Jak łatwo zauważyć, mam zamiar powołać kilka nowych Ministerstw i przywrócić jedno.
Ministerstwo Rolnictwa zajmie się wprowadzaniem w życie nowej dziedziny jakim jest rolnictwo. To Tu będą opracowywane najważniejsze że informacje o zasadach działania i funkcjonowania rolnictwa w mikroswiecie.
Ministerstwo Gospodarki będzie ściśle współpracować z Radą Gospodarczą i pomagać jej w rozwoju narodowej gospodarki.
Ministerstwo Astronautyki, jak sama nazwa mówi będzie sprawować pieczę nad programem badania Kosmosu. Ministerstwo będzie współpracować z Agencją Kosmiczną lub w razie potrzeby, przejmie jej obowiązki.
Ministerstwo Rozwoju Regionalnego, wraca po krótkiej nieobecności. Postaramy sięprzywrócić Ranking Regionów ale przedewszystkim pomagać w rozwoju poszczególnych regionów.
Ministerstwo Transportu i Infrastruktury będzie odpowiadać za stworzenie i utrzymanie sieci dróg i autostrad, linii kolejowych, lotnisk, portów itp.
Chciałbym zapewnić że Ja i mój Rząd rozpoczniemy zmiany, zmiany które rozwiną Bialenię.