na zachód od N. Auterry?

- Usunąć reżim
1. Chcesz usunąć stosunki władzy z ludnością (tak, czepiam się słówek)? :blank:
2. Żeby skoczyć wyżej, trzeba przerosnąć Al Rajn bądź Księstwo Tych Podwodnych Gór Na Zachód Od Nas. Które z nich, i jak to zrobić?
3. Co jest we mnie nieuporządkowanego? Oslo, trzydziesta szósta zasada poprawności politycznej w Bialenii, także masz -1 punkt do popularności.
4. To w oczywisty sposób przeczy punktowi drugiemu.
5. Jakich konkretnie traktatów?

1. Reżim wystąpił za czasów Eddarda Noqterna, gdy większość stanowisk w Republice było pod zwierzchnictwem Wspólnoty Rozwoju tworząc prawie że system monopartyjny.
Podaj odsetek. Stosowne źródła masz w dziale MSWiA.

Trzeba składać prywatne oskarżenia, a nie publiczne.
Śmiem twierdzić, że Gestapo wręcz za bardzo obija się w kwestii oskarżeń publicznych.

#bialeńskielobbytakbardzo
Wywal hasztaga i rób tak naprawdę, a sprzeczność w planach zniknie.
1. Nie chcę. Akurat władze zareagowały na to, aby mnie ułaskawić dopiero kilka dni później, gdy zebrał się tłum podpisów.
2. Oba. Trzeba zachęcać do siebie mikronautów na najrozmaitsze sposoby. Najgorsze jest to, że realowe reklamy np. w TV są bardzo drogie.
3. Nie z tobą, a z forum. Wiele działów jest nieaktywnych. Nie powinniśmy ich archiwizować?
4. Niekoniecznie. Dałoby się to pogodzić i utrzymywać swoją siłę. A jeśli takie państwo by upadało to byśmy stowarzyszali.
5. Traktatów o wzajemnej współpracy i tych stowarzyszeniowych też. :3
6. Procent całościowej władzy to 35,721%. Procent władzy wykonawczej to 50%. Procent władzy ustawodawczej to 46,(6)%. Procent władzy sądowniczej to 100%.
7. Nie chodzi o to. Jeśli ktoś chce zbiorowo kogoś pozwać to nie może tego zrobić.
8. Dziękuję Macieju za tak wspaniałe rady.   ^^,
P.S. Logo przypadkowo to robi.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Nie, 31 Sty 2016, 14:31:47 »
Najgorsze jest to, że realowe reklamy np. w TV są bardzo drogie.
Jest coś jeszcze gorszego - są nieskuteczne.

3. Nie z tobą, a z forum. Wiele działów jest nieaktywnych. Nie powinniśmy ich archiwizować?
Ale to ja uosabiam biurokrację. >:P O archiwizowaniu działów chyba możemy porozmawiać w późniejszym terminie, kiedy już zrobimy porządek ze wszystkim.

A jeśli takie państwo by upadało to byśmy stowarzyszali.
Stowarzyszać to się można z państwem o dwucyfrowej liczbie ludności.

6. Procent całościowej władzy to 35,721%. Procent władzy wykonawczej to 50%. Procent władzy ustawodawczej to 46,(6)%. Procent władzy sądowniczej to 100%.
Iwan przecież odszedł z WR.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Nie, 31 Sty 2016, 15:27:27 »
Najgorsze jest to, że realowe reklamy np. w TV są bardzo drogie.
Jest coś jeszcze gorszego - są nieskuteczne.

Ale to ja uosabiam biurokrację. >:P O archiwizowaniu działów chyba możemy porozmawiać w późniejszym terminie, kiedy już zrobimy porządek ze wszystkim.

A jeśli takie państwo by upadało to byśmy stowarzyszali.
Stowarzyszać to się można z państwem o dwucyfrowej liczbie ludności.

Iwan przecież odszedł z WR.
1. Nigdy tego nie spróbowano, więc nie wiadomo.
2. Też tak sądzę, ale to trochę słabe, że jeszcze moje SPB jest na wierzchu.
3. Hasseland nie spełniał tego warunku i został przyjęty. Lobby hasselandzkie się szerzy!
4. Przez większość kadencji był w WR.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Nie, 31 Sty 2016, 17:34:03 »
Ludności mieli tyle. Jedynie obywateli liczbę jednocyfrową.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Nie, 31 Sty 2016, 17:49:21 »
Ludności mieli tyle. Jedynie obywateli liczbę jednocyfrową.
Trudno się mówi. Nie powinni się stowarzyszyć. :P