Będę zaznaczał cytatem, gdzie Sz. P. Zanik mnie będzie bronił, ale na początku zrobię to sam.
Zacytuję konstytucję Republiki Bialeńskiej i podkreślę to, gdzie jest moja obrona w tej sprawie.
Republika Bialeńska zapewnia swoim obywatelom:
a) Wolność słowa i wyrażania swoich poglądów.
b) Wolność zrzeszania się, w tym wolność manifestacji, zakładania partii politycznych i organizacji społecznych.
c) Wolność prasy.
d) Wolność wyznania.
e) Wolność osobistą.
f) Równość wszystkich wobec prawa.
g) Prawo do sprawiedliwego osądzenia, obrony i apelacji.
h) Prawo tajemnicy korespondencji.
i) Prawo dostępu do rzetelnej informacji publicznej.
j) Prawo niezależnego gospodarowania swoim mieniem.
k) Prawo nietykalności i nienaruszalności mienia.
l) Prawo równego dostępu do informacji publicznej.
m) Prawo do rozwijania się i samodoskonalenia przy wsparciu państwa.
Przedstawię wam punkty mojej obrony w podkreślonych punktach.
Punkt a)
Atakując Hasseland wyraziłem swój pogląd i swoje zdanie, które według konstytucji jest wolne i mam prawo to powiedzieć, nawet w sposób wulgarny dla otoczenia. Dziękuję za wolność!
Punkt b)
Zrobiłem manifestację, która według prawa jest wolna, a Policja Krajowa zamknęła mi wątek. Dziękuję po raz drugi za wolność!
Punkt e)
Pisałem to jako osobista niechęć, a nie państwowa niechęć do Hasselandu. Dziękuję po raz trzeci za wolność!
Punkt f)
Gdzie jest na sali Eddard Noqtern i Piotr Paweł de Zaym, którzy mnie wyzywali i szkalowali? O nich zapomniano? Dziękuję po raz czwarty za wolność!
Punkt g)
Nawet nie pozwolono mi się skontaktować poprzez forum z Pawłem Zanikiem, a jak wiadomo chcę prawa do mojej obrony przez ową personę. Dziękuję po raz piąty za wolność!
Pokazałem, że ten proces jest z góry przeze mnie przegrany, ale będę dalej walczył o swoje prawa.