Autor Wątek: Komitet Organizacyjny V-Mundialu  (Przeczytany 14266 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
Komitet Organizacyjny V-Mundialu
« dnia: Nie, 07 Lut 2016, 15:24:25 »
Witam Serdecznie,
Postanowiłem założyć taki temat, gdzie wspólnie z przedstawicielami Brodrii, Abachazji i Bialenii będziemy organizować i planować zbliżający się wielkimi krokami V-mundial. Mam nadzieję, że prace będą przebiegać szybko i sprawnie. Uznałem, że najwygodniej będzie to zrobić poprzez temat na forum, ale też nie powinno zabraknąć rozmów poprzez różne inne prywatne kanały. Aczkolwiek dobrze by było, gdyby główne działania odbywały się jawnie i przejrzyście - być może ktoś z zewnątrz postanowi w jakiś sposób na pomóc, choćby zauważając jakiś błąd lub przedstawiając ciekawy pomysł.

Zapraszam wszystkich przedstawicieli państw.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Marcel Hans

• Przechodzień
  • *
  • : 7
    • Odznaczenia
Odp: Komitet Organizacyjny V-Mundialu
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 09:59:17 »
WKM,
Jeśli mogę coś zaproponować, to chciałbym Wam przedstawić pomysł Ogródków V-mundialowych, które swego czasu świetnie się sprawdziły w v-świecie. Chodzi tutaj o stworzenie w wielu/kilku państwach tematów poświęconych relacjom z v-mundialu. Osoby prowadzące wstawiałyby tam relacje prasowe, wyniki rozgrywek, plakaty.

Jako przykład z przeszłości podam:
http://alrajn.eu/archiwum/wsparcie/forum/forum_viewtopic.php?13412.0
http://forum.mikronacje.info/index.php?topic=1104.0

Osobiście mam do tego sposobu  reklamowania v-mundialu sentyment. Chociaż wymaga pewnej pracy (de facto informację tworzy się tylo raz, a potem powiela), to angażuje w zabawę wszystkich (nie tylko trenerów), a więc inaczej niż widzieliśmy to u organizatorów sarmackich.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 10:27:35 »
Myślę, że pomysł jest świetny i moglibyśmy zorganizować coś takiego. A teraz przypomnę nasze plany, które ogłosiliśmy w trakcie zgłoszenia:

Co wynika z samej nazwy byłby to rewolucyjny turniej, nie tylko największy w historii, bo w mundialu weźmie udział aż 21 drużyn, ale również pierwszy rozgrywany jednocześnie w aż 4 krajach, na 2 forach! Każda z czterech grup w pierwszej fazie rozgrywała by swoje mecze w innym państwie, pozwoli to kibicom, dziennikarzom i sportowcom poznać piękno i różnorodność Kontynenty Północnego. Rozgrywki będą się toczyć na aż 9 stadionach! Wszystkie będą ciekawie opisane i zaprezentowane graficznie. Każdy stadion będzie miał trochę inny klimat powiązany z miejscem, w którym się znajduje. Do fazy pucharowej przejdą po 2 najlepsze drużyny z każdej grupy. Każdy mecz będzie relacjonowany, będzie można też oglądać aktualizowane na żywo statystyki, prowadzone przez naszych ekspertów. Będziemy prowadzić wywiady i spotkania z trenerami. Pojawią się liczne wydania specjalne gazet. W każdym z państw zostanie utworzona specjalna strefa kibica, w której fani sportu będą mogli spotykać się, komentować i kibicować swoim ulubionym drużynom narodowym.

