Rada Nordaty, 04.02.2016r.Szanowni Przedstawiciele Państw Nordaty!
Drodzy Przyjaciele!
Przybyłam dzisiaj do siedziby Rady Nordaty, aby wygłosić przemówienie w przeddzień rocznicy zjednoczenia Brodrii.
To już rok, rok od czasu, kiedy moja wytężona aktywność dyplomatyczna doprowadziła do samo destrukcji Związku Brodryjskiego, a nam przywróciła prawowite ziemie Bałamucji i Noklezji. Czuwację z Iżniewskiem oraz Ostię odzyskałam również na drodze dyplomacji, pokojowo miesiąc wcześniej.
To jest ważna data, obecnie najważniejsza w naszej historii. Pokonaliśmy przecież Grutina, Związek i całą ideologię jojonacyjnej Nordaty.
Tak, proszę Państwa - to ta data jest początkiem nowej ery Nordaty. Od tego momentu Nordata zaczęła się rozwijać jako równorzędny kontynent, pozbawiony jojonacyjności!
Pamiętam, że kiedy pisałam Carski Dekret ws. Inkorporacji Noklezji i Bałamucji (
http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=2782.0) serce biło mi mocniej. Wiedziałam, że zapisuję nowy rozdział w historii naszego Narodu i w historii całej Nordaty.
Mija już rok, wiele się wydarzyło... Ja już de facto nie panuję nad Brodryjczykami, a Brodria - powiedzmy sobie to szczerze - pod względem aktywności upada. Ale, wierzę, że wspólnym wysiłkiem całego, zjednoczonego Narodu możemy zmienić ten stan rzeczy.
Niech żyje święta i niepodzielna!
Niech żyje!