W przyszłym tygodniu postaram się stworzyć Listę aktualnego posiadanego sprzętu czyli Stan Liczebny Sił Zbrojnych.
Z tym proponuję się nieco wstrzymać... muszę dokończyć jeszcze kilka kwestii. Czyli zrobić opisy piechoty morskiej oraz dywizji obrony wybrzeża... bo przed odejściem zdążyłem tylko napisać, że istnieją. Wtedy w zasadzie będzie można łatwo zliczyć ilości głównego sprzętu.
Mam też gdzieś zapisane stare tabele, sprzed modernizacji armii to pewnie uda się ustalić ilości sprzętu przechowywanego w magazynach.
Może listą samego sprzętu WL i SP ja się potem zajmę? Będzie mi to najłatwiej zrobić...
Już zacząłem to robić gdy byłem jeszcze Głównodowodzącym Sił Zbrojnych. Mam problem tylko z wyliczeniem ilości żołnierzy Sił Zbrojnych. Ile gdzie, Wł, SP, MW.
W opisach jednostek są przybliżone ilości ludzi w każdej... trzeba tylko dodać tych w logistyce oraz dowództwach.
Za MW wezmę się tuż po Świętach.
To chyba najłatwiejsze do policzenia... w każdym razie jeśli chodzi o załogi (są podane przy opisach jednostek), a piechota morska i dwie dywizje obrony wybrzeża pojawią się wkrótce na podobnej zasadzie jak opisy w WL.