Autor Wątek: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa"  (Przeczytany 2282 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa"
« Odpowiedź #25 dnia: Czw, 14 Kwi 2016, 16:12:17 »
Co oznacza stwierdzenie że: "Historia w Tangu rozwija się dialektycznie"?

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #26 dnia: Czw, 14 Kwi 2016, 16:17:38 »
W jakim bialeńskim mieście mieszkasz i dlaczego akurat tam?
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #27 dnia: Czw, 14 Kwi 2016, 16:43:18 »
Czu ISIS ma prawo istnieć?
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #28 dnia: Czw, 14 Kwi 2016, 17:15:27 »
Czy w Bialenii brakuje inicjatyw kulturalnych?
Mam na myśli listę przebojów, inicjatywę miesiąca, człowiek miesiąca, etc.
Jak można taki stan rzeczy zmienić?
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #29 dnia: Czw, 14 Kwi 2016, 18:07:21 »
Co oznacza stwierdzenie że: "Historia w Tangu rozwija się dialektycznie"?

Nie czytałem "Tanga", ale słyszałem, że to niezwykła książka, rozumiana na kilku płaszczyznach, m.in. politycznej. Z tego co kojarzę, to oznacza to, że pewien system, który dotąd istniał i działał, został obalony, co spowodowało stworzenie nowego, całkowicie wolnego.

W jakim bialeńskim mieście mieszkasz i dlaczego akurat tam?

Mieszkam w Wolnogradzie, naszej pięknej stolicy. Wybrałem to miejsce, ponieważ jest centrum naszych wydarzeń i ważnych spotkań na politycznym szczeblu.

Czu ISIS ma prawo istnieć?

Takie "państwo" nie ma prawa istnieć, ale niestety istnieje. Ocena ich działalności powinna być dość jednoznaczna.

Czy w Bialenii brakuje inicjatyw kulturalnych?
Mam na myśli listę przebojów, inicjatywę miesiąca, człowiek miesiąca, etc.
Jak można taki stan rzeczy zmienić?

Wydaję mi się, że brakuje takich inicjatyw. Jeszcze w poprzednich wyborach, w których brałem udział, optowałem za przywróceniem Bialeńskiej Listy Przebojów, a także stworzeniem systemu "Mieszkaniec Miesiąca". Byłby za to odpowiedzialny oczywiście minister właściwy ds. kultury, ale pomoc Prezydenta, jeśli bym nim został, byłaby bardzo spora. Bialenia powinna także zaistnieć w dziedzinie konkursów na arenie międzynarodowej i jako bodaj najaktywniejsze państwo polskiego mikroświata powinna wieść prym w organizacji cyklicznych, tematycznych debat, dyskusji i plebiscytów.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #30 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 13:03:56 »
Drodzy Rodacy!

Awans do drugiej tury oznacza, że kontynuuję akcję "Odpytujemy Hufflepuffa". Serdecznie zapraszam do zadawania mi pytań. Obiecuję, że tak jak do tej pory, na wszystkie chętnie i wyczerpująco odpowiem.
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #31 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 13:48:25 »
Jakie będą Pańskie decyzje kadrowe?
Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #32 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 13:59:27 »
W jaki sposób mam się przekonać do zagłosowania na Ciebie, kiedy pamiętam Twoje nieudolne działania na stanowisku Wiceprezydenta (usilne próby zwiększenia uprawnień zastępcy Prezydenta) i Ministra Kultury i Sportu (fatalna organizacja konkursu na hymn mundialu)?
(-) Iwan Pietrow

Offline Józef Konstanty Bagrat

• Lokator
  • **
  • : 12
    • NPE: BI14112100123
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #33 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 14:38:42 »
Czy poddasz się wreszcie?
/-/ Wicehrabia Józef Konstanty Bagrat

Posiadacz 14 folwarków, Poseł Parlamentu Republiki Bialeńskiej XIX Kadencji.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #34 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 14:40:15 »
Jaki jest Twój cel v-życiowy i co jeszcze chcesz osiągnąć w mikroświecie?
Dlaczego warto oddać na Ciebie głos w 2 turze?

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #35 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 14:44:28 »
Jakie będą Pańskie decyzje kadrowe?

Jeśli zostanę Prezydentem Republiki, sprawnie powołam Rząd, w którego skład wejdą chętne osoby (które wcześniej wykażą wolę uczestnictwa w moim gabinecie i w sprawowaniu najwyższej władzy, podczas społecznego naboru). Wybiorę, we współpracy z Wiceprezydentem, ludzi, którzy cechują się odpowiedzialnością, troską o dobro wspólne i obywateli oraz wiedzą w danych dziedzinach. Moim zadaniem będzie także odpowiednie przyporządkowanie poszczególnych osób do resortów - zaproponuję im te resorty, a ich wyłączną decyzją będzie to, czy to zaakceptują, czy też nie. Decyzje kadrowe nigdy nie będą motywowane krótko i nieprawdziwie albo wcale. Zawsze, aby coś zmienić, trzeba posiadać ku temu argumenty i powody.

W jaki sposób mam się przekonać do zagłosowania na Ciebie, kiedy pamiętam Twoje nieudolne działania na stanowisku Wiceprezydenta (usilne próby zwiększenia uprawnień zastępcy Prezydenta) i Ministra Kultury i Sportu (fatalna organizacja konkursu na hymn mundialu)?

Każdy obywatel Bialenii i każdy obywatel polskiego mikroświata ma pełne prawo do oceniania innych i do komentowania ich działań. Można jedynie nie zgadzać się z tymi ocenami i próbować polemizować. Moim zdaniem okres, w którym Eddard Noqtern był Prezydentem, a ja sprawowałem funkcję Wiceprezydenta, był dla kraju owocny i stabilny. Przeprowadziliśmy szereg zmian, również tych, których bali się lub nie chcieli podejmować inni. Gabinet Noqterna był w mojej opinii jednym z najlepszych w historii państwa - funkcjonował bardzo sprawnie, przejrzyście, spokojnie i był nastawiony na rozwój pod wieloma względami.
Czas, w którym piastowałem stanowisko Ministra Kultury i Sportu był dla Bialenii równie dobry - udało mi się "uratować" organizację przez Bialenię V-Mundialu, uspokoić przedstawicieli władz Mikronacyjnej Unii Piłkarskiej, dołączyć do grona Delegatów Głównych przy MUP, podjąć reformę Bialeńskiego Związku Sportowego, a także przeprowadzić dwie odsłony konkursu "Najlepszy Pisarz Bialenii".

Czy poddasz się wreszcie?

Nie wiem, co to znaczy - dobry zawodnik, w tym przypadku polityczny, nigdy się nie poddaje, zawsze trwa przy swoich poglądach i zawsze dąży do tego, aby zapewnić swojemu państwu i jego obywatelom jak najlepsze warunki do rozwoju. Nie poddam się, bo wierzę w swoje zwycięstwo i myślę, że ważne jest pozytywne nastawienie.

Jaki jest Twój cel v-życiowy i co jeszcze chcesz osiągnąć w mikroświecie?
Dlaczego warto oddać na Ciebie głos w 2 turze?

Moim najbliższym celem jest naturalnie zwycięstwo w nadchodzącej II turze wyborów prezydenckich. Chciałbym też, aby kiedyś ktoś, niekoniecznie ja, podjął się renowacji Santanii i Burgii (ktoś, kto miałby na to zgodę współzałożycieli).

Głos na mnie w II turze na pewno nie będzie zmarnowany - warto mi zaufać przede wszystkim dlatego, że moje poglądy są tożsame z poglądami wielu obywateli, że będę dążył do naprawy, rozwoju i polepszenia opinii o Bialenii w mikroświecie, a także dlatego, że mam spore doświadczenie na wysokich stanowiskach w państwach v-świata.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #36 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 16:00:32 »
Jeśli zostanę Prezydentem Republiki, sprawnie powołam Rząd, w którego skład wejdą chętne osoby (które wcześniej wykażą wolę uczestnictwa w moim gabinecie i w sprawowaniu najwyższej władzy, podczas społecznego naboru). Wybiorę, we współpracy z Wiceprezydentem, ludzi, którzy cechują się odpowiedzialnością, troską o dobro wspólne i obywateli oraz wiedzą w danych dziedzinach. Moim zadaniem będzie także odpowiednie przyporządkowanie poszczególnych osób do resortów - zaproponuję im te resorty, a ich wyłączną decyzją będzie to, czy to zaakceptują, czy też nie. Decyzje kadrowe nigdy nie będą motywowane krótko i nieprawdziwie albo wcale. Zawsze, aby coś zmienić, trzeba posiadać ku temu argumenty i powody.
A propos, skoro jesteś już w drugiej turze, czy możemy poznać więcej szczegółów dotyczących tych "wielkich konsultacji społecznych", które były zapowiedziane na czas powoływania rządu?

Eddard Noqtern był Prezydentem, a ja sprawowałem funkcję Wiceprezydenta, był dla kraju owocny i stabilny.
Czemu przy tym stanowisku w odpowiedzi na postawioną wątpliwość nawet nie zbliżasz się do obrębu poruszonej problematyki?

A żeby za dużo smęcenia nie było - z czym zwykle zjadasz naleśniki?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #37 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 16:05:30 »
Jeśli mogę to wtrącę parę słów i odpowiem Maciejowi na pierwsze pytanie, bo sam byłem autorem tej koncepcji. Będzie to polegało na tym, że następnego dnia po wyborach otworzymy nabór na członków Rządu - zgłosić się na dane stanowisko będzie mógł każdy obywatel. Przedstawimy listę ministerstw i stanowisk, przewidywanych zadań i wymagań, następnie otworzymy zgłoszenia i wybierzemy najlepszych kandydatów. Chcielibyśmy otworzyć dość szeroki Rząd, w którym Ministrowie do pomocy będą mieli Wiceministrów. Tak żeby zaktywizować jak najwięcej obywateli i zająć się jak najszerszą gamą spraw w sposób, w jaki powinna zająć się nimi druga największa mikronacja.

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #38 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 16:17:37 »
Bardzo słusznie. W moim kraju mówimy na to "bazar stanowisk".
Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #39 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 21:59:26 »
A żeby za dużo smęcenia nie było - z czym zwykle zjadasz naleśniki?

Przyznam, że za nimi nie przepadam, ale jeśli już to jadam z jabłkami.

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #40 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 22:26:40 »
Czy założenie wora pokutnego jest odpowiednią karą za nieobecność na konklawe?
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #41 dnia: Sob, 16 Kwi 2016, 12:13:16 »
Czy założenie wora pokutnego jest odpowiednią karą za nieobecność na konklawe?

Nie wiem, ale myślę, że tak.

Offline PrezerwatywTradycja

• Lokator
  • **
  • : 22
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #42 dnia: Sob, 16 Kwi 2016, 13:22:38 »
Czy był Towarzyszysz na otwarciu?
{~} Prezerwatyw Tradycja Radziecki

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #43 dnia: Sob, 16 Kwi 2016, 13:30:23 »
Czy był Towarzyszysz na otwarciu?

Na otwarciu czego?

Offline Józef Konstanty Bagrat

• Lokator
  • **
  • : 12
    • NPE: BI14112100123
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #44 dnia: Sob, 16 Kwi 2016, 13:31:02 »
hehe, dowiesz się w swoim czasie.
/-/ Wicehrabia Józef Konstanty Bagrat

Posiadacz 14 folwarków, Poseł Parlamentu Republiki Bialeńskiej XIX Kadencji.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #45 dnia: Sob, 16 Kwi 2016, 14:18:34 »
Czy kandydat ustawi sobie niepoważny avatar?
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #46 dnia: Sob, 16 Kwi 2016, 14:24:09 »
Czy kandydat ustawi sobie niepoważny avatar?

Na niepowazny awatar nie ma co liczyć, ale obiecuje, że po wyborach ustawie sobie jakieś zdjęcie.

Offline Mulian Gontek

• Podróżnik
  • : 1
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #47 dnia: Sob, 16 Kwi 2016, 14:28:01 »
Why do you have an avatar with horses? Bialenia isn't micronation?

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #48 dnia: Sob, 16 Kwi 2016, 14:31:40 »
Why do you have an avatar with horses? Bialenia isn't micronation?

You're in v-country of libertarianism.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Mulian Gontek

• Podróżnik
  • : 1
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #49 dnia: Sob, 16 Kwi 2016, 14:34:11 »
Hahahahahahahahahahah xDDD But I have a normal avatar in my v-country. I have the avatar with Farage.