Podsumowanie Pracy Ministerstwa Sportu III -IV
Szanowny Panie Prezydencie.
Szanowni Obywatele, Kibice.
Dziś staje przed wami aby podsumować prawie miesiąc mojej pracy jako Ministra Sportu. Wiem iż niebawem Ministerstwo zostanie rozwiązane i pracami nad Sportem zajmie się Bialeński Związek Sportowy, i bardzo mnie to cieszy.
Co zostało zrobione w Sporcie za mojej kadencji?
Bialenia współorganizuje V-Mundial i dzięki nowemu selekcjonerowi, Maciejowi Kamińskiemu radzi sobie w tym turnieju całkiem nieźle, mamy szansę wyjść z grupy.
W Bialenii odbywają się rozgrywki grupy A, w której to gra Brodria.
W ramach rozwoju Reprezentacji Bialenii zostały utworzone wątki w których możemy znaleźć informacje o aktualnym składzie reprezentacji, kto jest selekcjonerem kadry narodowej, opisy spotkań reprezentacji itp.
Reprezentacja otrzymała także nowe koszulki z logiem BZS na piersi.
Oficjalnie został rozpoczęty VIII Sezon Ligi Bialeńskiej, prowadzone są statystyki kolejek spotkań, prezentowana jest aktualna tabela ligi, został utworzony dział z Mistrzami Ligi Bialeńskiej.
Została utworzona Rada Menedżerów BZS, w ktorej skład wchodzą wszyscy menedżerowie drużyn grających w Lidze Bialeńskiej, nawet menedżerowie zagraniczni.
Z członków Rady wybierani są: Przewodniczący Rady Menedżerów, Prezes BZS, Selekcjoner Reprezentacji Narodowej Bialenii oraz Delegat Główny przy Mikroświatowej Unii Piłkarskiej.
Utworzenie Rady Menedżerów BZS było pierwszym krokiem w kierunku odpolitycznienia Sportu w Bialenii.
W ramach reorganizacji Bialeńskiego Związku Sportowego, a także kolejnym i najważniejszym krokiem odpolitycznienia Sportu było rozdzielenie funkcji Prezesa BZS od funkcji Ministra Sportu.
Jako Minister Sportu rozpocząłem także konsultacje społeczne w celu wprowadzenia do Bialenii nowych dyscyplin sportowych.
Mam nadzieję iż Prezydenci w których rządach mogłem pełnić urząd Ministra Sportu, a także ogół Obywateli są zadowoleni z pracy jaką wykonałem będąc Ministrem tak wspaniałego resortu.
Dziękuję także za miłą współpracę.