Autor Wątek: Jak padł nam dawny serwis?  (Przeczytany 329 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
Jak padł nam dawny serwis?
« dnia: Wto, 15 Mar 2016, 16:56:19 »
Dobra, wszyscy wiemy co się stało, ale nie wiemy dlaczego ktoś był tak nieodpowiedzialny. Gdy się przenosiliśmy na to forum, to ja spamiłem Valanthirowi, Maciek spamił, Hewret spamił, Adaś spamił i tak dalej. Ale dziś spojrzałem na stronę Sarmacji, poprzeglądałem profil Valanthira i zauważyłem to.

Jak widzicie, ten podludź warty Hasseland nie chciał nam zapłacić za serwer i dać haseł pomimo próśb. Znając życie był zamieszany w akcję z "tajnymi służbami" de Zayma.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Jan Lubomirski-Dostojewski

• Obywatel
  • Sąsiad
  • **
  • : 10
  • "W polityce głupota nie stanowi przeszkody"
    • NPE: BI15090100084
    • Odznaczenia
Odp: Jak padł nam dawny serwis?
« Odpowiedź #1 dnia: Wto, 15 Mar 2016, 16:57:54 »
Kolejna teoria spiskowa ... Ale ta przynajmniej ma uzasadnienie.
Jan Lubomirski, pan na Korsuniu, naczelny wódz sił zbrojnych Abachazji, rotmistrz w szeregach Rzeczplitej, członek pocztu hetmańskiego.
Komtur Wielki Zakonu Krzyżackiego.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Wto, 15 Mar 2016, 17:02:28 »
Jakie uzasadnienie?
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Bajtuś

• Obywatel
  • Fanatyk
  • : 55
    • NPE: KH15082500082
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 15 Mar 2016, 17:16:31 »
Oj, znowu szukacie dziury w całym - jak to kiedyś mówiono. Jeśli ktoś ma prawa do hostingu (bo za niego zapłacił) ma prawa do domeny (bo za nią zapłacił) i ma w głebokim poważaniu całą RB wraz z mieszkańcami, to nie dziwmy się, że nic nie dał i sie nie odzywał. A jak Henrich sie na coś obrazi i zabierze swoje zabawki i pójdzie do innej piaskownicy -> to forum, strona itd przestanie istnieć i nic na to nie poradzimy, jeśli z drugiej strony nie będzie chęci współpracy. Większość porządnego oprogramowania do tworzenia forum jest płatna i jeśli korzysta się z oprogramowania typy free należy sporo się napracować, aby stworzyć ładne, estetyczne i dobrze działające forum i wtedy osoba tworząca ma głos decydujący co z tym zrobić w przypadku kiedy przestaje go to bawić. Forum, strona działa więc cieszmy sie tym co mamy i sprobujmy wesprzec Henricha w jak najdłuższym trzymaniu się RB, bo bez niego RB zniknie w mgnieniu oka ze świata micronacji i ew. bedzie musiała sie przytulić (wzorem państw stowarzyszonych) do innych, którzy maja hosting, domene i prawa do softu forumowego.
A o starym forum -> przenieśmy ten temat do archiwum i zostawmy jako pewien element historii RB.
hrabia Bajtuś
Prezes Hasselandzkiego Banku Krajowego
Administrator system EGO
Lord Konstabl Królestwa Hasselandu