Autor Wątek: Zrzeczenie się  (Przeczytany 2406 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Zrzeczenie się
« dnia: Nie, 13 Mar 2016, 21:46:04 »
Zrzekam się obywatelstwa Republiki Bialeńskiej oraz wszystkich ew. funkcji, które pełnię w tym kraju.
Nie będę się rozpisywał. Powiem tylko, że nie warto było robić nic. Po wszystkim człowiek żałuje tylko, że był za dobry.
Mam nadzieję, że jesteście z siebie dumni, że znowu udało się zrobić masówkę na wybory. Zatopicie kolejny kraj i już nie będę wam w tym przeszkadzał. Nie będę też reklamował tej farsy swoim nazwiskiem.
Aleksandro Dostojewska-Swarzewska, Janie Kaniewski, Fiodorze Swirydiuku, Wergiliuszu Postawny i Karolu Medycejski - dziękuję za wspólną zabawę i działalność w Bialenii! :) Pozostałym współczuję, że dają się oszukiwać tej bandzie i życzę opamiętania.

Offline Ivan von Lichtenstein

• Obywatel
  • Mieszkaniec
  • **
  • : 5
    • NPE: BI14111500131
    • Odznaczenia
Odp: Zrzeczenie się
« Odpowiedź #1 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 21:47:28 »
Tak trochę przypomina się słynne wideo Zbigniewa Stonogi po porażce w wyborach.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 21:48:30 »
Zrzekam się obywatelstwa Republiki Bialeńskiej oraz wszystkich ew. funkcji, które pełnię w tym kraju.
Nie będę się rozpisywał. Powiem tylko, że nie warto było robić nic. Po wszystkim człowiek żałuje tylko, że był za dobry.
Mam nadzieję, że jesteście z siebie dumni, że znowu udało się zrobić masówkę na wybory. Zatopicie kolejny kraj i już nie będę wam w tym przeszkadzał. Nie będę też reklamował tej farsy swoim nazwiskiem.
Aleksandro Dostojewska-Swarzewska, Janie Kaniewski, Fiodorze Swirydiuku, Wergiliuszu Postawny i Karolu Medycejski - dziękuję za wspólną zabawę i działalność w Bialenii! :) Pozostałym współczuję, że dają się oszukiwać tej bandzie i życzę opamiętania.
Śpiewajmy razem!
"Bo lewak to nie człowiek, tylko spierdolina! Za swe niepowodzenia, kapitalizm wyklina! Ma mentalność dziecka, które zgwałcił Papież Polak! Bycie wieczną pizdą, taka jego rola!"
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Józef Konstanty Bagrat

• Lokator
  • **
  • : 12
    • NPE: BI14112100123
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 22:05:30 »
Dobry wieczór, ja tu tylko na chwilę.
To jest dramat, ludzie sprowadzeni tylko po to by zagłosować na WRone. Nie dziwie się wcale Panu Swarzewskiemu, że dokonał takiej decyzji, bo to jest dramat!
/-/ Wicehrabia Józef Konstanty Bagrat

Posiadacz 14 folwarków, Poseł Parlamentu Republiki Bialeńskiej XIX Kadencji.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 22:44:20 »
Trudno przechodzą słowa, jakiekolwiek przez gardło. Popieraliśmy jako Ludowa Akcja Narodowa kandydaturę Pani Aleksandry Dostojewskiej - Swarzewskiej i nie żałujemy jej rekomendacji i głosu na nią. Bo trzeba wiedzieć kto lepiej mógłby zadbać o Republikę Bialeńską. Powiem mocno, ale chciałbym aby ten głos dotarł do de facto Hassellandzkiej większości, która mówiła o tym, że rdzenni Bialeńczycy chcą apartheidu. My chcieliśmy wyższego poziomu rozwoju bez patrzenia na pierwotne przynależności nacyjne. Tworzyć Wielką Republikę Bialeńską. Taką, która spogląda i czerpie z innych przykładów, ale nie bezmyślnie kopiuje i to często z reala. Pozostawiam pod rozwagę wszystkim, którym bliska jest idea rozwoju w jedności, bo innej nie ma.

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 22:48:28 »
Piękne pod względem językowym i emocjonalnym słowa, Panie Kaniewski.

Chcę tylko zapewnić i uspokoić Państwa, że wybór Kim Myong Wona nie powinien budzić u Państwa żadnego strachu lub lęku.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 22:50:16 »
Trudno przechodzą słowa, jakiekolwiek przez gardło. Popieraliśmy jako Ludowa Akcja Narodowa kandydaturę Pani Aleksandry Dostojewskiej - Swarzewskiej i nie żałujemy jej rekomendacji i głosu na nią. Bo trzeba wiedzieć kto lepiej mógłby zadbać o Republikę Bialeńską. Powiem mocno, ale chciałbym aby ten głos dotarł do de facto Hassellandzkiej większości, która mówiła o tym, że rdzenni Bialeńczycy chcą apartheidu. My chcieliśmy wyższego poziomu rozwoju bez patrzenia na pierwotne przynależności nacyjne. Tworzyć Wielką Republikę Bialeńską. Taką, która spogląda i czerpie z innych przykładów, ale nie bezmyślnie kopiuje i to często z reala. Pozostawiam pod rozwagę wszystkim, którym bliska jest idea rozwoju w jedności, bo innej nie ma.

