Autor Wątek: Powstanie - potrzebna edukacja.  (Przeczytany 314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
Powstanie - potrzebna edukacja.
« dnia: Śro, 16 Mar 2016, 21:46:58 »
Nie chcę być ''tą złą'' bo też nie zawsze byłam grzeczna, ale za wszystko przeprosiłam.
Natomiast zamieszczam screen z kanału IRC, gdzie jeden z naszych obywateli (tych co zrobili ''wielki powrót'' na wybory) tak oto przedstawił Powstanie Marcowe osobie, która o nim nie słyszała:

powstanie.png

EDUKACJI!!! I SZACUNKU DLA BOHATERÓW!
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline Bajtuś

• Obywatel
  • Fanatyk
  • : 55
    • NPE: KH15082500082
    • Odznaczenia
Odp: Powstanie - potrzebna edukacja.
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 16 Mar 2016, 21:57:30 »
To dlaczego do tej pory nie pojawił się wątek o historii Powstania Marcowego -> dużo sie o nim mówi, że jakie to ono, a nie ma żadnych opisów, wspomnień na ten temat. Śledze na bieżąco co sie dzieje na forum, ale tylko przeczytałem ogólniki na ten tema. Od czego mamy nasze rodzime media?? Łatwiej jest przytaczać przedruki z innych pism niż napisać  lub przynajmniej poświęcic jeden numer na omówienie, przedstawieni historii tego Powstania... Są przecież uczestnicy ... nie mogą założyć odpowiedniego wątku i opisać to dokładnie -> jedynie p. Kaniewski coś wspomniał o tym, ale tak pobieżnie ... ja dalej nie mam wiedzy co sie wtedy działo i nie dziwie się, że inni podobnie to postrzegają nie mając wiedzy na ten temat. natomiast u nas dużo kłótni, obrzucania innych błotem, jątrzenia, skłócania ludzi ze sobą zamiast wspólmie coś tworzyć -> patrz: np organizacja Mundialu 2016, itd.
hrabia Bajtuś
Prezes Hasselandzkiego Banku Krajowego
Administrator system EGO
Lord Konstabl Królestwa Hasselandu

Offline Polyna

• Przechodzień
  • *
  • : 22
    • Odznaczenia
Odp: Powstanie - potrzebna edukacja.
« Odpowiedź #2 dnia: Śro, 16 Mar 2016, 22:46:33 »
No, to jest skandaliczne że nazwali Jedyną Wspaniałą Mapę Księcia Piotra Drugiego Grzegorza jakąś „grą”. A nawet powiedziałabym że skhandaliczne.
Paulina Natalia Wileńska
prezydentka Mandragoratu Wandystanu