Tak więc podsumowując w punktach:
- 4 grupy - każda w innym państwie -> czyli najpierw musimy zastanowić się nad rozlosowaniem grup (ktoś wie jakie są procedury?), a następnie rozlosowaniem ich po naszych państwach.
- 9 stadionów (bo 3 grupy po 5 drużyn i 1 z 6 drużynami - uwzględniając Bialenię) - w takim wypadku 3 państwa po 2 stadiony i 1 państwo z 3 stadionami (te, które wylosowało 6 osobową grupę). -> ja jednak proponuję zmienić system na 12 stadionów (po 3 na państwo), żeby było ciekawiej i każdy miał po tyle samo.
- Wszystkie będą ciekawie opisane i zaprezentowane graficznie. Każdy stadion będzie miał trochę inny klimat powiązany z miejscem, w którym się znajduje. -> Oto zajęcie dla federacji narodowych - wybieramy i ciekawie opisujemy stadiony. Tutaj jest duże pole do popisu i naprawdę fajnie można to zrobić.
- Każdy mecz będzie relacjonowany, będzie można też oglądać aktualizowane na żywo statystyki, prowadzone przez naszych ekspertów. -> musimy zastanowić się, gdzie te relacje i gdzie statystyki. Najprościej będzie chyba zrobić specjalną stronę www?
- Będziemy prowadzić wywiady i spotkania z trenerami. Pojawią się liczne wydania specjalne gazet. - > Trzeba wybrać gazety/stworzyć nowe, przygotować "sztab" dziennikarski, którzy zajmie się tą kwestią.
- W każdym z państw zostanie utworzona specjalna strefa kibica, w której fani sportu będą mogli spotykać się, komentować i kibicować swoim ulubionym drużynom narodowym. -> Tutaj możemy wzorować się na trizondalskich ogródkach Marcela Hansa. :) Warto jednak ustalić szczegóły i ciekawie to rozplanować.

Offline Mikołaj Patryk Dostojewski

• Poseł
  • Stary wyga
  • : 58
    • NPE: BR14081100041
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 18:25:33 »
Zgłaszam się do Komitetu Organizacyjnego. Ze swojej strony popieram pomysł zwiększenia liczby stadionów do 12, stworzenia stref kibica oraz prowadzenia wywiadów i relacji. Warto również przygotować jakieś przewodniki po miastach państw organizatorskich oraz rozbudować bazę hoteli (niby niepotrzebne ale zawsze fabularyzacja lepsza i jest ciekawiej).

Brodria już wkrótce wybierze trzy stadiony na których będą się rozgrywały u nas mecze.
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego
- lord bialeński,  pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
- członek Wspólnoty Rozwoju

Offline Frederick Hufflepuff

• Moderator
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:37:24 »
Zgłaszam chęć udziału w obradach Wysokiej Komisji, jako przedstawiciel Republiki Bialeńskiej. Mam nadzieję, że wkrótce nasza federacja zostanie przywrócona do struktur międzynarodowych i będziemy mogli w pełni uczestniczyć w organizacji V-Mundialu. Bialenia zajmie się w najbliższym czasie wyborem stadionów.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:43:16 »
Znakomicie. Wyznaczam Mikołaja Patryka Dostojewskiego (o ile się zgodzi) do wykonania zadania 1 to jest:
- 4 grupy - każda w innym państwie -> czyli najpierw musimy zastanowić się nad rozlosowaniem grup (ktoś wie jakie są procedury?), a następnie rozlosowaniem ich po naszych państwach.

Natomiast Fredericka do opracowania listy gazet i przygotowania sztabu:
- Będziemy prowadzić wywiady i spotkania z trenerami. Pojawią się liczne wydania specjalne gazet. - > Trzeba wybrać gazety/stworzyć nowe, przygotować "sztab" dziennikarski, którzy zajmie się tą kwestią.

• Moderator
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:44:21 »
Znakomicie. Wyznaczam Mikołaja Patryka Dostojewskiego (o ile się zgodzi) do wykonania zadania 1 to jest:

Natomiast Fredericka do opracowania listy gazet i przygotowania sztabu:

A jeśli chodzi o moje zadanie, gazety mają być i z terenu kraju, i poza granicami (podobnie jak dziennikarze)?
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:46:30 »
Dobre pytanie. Chodziło mi o sztab ludzi z naszych czterech państw, ale warto się także zastanowić się nad zagranicą. Może np. trizondalska lub sarmacka gazeta mogłyby pomóc?

• Poseł
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 21:33:54 »
Zadanie przyjąłem - zajmę się losowaniem.
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Wto, 09 Lut 2016, 11:38:47 »
Zadanie przyjąłem - zajmę się losowaniem.
Warto się zapytać o obowiązujące procedury Pani Juliuette z MUP.

• Poseł
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Wto, 09 Lut 2016, 15:13:42 »
Przejrzałem forum MUP i nie znalazłem żadnych przepisów regulujących kwestię losowania grup. Zapytałem się jednak o to Pani Juliette i czekam na odpowiedź.