Szanuję Wasze chęci, choć być może nie rozumiem ich i mam inne zdanie. Jednak KIm Myong Won został wybrany przez większość w sposób demokratyczny. Nie wiem co ma znaczyć "robienie masówki". To chyba tylko wymówka pozwalająca pogodzić się z niepowodzeniem. Przykro mi Andrzeju, że odchodzisz. Liczę jednak na to, że pozostaniesz w kraju, aby działać wspólnie, ponad podziałami.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 23:15:39 »
Ja powiem też publicznie i wątku chyba najbardziej odpowiednim. Jestem bliski podjęcia podobnej decyzji jak Andrzej Swarzewski. Mogę powiedzieć dalej, że nie czuję się w Bialenii po prostu jak u siebie w domu, a to nie przez fakt braku udziału w konkretnej personalnej władzy, ale uczucia braku sprawczości na rzeczywistość. Boję się, że wchodzimy na etap gdy każdy mówi o jedności, ale nic z tego nie wynika. Potrzeb nowego modus operandi.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 23:19:23 »
http://hasseland.bialenia.org.pl/index.php?topic=4622.msg40829;topicseen#msg40829

Myślę, że ''Bialenia jest nasza!'' daje dużo do zastanowienia.
Ja jutro zrzekam się obywatelstwa.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 23:23:32 »
Cóż zwycięzca bierze wszystko, demokratycznie, na gwałt... Nic już nie obowiązuje oprócz woli Hassellandu...

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 23:27:38 »
Zachęcam was do emigracji do Abachazji. :D
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Severino Castiglioni-Faradobus

• Żołnierz
  • Przodownik
  • : 108
  • Kocham Boga, bo kochanie ludzi jest tak bolesne
    • NPE: BI15071200105
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 23:35:27 »
Cóż jak Andrzej odchodzi, to chyba trzeba zamknąć Akademię Libertas. Szkoda. :(
x. mjr dr hab. net. prof. UP Severino Castiglioni-Faradobus SJ

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 23:42:25 »
Cóż jak Andrzej odchodzi, to chyba trzeba zamknąć Akademię Libertas. Szkoda. :(

WE nie tylko on... to będzie wielki EXODUS.. można powiedzieć Wielka Emigracja.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #13 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 23:42:52 »
Kim wygrał 2 głosami i nie jest to drastyczna różnica, całkiem możliwa do przeskoczenia dla opozycji. Stąd całkiem nie rozumiem tych pochopnych decyzji pod wpływem emocji, może po prostu nie możecie się pogodzić z minimalną przegraną? Mówicie o Wielkiej Bialenii, o wielkie wspólnocie Bialeńczyków, a sami przyznajecie się do wpływów ludzi z Abachazji w interesy obywatelskie Republiki Bialeńskiej. Nie robicie również nic w tym kierunku jako zwykli obywatele, a możliwość działalności nie macie ograniczonej. Po prostu mam wrażenie, że niektóre osoby tylko szukają "wymówek", żeby narzekać na władze "hasselandzkie", gdzie osoby z Królestwa Hasselandu zdążyły się zasymilować i zintegrować z Republiką Bialeńską. Pewne stwierdzenia rzucane w ich stronę są krzywdzące i nieuzasadnione. Poza tym, jeśli uważacie że ustawy Wspólnoty Rozwoju są złe i niedobre dla Bialenii, to gdzie jest obywatelska inicjatywa? Prawie jej w ogóle nie ma, a ja najprawdopodobniej jestem jedyną osobą, która cały czas działa i coś robi bez sprawowania wyższych urzędów.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Nie, 13 Mar 2016, 23:43:25 »
Szkoda wielu spraw i ludzi, którzy mieli plany robienia rzeczy na których się znają, a które jednocześnie służyłyby Republice Bialeńskiej. Co do spraw przegranej to nie mamy tutaj pewności co do prawidłowego przebiegu głosowania. To nie jest tak, że nie mamy planu jak zmienić Bialenię. Nie lubię takiego dzielenia ludzi na nacje w naszej Republice, bo już bardziej adekwatny i zrozumiały powinien być podział na zasadzie poglądów.
« Ostatnia zmiana: Pon, 14 Mar 2016, 00:01:49 wysłana przez Jan Kaniewski »

