Autor Wątek: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim  (Przeczytany 7571 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Józef Konstanty Bagrat

• Lokator
  • **
  • : 12
    • NPE: BI14112100123
    • Odznaczenia
Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim
« Odpowiedź #50 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 19:55:58 »
Lol, nowy KOD tylko w formie Bialeńskiej.
/-/ Wicehrabia Józef Konstanty Bagrat

Posiadacz 14 folwarków, Poseł Parlamentu Republiki Bialeńskiej XIX Kadencji.

Offline Zdzisław Marlena Pytkiewicz

• Lokator
  • **
  • : 16
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #51 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 19:56:07 »

Jeszcze dzisiaj wszyscy zakłócający porządek prawnego stanu rzeczy zostaną postawieni w akt oskarżenia.

Chyba w stan oskarżenia, nasza kochana "caryco". ;)
@Sukces IRC #bialenia

Offline Kamil Maciejewski

« Odpowiedź #52 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 19:56:51 »
Teraz jasno widać, że jest to zaplonowana akcja, mająca najpierw mnie ośmieszyć, a potem przejąć władzę.
Tak, Notqern dokonuje zamachu stanu na Konstytucyjne Organy Władzy.

Jeszcze dzisiaj wszyscy zakłócający porządek prawnego stanu rzeczy zostaną postawieni w akt oskarżenia.

Ja niczego nie planowałem. Proszę wyłączyć ten komputer, iść się przespać, a  potem przeczytać złożone dzisiaj wnioski i zastanowić się nad korzyściami, jakie może Pani dać dymisja i podpisanie petycji obywateli.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #53 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 19:58:18 »
Teraz jasno widać, że jest to zaplonowana akcja, mająca najpierw mnie ośmieszyć, a potem przejąć władzę.
Tak, Notqern dokonuje zamachu stanu na Konstytucyjne Organy Władzy.

Przecież to oczywiste, że zaplanowano.
Nawet organizatorzy o tym pisali w pierwszym poście wątku, że zaczną protestować o godzinie 19:00. Nawet osoba z trisomią 21 pary chromosomów by to zrozumiała.

No i o jakim zamachu mówimy? Strajkujący poza wykrzykiwaniem haseł i tworzenia plakatów nie mają żadnych możliwości obalenia konstytucyjnych organów.

Apeluję o dymisję Aleksandry oraz całego "Rządu" i zakończenie tej szopki.

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #54 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 19:59:21 »
Aleksandra do dymisji!
Aleksandra do dymisji!

Zawołajmy razem, zjednoczeni w dbaniu o dobro kraju - A-lek-sandra do dy-misji!
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #55 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:14:27 »
Dziękuję Kamilowie Maciejewskiemu, że dołączył do protestujących. Pani Prezydent, Pani zwolennicy są przeciwko Pani działaniom. To chyba najwyższa pora na dymisję.

Dymisja2.png

A-lek-sandra do dy-misji!
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #56 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:32:16 »
A kto zamiast Aleksandry?
Chciałbym przypomnieć Wspólnocie Rozwoju, że racji nie ma ten, kto głośniej krzyczy. W ogóle dość żenujące jest uprawianie polityki poprzez krzyczenie i jęczenie, serio.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #57 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:35:34 »
Chciałbym przypomnieć Wspólnocie Rozwoju, że racji nie ma ten, kto głośniej krzyczy. W ogóle dość żenujące jest uprawianie polityki poprzez krzyczenie i jęczenie, serio.
Choćby ty Andrzeju. Dziękujemy, że pojawiłeś się na demonstracji i nas wspierasz będąc tu.

Obywatele,
Chciałem przekazać, że Pani Prezydent zaproponowała mi i Heinrichowi Hewretowi Wettinowi udział w tajnych rozmowach na linii Prezydent-opozycja. Odmówiłem i nie wezmę w nich udziału. Możemy rozmawiać, ale przy wszystkich!

« Odpowiedź #58 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:36:12 »

Na pytanie odpowiem pytaniem: czy jednym z ideałów Powstania Marcowego było zamykanie ust opozycji i internowanie jej przedstawicieli? Czy ideałem było zaprzeczanie samemu sobie? Proszę przeczytać złożone dzisiaj petycje, tam jest wszystko wyjaśnione.

Po za tym: ja nie należę do WR.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #59 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:38:23 »
Słowa Pani Prezydent z IRC:
A coraz bardziej wydaje mi się, że należy to przerwać i zerwać z Hasselandem, same problemy z nimi są

Dymisja3.png

Offline Tomasz Cyryl Dostojewski

• Minister Spraw Wewnętrznych
  • Żołnierz
  • Fundament
  • : 83
  • Wceadmirał BSZ, Admirał CSZ
    • NPE: BI15050900067
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #60 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:39:58 »
Eddardzie co ty za brednie opowiadasz ?  Jestem neutralny i robię wszystko dla dobra rozwoju Bialenii. Ale skoro aż tak bardzo razi was fakt iż zostałem Głównodowodzącym Sił Zbrojnych podam się do dymisji. Owszem mój brat jest lepszym dowódcą odemnie i nie ukrywam tego. 
Dowódca Marynarki Wojennej BSZ , Minister Spraw Wewnętrznych,
Przewodniczący Rady Menedżerów BZS,Margrabia Lissendorf, właściciel 40 folwarków

Wielki Książę Bałmucji, Prezes partii "Jedna Brodria".
Głównodowodzący CSZ, Prezes BFS, Selekcjoner Reprezentacji Narodowej Brodrii

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #61 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:40:48 »
Tomaszu, nie oszukujmy się.
Odwołanie Kima z Marszałka Bialenii to zagrywka polityczna.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #62 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:42:01 »
Eddardzie co ty za brednie opowiadasz ?  Jestem neutralny i robię wszystko dla dobra rozwoju Bialenii. Ale skoro aż tak bardzo razi was fakt iż zostałem Głównodowodzącym Sił Zbrojnych podam się do dymisji. Owszem mój brat jest lepszym dowódcą odemnie i nie ukrywam tego.

Dziękujemy, że i Car Abachazji zjawił się na demonstracji!

W odpowiedzi: Tomaszu, nie chodzi nam o twoją sylwetkę i postawę, która być może nie jest zła. Chodzi o zachowanie Pani Prezydent, która bezpardonowo odwołała przeciwnika politycznego, bez uzasadnianie swoich czynów. O to chodziło.

« Odpowiedź #63 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:43:42 »
Dziękujemy, że pojawiłeś się na demonstracji i nas wspierasz będąc tu.
Nie wspieram żadnej ze stron, nawet nie jestem obywatelem. ;)

Na pytanie odpowiem pytaniem: czy jednym z ideałów Powstania Marcowego było zamykanie ust opozycji i internowanie jej przedstawicieli?
W państwie opartym o ideały Powstania Marcowego nie byłoby żadnej opozycji, ponieważ wszyscy wspólnie pracowaliby dla dobra kraju. "Kto nie buduje, ten niszczy", to jedno z praw psychologii, które polecam pod rozwagę.

To Wspólnota Rozwoju doprowadziła do obecnej sytuacji, choć Aleksandra oczywiście jest winna temu, że dała się wciągnąć w tę rozgrywkę. Ja jako prezydent konsekwentnie ignorowałbym stworzone przez WR podziały społecznej, zamiast je pogłębiać. Ale to nie ja jestem prezydentem, a Aleksandra, więc ona ma rację, jako pośrednia następczyni Przywódcy Powstania Marcowego. 

• Żołnierz
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #64 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:44:40 »
Rozumiem. Ja jednak skupie się na moich obowiązkach jako Marszałka Bialenii oraz Ministra Sportu puki jeszcze sprawuje te stanowiska.  Mundial przed nami i chciałbym aby impreza się udała. 
Przewodniczący Rady Menedżerów BZS,Margrabia Lissendorf, właściciel 40 folwarków

Offline Zdzisław Marlena Pytkiewicz

• Lokator
  • **
  • : 16
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #65 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:45:29 »
Słowa Aleksandry na IRCu. Potwierdzam.

@Sukces IRC #bialenia

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #66 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:46:37 »
Kto dzisiaj najgłośniej krzyczy i kompromituje Władze Republiki na oczach świata, no kto? Hasselandczycy!

Zapraszałam Opozycje do rozmów przez półgodziny, na kanale irc. Deklarowałam prawo do ich upublicznienia, jednak Enoq ma w głowie tylko jeden wyraz ''dymisja'', tak więc kto nie chce się porozumieć?
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #67 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:46:47 »
Tłum zaczął niespokojnie falować. Widocznie coś go poruszyło. Dało się słyszeć pojedyncze głosy: "Prezydent Kim przybył!", "Kim Myong Won będzie przemawiał!". Ten zamęt został przerwany przez pojawienie się Kima na scenie. Tłum zaczął wiwatować, bić brawo i skandować: "Kim Myong Won - Nasz Prezydent!". Sam Kim zaczął machać do zgromadzonych na placu. Podszedł do mikrofonów i kiedy zapanowała cisza, przemówił:

Szanowni Obywatele!

