Wszystkie działania polegające na opisówce prędzej czy później zakończą się całkowitą porażką. Poobserwowałem sobie wszystkie ręcznie prowadzone gospodarki w różnych mikronacjach - na początku działały prężnie potem niestety - jak to zwykle bywa - brak czasu i temp zwalniało a w końcu kończy sie klapą. Na początku mojego działania w KH byłem ministrem finansów i próbowałem zachecić towarzystwo do jakiegoś działania -> były wynagrodzenia, były podatki, lecz wszystko trzebabyłóo prowadzić ręcznie i oczywiście dosyć szybko realioza dała o sobie znać i to upadło. Tak więc, aby cokolwiek działało musi być podparte aparatem informatycznym, bo inaczej skończy sie jak obecnie działalność RG (bo do opisówki aparat informatyczny ma się nijak) - jedynie co działało jako tako to ranking obywateli ze względu na posiadane stanowiska - tu kwestią było śledzenie i nanoszenie zmian, a system sam liczył punkty, przy przedsiębiorstwach też, ale tutaj była opisówka i ktoś lub ktosie musieli sie tym zająć -> jak widać na załączonym obrazku po niedługim czasie i to padło.