Offline Jan Lubomirski-Dostojewski

• Obywatel
  • Sąsiad
  • **
  • : 10
  • "W polityce głupota nie stanowi przeszkody"
    • NPE: BI15090100084
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Wto, 09 Lut 2016, 23:31:43 »
Ja także się zgłaszam do komtetu , z ramienia Abachazji.
Jan Lubomirski, pan na Korsuniu, naczelny wódz sił zbrojnych Abachazji, rotmistrz w szeregach Rzeczplitej, członek pocztu hetmańskiego.
Komtur Wielki Zakonu Krzyżackiego.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Śro, 10 Lut 2016, 11:21:44 »
Ja także się zgłaszam do komtetu , z ramienia Abachazji.
Znakomicie - proszę więc o przygotowanie 3 stadionów (to dotyczy wszystkich delegacji), dokładnie i ciekawie opisanych oraz opisów miast w którym się one znajdują.

Warto również przygotować jakieś przewodniki po miastach państw organizatorskich oraz rozbudować bazę hoteli (niby niepotrzebne ale zawsze fabularyzacja lepsza i jest ciekawiej).
W jaki sposób proponuje WCM stworzyć te przewodnikowi i hotele?

Przejrzałem forum MUP i nie znalazłem żadnych przepisów regulujących kwestię losowania grup. Zapytałem się jednak o to Pani Juliette i czekam na odpowiedź.
W takim razie czekamy. Może WCM mógłby się jeszcze spytać o to, czy jest opcja rozegrania także meczu o 3 miejsce?

C.d. Strony internetowej - czy ktoś chciałby się tym zająć (pytam głównie informatyków)?

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #13 dnia: Śro, 10 Lut 2016, 15:05:37 »
C.d. Strony internetowej - czy ktoś chciałby się tym zająć (pytam głównie informatyków)?

Proszę tylko określić termin wykonania zlecenia oraz co miałoby się znaleźć na stronie internetowej Mundialu.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Śro, 10 Lut 2016, 15:29:06 »
Na stronie na pewno musiałyby się znaleźć:
- tabele i statystyki aktualizowane po meczach,
- opisy miast i stadionów (stworzone przez komitet),
- podstawowe informacje o mundialu,
- odnośniki do gazet mundialowych/nowych artykułów,
- możliwość kontaktu z organizaotrami.

Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
Generalnie mundial zaczyna się 20 marca - dobrze by było gdyby strona była gotowa co najmniej 2 tygodnie wcześniej.

Offline Tomasz Cyryl Dostojewski

• Minister Spraw Wewnętrznych
  • Moderator
  • Fundament
  • : 83
  • Wceadmirał BSZ, Admirał CSZ
    • NPE: BI15050900067
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Śro, 10 Lut 2016, 15:42:35 »
I ja ze swojej strony postaram sie pomóc. Proponuję aby wyniki były ogłaszane w takiego typu tabelce :
.

Jak wam się podoba ?
Dowódca Marynarki Wojennej BSZ , Minister Spraw Wewnętrznych,
Przewodniczący Rady Menedżerów BZS,Margrabia Lissendorf, właściciel 40 folwarków

Wielki Książę Bałmucji, Prezes partii "Jedna Brodria".
Głównodowodzący CSZ, Prezes BFS, Selekcjoner Reprezentacji Narodowej Brodrii

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #16 dnia: Śro, 10 Lut 2016, 15:44:01 »
Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
Generalnie mundial zaczyna się 20 marca - dobrze by było gdyby strona była gotowa co najmniej 2 tygodnie wcześniej.

Proponuję stronę zrobić pod adresem mundial.bialenia.org.pl
Czy Hrabia Bajtuś będzie miał jakieś propozycje techniczne co do strony?

Jak wam się podoba ?

Świetne!
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Śro, 10 Lut 2016, 15:58:51 »
I ja ze swojej strony postaram sie pomóc. Proponuję aby wyniki były ogłaszane w takiego typu tabelce :
.

Jak wam się podoba ?

Warto by to wszystko przerobić, bo teraz jest Brasil.

Offline Marcel Hans

• Przechodzień
  • *
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Śro, 10 Lut 2016, 17:13:12 »
Mam nadzieję, że wybaczycie mi te wtrącenia, ale muszę. :)
Dobry rozwiązaniem, co do opisywania meczów jest stworzenie programu oficjalnych agencji prasowych v-mundialu, to jest takiego patronatu organizatorów, którzy w zamian za opisy meczów wstawiliby linki do danych agencji prasowych. Oczywiście warto mieć również swoich dziennikarzy pomocniczo (w razie czego).

Co do hoteli, to byłby to świetny dodatek. Mój pomysł na już, jeśli macie dużo chęci, czasu i zdolności: mapka państw-organizatorów, na niej zaznaczone miasta-organizatorzy, po kliknięciu na dane miasto przenosi się do:
a) opisu miasta, a w opisie link do hotelu (prostej stronki-wizytówki)
b) strony hotelu, a na stronie hotelu link do opisu miasta

Można też pokusić się po prostu o stworzenie sieci hoteli z jedną stroną, jedną ofertą, ale różnymi lokalizacjami.

• Poseł
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Śro, 10 Lut 2016, 17:22:03 »
W jaki sposób proponuje WCM stworzyć te przewodnikowi i hotele?
W taki, że samorządy przygotują opisy miast, ich zabytków, historii itp. Takie informacje można wydawać w formie przewodników. Co do hoteli - byłoby to czysto fabularne działanie polegające na zakładaniu i opisywaniu hoteli oraz goszczeniu w nich kibiców którzy przyjadą na mundial.

Co do hoteli, to byłby to świetny dodatek. Mój pomysł na już, jeśli macie dużo chęci, czasu i zdolności: mapka państw-organizatorów, na niej zaznaczone miasta-organizatorzy, po kliknięciu na dane miasto przenosi się do:
Wyśmienity pomysł. :)

W takim razie czekamy. Może WCM mógłby się jeszcze spytać o to, czy jest opcja rozegrania także meczu o 3 miejsce?
MUP nie wnika w to kiedy dokładnie przeprowadzimy losowanie. Grupy losowane są przez system.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Śro, 10 Lut 2016, 17:23:07 »
Opis jest do skopiowania stąd: http://mundial-bialenia.cba.pl/
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #21 dnia: Śro, 10 Lut 2016, 22:19:06 »
Mam nadzieję, że wybaczycie mi te wtrącenia, ale muszę. :)
Czemu musisz?  :)

Bardzo dobry pomysł - sam wcześniej już o czymś takim myślałem. Trzeba zrealizować.

W taki, że samorządy przygotują opisy miast, ich zabytków, historii itp. Takie informacje można wydawać w formie przewodników. Co do hoteli - byłoby to czysto fabularne działanie polegające na zakładaniu i opisywaniu hoteli oraz goszczeniu w nich kibiców którzy przyjadą na mundial.
Świetnie - w takim razie proszę WCM o przygotwanie szablonu takiego przewodnika - co, gdzie, na której stronie itp.

MUP nie wnika w to kiedy dokładnie przeprowadzimy losowanie. Grupy losowane są przez system.
Czyli mamy to zrobić po zakończeniu ligi? Ostatni mecz ligowy 6 marca, tak więc proponuje uroczystość losowania grup zorganizować 9 III w Sobotę. Co sądzą o tym delegacji?
A czy spytał już WCM o ten mecz o III miejsce?

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Pią, 12 Lut 2016, 20:40:19 »
Proszę delegatów o większą aktywność. Czas leci, a lepiej wszystko zorganizować wcześniej, niż za późno.

• Poseł
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #23 dnia: Pią, 12 Lut 2016, 20:43:31 »
Czyli mamy to zrobić po zakończeniu ligi? Ostatni mecz ligowy 6 marca, tak więc proponuje uroczystość losowania grup zorganizować 9 III w Sobotę. Co sądzą o tym delegacji?
A czy spytał już WCM o ten mecz o III miejsce?

Zgadzam się. Co do meczu o III miejsce - system nie przewiduje takich meczy. Jeżeli chcielibyśmy wyłonić drużynę z trzecim miejscem to musielibyśmy przeprowadzić oddzielny mecz towarzyski.

• Moderator
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #24 dnia: Pią, 12 Lut 2016, 22:41:36 »
Na współpracę w ramach grupy medialnej opisującej mundialowe wydarzenia zgodziły się "wBialenii" (Bialenia), "Gazeta Hasselandzka" (Hasseland), "Brodria Sport" (wstępna nazwa nowej gazety, Brodria), "Prawda" (najważniejsze informacje i podsumowanie mundialu, Trizondal), "Sarmacka Liga Piłkarska" (najświeższe opisy, nacisk na reprezentację Sarmacji, Sarmacja). Jestem również w kontakcie z "Foną" (Surmenia), będę też rozmawiał z Mercuriusem Furlandae (Dreamland).