Ojczyzna nasza - Bialenia, została dzisiaj bezczelnie opluta przez Panią Prezydent Aleksandrę. Przez swoje działanie, Pani Prezydent sprowadziła na nas, obywateli, śmiech ze strony innych nacji. Doprowadziła także do destabilizacji Republiki. Bezprawnie wprowadziła stan wyjątkowy, zaczęła grozić niewinnym obywatelom. To jest skandal, proszę państwa. To, co zrobiła "caryca" przerosło wszelkie granice. Dobitnie pokazuje to, że ta kobieta zupełnie nie nadaje się do pełnienia najwyższych funkcji państwowych. To jest wariatka, którą powinno trzymać się w szpitalu psychiatrycznym. Szanowni Państwo, jej władza jest już skończona. Ona jest niczym dla prawdziwych obywateli Bialenii. Bardzo się cieszę, gdy widzę, że potrafimy stanowczo sprzeciwić się szaleńczym działaniom "carycy". Musimy kroczyć tą ścieżką dalej i zakończyć tę farsę, którą stworzyła Aleksandra. Zwycięstwo jest już blisko, nie możemy ustawać!

Aleksandra do dymisji i przed Sąd Ludowy!
« Ostatnia zmiana: Czw, 24 Mar 2016, 20:57:52 wysłana przez Kim Myong Won »
(-) Iwan Pietrow

« Odpowiedź #68 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:49:54 »
Rozumiem. Ja jednak skupie się na moich obowiązkach jako Marszałka Bialenii oraz Ministra Sportu puki jeszcze sprawuje te stanowiska.  Mundial przed nami i chciałbym aby impreza się udała. 

Gratuluję dobrej postawy.

Edycja: czy mam przygotować do Pani Prezydent wniosek o dymisję Pani Aleksandry Dostojewskiej-Swarzewskiej?

Edycja 2:
W państwie opartym o ideały Powstania Marcowego nie byłoby żadnej opozycji, ponieważ wszyscy wspólnie pracowaliby dla dobra kraju. "Kto nie buduje, ten niszczy", to jedno z praw psychologii, które polecam pod rozwagę.

Problem w tym, że tak długo, jak ludzie mają różne poglądy, tak długo będzie istniała jakaś opozycja wobec czegoś - słowo opozycja pochodzi od słowa oponować, które znaczy "sprzeciwiać się". W takim razie opozycja istnieje wszędzie - jeżeli ja chcę pić herbatę, a mój kolega płacący za napoje woli wodę, to jestem opozycjonistą w stosunku do niego.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #69 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:51:02 »
Drodzy państwo. Też chciałbym normalnie pracować jako MSW, dokończyć organizację BAM itp. Choć wypowiedziałem słowa, na pewno zbyt mocne in expresis verbis pod adresew Wspólnoty Rozwoju, pozostając neutralnym, obiecuję pracę na rzecz normalizacji. Kieruję swoje przeprosiny do środowiska WR.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #70 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:54:43 »
Przeprosiny przyjęte, dziękujemy Ministrze, Janie, że zrozumiałeś swoje błędy. Oczywiście, może my też czasem byliśmy za ostrzy, ale teraz musimy pokazać jedność. Jedność przeciwko niszczeniu Republiki!

« Odpowiedź #71 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:58:31 »
Problem w tym, że tak długo, jak ludzie mają różne poglądy, tak długo będzie istniała jakaś opozycja wobec czegoś - słowo opozycja pochodzi od słowa oponować, które znaczy "sprzeciwiać się". W takim razie opozycja istnieje wszędzie - jeżeli ja chcę pić herbatę, a mój kolega płacący za napoje woli wodę, to jestem opozycjonistą w stosunku do niego.
Ja miałem na myśli opozycję, jako środowisko polityczne sprzeciwiające się aktualnemu rządowi. W państwie ludowym nie do pomyślenia jest zrzeszanie się w celu ciągłej walki ze swoimi reprezentantami.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #72 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 20:59:20 »
Gdy sytuacja stawała się coraz bardziej napięta, trudno było nie zdać sobie sprawy, że nie tędy droga.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #73 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 21:02:34 »
Ej no, ale też nie przesadzajcie w drugą stronę. Ta decyzja nie była bezprawna (patrz: wyjaśnienia Adasia), tylko po prostu błędna.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Żołnierz
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #74 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 21:02:47 »
Do tłumu podchodzi Tomasz Bagrat Dostojewski.

Szanowni Zgromadzeni.
Każdy z nas nie jest doskonały ani idealny. Ale pozwólmy pracować Ministerstwom. Nie paraliżujmy kraju.  Ja stojąc tu przed Wami chciałbym ogłosić swoją dymisję z funkcji Głównodowodzącego Sił Zbrojnych Bialenii.
Jest osoba która po stokroć lepiej nadaje się na to stanowisko a którą poprosiłem aby zgodziła się przyjąć te stanowisko jeżeli dostanie taką propozycję.
Szanowni Państwo tego Pana nie trzeba przedstawiac,
Oto Wielki Marszałek Ronon Dex.
Niech żyje Marszałek!!!