Autor Wątek: Publikacje członków Towarzystwa  (Przeczytany 314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomasz Anter

• Obserwator
  • **
  • : 2
    • Odznaczenia
Publikacje członków Towarzystwa
« dnia: Czw, 25 Lut 2016, 20:12:10 »
Tutaj zachęcam każdego członka Towarzystwa do publikowania/promowania/linkowania swoich prac (artykułów,map itp) dotyczących geografii wirtualnej. Oczywiście - można też komentować.

Ja chciałbym "zareklamować" swój felieton w Niecodzienniku Republikańskim w którym przedstawiam moją ocenę obecnej sytuacji geografii wirtualnej naszego regionu.

https://niecodziennikrepublikanski.wordpress.com/2016/02/25/1/

Offline Mikołaj Patryk Dostojewski

• Poseł
  • Stary wyga
  • : 58
    • NPE: BR14081100041
    • Odznaczenia
Odp: Publikacje członków Towarzystwa
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 25 Lut 2016, 20:51:02 »
Ciekawy felieton. Obyśmy jako BTG opracowali kiedyś dokładną mapę fizyczną całej Nordaty. Byłby to krok naprzód w kwestii stabilności kontynentu. :)

Odniosę się jeszcze do fragmentu tegoż felietonu:
Cytuj (zaznaczone)
(...) przykładowo na niektórych mapach Abachazja posiada bezpośredni dostęp do morza znajdującego się na wschód od Noklezji* na innych zaś jest oddzielona od tego akwenu pasem ziem niczyich.

Abachazja nie posiada dostępu do tego morza, choć granicę ma rzeczywiście bardzo blisko.

Chciałbym też podzielić się mapą fizyczną Abachazji mojego autorstwa. Została ona opublikowana kilka dni temu. Wykonałem ją na zlecenie Imperatora.
Mam nadzieję, że jej jakość będzie dla Was przynajmniej na poziomie "użyteczna". :)

Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego
- lord bialeński,  pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
- członek Wspólnoty Rozwoju

Offline Tomasz Anter

• Obserwator
  • **
  • : 2
    • Odznaczenia
Odp: Publikacje członków Towarzystwa
« Odpowiedź #2 dnia: Czw, 25 Lut 2016, 21:42:30 »
Jedyna rzecz do jakiej mógłbym się czepić to brak legendy z wyjaśnieniem kolorów, tj że żółty taki a taki to tyle m.n.p a taki odcień to tyle :)