Offline Mikołaj Patryk Dostojewski

• Poseł
  • Stary wyga
  • : 58
    • NPE: BR14081100041
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 06:39:45 »
Ja was po prostu nie rozumiem. Chcecie demokracji a gdy demokracja jest i działa to zapowiadacie koniec świata, rzucacie się i odchodzicie z fochem, jak dziecko któremu mama cukierka nie da. Masowe  odchodzenie nie doda wam ani gramu patriotyzmu czy bohaterstwa, ale będzie przejawem słabości. Bo gdyby wam szczerze zależało na Bialenii to zostalibyście tutaj, pogodzili się z sytuacją i wywierali społeczną presję na władzę, a nie uciekali.
A wasz powrót to kwestia kilku tygodni. Naprawdę wierzę, że jesteście rozsądni i dlatego w końcu wrócicie. Jeżeli zaś będziecie w nieskończoność udawać ofiary systemu, to tylko o was będzie świadczyło.
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego
- lord bialeński,  pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
- członek Wspólnoty Rozwoju

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 10:18:03 »
Chciałem zaapelować do Andrzeja Swarzewskiego o spokój. Gdyby odchodzić jesli prezydentem/premierem/ministrem/posłem zostanie ktoś nie po naszej myśli, to po prostu należałoby wywiesić wywieszkę ODCHODZĘ, bo trudno być zawsze usatysfakcjonowanym z wyniku demokratycznych wyborów.
Jestem przekonany, że moja wizja Bialenii nie różni się od wizji prezentowanej przez Ciebie. Owszem, różni się od wizji p. Swirydiuka czy kolejnych wcieleń Zanika, bo nie ma w niej miejsca na zalew przekleństw, oszczerstw, zniesławień. Ale mam wrażenie, że Ty też nie jesteś miłośnikiem takiego sposobu wysławiania się i postępowania.
Proponuję abyśmy przez chwilę zaprzestali gwałtownych działań.
Stop!
Apeluję, Andrzeju, byś wycofał zrzecznie się obywatelstwa.
Jest nas za mało, by się kłócić...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 10:44:03 »
Chciałem zaapelować do Andrzeja Swarzewskiego o spokój. Gdyby odchodzić jesli prezydentem/premierem/ministrem/posłem zostanie ktoś nie po naszej myśli, to po prostu należałoby wywiesić wywieszkę ODCHODZĘ, bo trudno być zawsze usatysfakcjonowanym z wyniku demokratycznych wyborów.
Jestem przekonany, że moja wizja Bialenii nie różni się od wizji prezentowanej przez Ciebie. Owszem, różni się od wizji p. Swirydiuka czy kolejnych wcieleń Zanika, bo nie ma w niej miejsca na zalew przekleństw, oszczerstw, zniesławień. Ale mam wrażenie, że Ty też nie jesteś miłośnikiem takiego sposobu wysławiania się i postępowania.
Proponuję abyśmy przez chwilę zaprzestali gwałtownych działań.
Stop!
Apeluję, Andrzeju, byś wycofał zrzecznie się obywatelstwa.
Jest nas za mało, by się kłócić...

Jest was za mało. Racja, Hasselandczyków jest stanowczo za mało. Może dorobi WKM jakieś klony? Wprawę już ma ;) .
BYŁY PREZYDENT RB

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #18 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 10:49:54 »
Nie sądziłem, że Aleksandra wspólnie z Andrzejem zniżą się do poziomu Swirydiuka.
Te wzajemne docinki, oskarżanie się i bulwersacje. W taki sposób ojczyzną nie sposób kierować. Solidarność i wspólnota Obywateli Republiki Bialeńskiej legła w gruzach.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 10:57:57 »
Co robić. Widać jak ktoś nadmiernie marzy o mikronacyjnych sukcesach, to gdy w demokratycznych wyborach przegra, ze złości potrafi jedynie obrażać innych.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 11:00:40 »
Jaka klęska wyborcza? Przecież legalne wybory jeszcze się nie odbyły...
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #21 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 11:15:15 »
Co robić. Widać jak ktoś nadmiernie marzy o mikronacyjnych sukcesach, to gdy w demokratycznych wyborach przegra, ze złości potrafi jedynie obrażać innych.

A kiedy ktoś pana obraził? Boli wspomnienie afery kloningowej? Być może dlatego nie chcemy aby ludzie pańskiego pokroju rządzili naszym Krajem...
Z Hasselandu - pięknego państwa z piękną historią, marką, renomą zrobiliście ścierkę do garów.... To co zrobicie z Bialenią?
BYŁY PREZYDENT RB

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 13:31:45 »
Chwyćcie za broń! Wiekopomny dzień dziś dla Bialenii!

Offline Kamil Maciejewski

« Odpowiedź #23 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 18:25:55 »
Dzień w którym ojciec założyciel porzuca to, co zostało z jego państwa, a Rocznica Powstania Marcowego jest całkowicie bagatelizowana... to dzień upadku Republiki.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #24 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 18:36:27 »
No cóż, założę się, że skoro Iwan się wycofał i została tylko jedna kandydatka na Prezydenta to Andrzej wróci. Mam rację?
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.