Autor Wątek: Debata o systemach informatycznych  (Przeczytany 386 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Debata o systemach informatycznych
« dnia: Czw, 06 Mar 2014, 16:13:22 »
Nasze nowe forum i czat zbierają pochwały z zagranicy. Ogromne pochwały i podziękowania należą się tutaj baronowi Jerzemu Lwie Serce, który to wszystko pięknie zrobił. Też uważam, że wszystko wygląda ładnie i reprezentacyjnie, a to bardzo ważne dla każdego kraju, a młode to już w ogóle.
Potrzeba konkretnego utworzenia strony głównej, choć na Wordpressie, to w sposób nie-wordpressowy. Ważne jest intuicyjne dodawanie komentarzy i artykułów. Z własnego doświadczenia z wielu mikronacji wiem, że jak będzie szło łatwo dodawać artykuły, to znajdą się osoby, które będą coś publikować. A aktywna strona główna byłaby wizytówką Republiki nie gorszą niż forum. Sam bym z pewnością różne artykuły publikował, bo powołanie Premiera znacznie mnie odciążyło i miałbym czas na działalność publicystyczną, dziennikarską.
Fajnie byłoby na stronie głównej mieć odnośniki do ważnych miejsc, tj. do Forum, do Czatu, do FAQ (właściwie można tam stworzyć dział z tym FAQ, po wcześniejszej jego zmianie), do Biuletynu Praw itp.
Co myślicie?
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »

Offline Boris Hristow

Re: Debata o systemach informatycznych
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 06 Mar 2014, 16:20:13 »
Dlaczego nie jak "zagranica"chwali to trzeba działać ale nie kosztem (środków wymiany)obywateli RB.
Boris Hristow

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #2 dnia: Czw, 06 Mar 2014, 16:22:13 »
Cytat: "Abdullah Aykm"
Dlaczego nie jak "zagranica"chwali to trzeba działać ale nie kosztem (środków wymiany)obywateli RB.
A kto chce działać kosztem obywateli RB?

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 06 Mar 2014, 16:26:16 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"

A ja tylko powiedziałem swoje zdanie na ten temat  konstytucja mi to gwarantuje wolność słowa (jeśli tym słowem nie obrażam władz  RB oczywiście) bo jednak to jednak gdy konto państwowe ma już dużo sr.w  to według mnie następny  pobór   podatku powinien być za 2 mies.Dlatego ze jednak niektórzy obywatele zaczynają  mieć minusy w  swoich kontach sr.w.
Boris Hristow

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Czw, 06 Mar 2014, 19:19:57 »

A ja tylko powiedziałem swoje zdanie na ten temat  konstytucja mi to gwarantuje wolność słowa (jeśli tym słowem nie obrażam władz  RB oczywiście) bo jednak to jednak gdy konto państwowe ma już dużo sr.w  to według mnie następny  pobór   podatku powinien być za 2 mies.Dlatego ze jednak niektórzy obywatele zaczynają  mieć minusy w  swoich kontach sr.w.
Z ustawy o podatku pogłównym:
Art. 4. Podatek pobierany jest co miesiąc.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #5 dnia: Pią, 07 Mar 2014, 17:04:03 »
Czy Wolnograd byłby zainteresowany zielonym stylem we własnym dziale?
Czy jednak sprawi to forum zbyt pstrokatym?
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Sob, 08 Mar 2014, 11:09:01 »

Idzie nowe w tych kwestiach więc niedługo może aż nie tak radykalnie, ale będzie zmiana. Będą potrzebne zmiany w podatku pogłównym jak i innych. Już pierwsza forma koncesji jest omawiana w parlamencie Republiki Bialeńskiej, a będą inne też. Jest potrzeba aby te środki wymiany służąc dalej społeczeństwu były powszechniejsze w używaniu. Nie bałbym się gdyby przez swoją krążność w gospodarce po reformie korzystano nimi w różnych sprawach.

Offline Hewret Faradobus

Odp: Debata o systemach informatycznych
« Odpowiedź #7 dnia: Wto, 22 Lip 2014, 18:23:54 »
Archiwizacja.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości