Autor Wątek: X Kolacja Czwartkowa z Królem  (Przeczytany 688 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
X Kolacja Czwartkowa z Królem
« dnia: Nie, 17 Kwi 2016, 20:02:53 »
Szanowni Obywatele,
Wielmożni Goście,

W dniu dzisiejszym, w niedziele 17 kwietnia po raz dziesiąty odbędzie się Kolacja "Czwartkowa" z Królem. Kolacja rozpocznie się około godziny 20:10. Wszystko odbywać się będzie poprzez forum, będę jednak również dostępny na PW.

Kolacja rozpocznie się moim krótkim przemówieniem - podsumowaniem ubiegłego tygodnia oraz przedstawieniem planów na przyszły okres. Po przemówieniu nastąpi symboliczne podzielenie się jajkiem  wielkanocnym. W trakcie kolacji, każdy będzie mógł zadać mi dowolne pytanie lub wypowiedzieć się na dowolny temat.

Dzisiejsza kolacja odbędzie się w Shimontsen na placu głównym. Zapraszamy na nią wszystkich mieszkańców drugiego miasta Hasselandu, okolic, mieszkańców i obywateli Hasselandu i wszystkich chętnych gości zagranicznych.

Obowiązuje strój uroczysty. Osoby natrętne i nie przestrzegające etykiety będą wypraszane.

Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
Odp: X Kolacja Czwartkowa z Królem
« Odpowiedź #1 dnia: Nie, 17 Kwi 2016, 20:13:42 »
Szanowni Goście,
Wielmożni obywatele,

Witam Was wszystkich, w ten piękny niedzielny wieczór w moich rodzinnym i pięknym Shimontsen. Widzimy się po raz dziesiąty - mamy więc mały jubileusz, wobec czego wszystkich zapraszam na początku na lampkę szampana.

Ostatnimi dniami w Hasselandzie nie dzieje się wiele, ale nie znaczy to, że nic. Pracuje nasza szkoła wyższa, gdzie niezwykle ciekawe wykłady z informatyki prezentuje Markiz Bajtuś, a Rektor Piotr Paweł organizuje ciekawą debatę dotyczącą polityki.

Trwa również mundial. Muszę Was poinformować, że właśnie godzinę temu (o 19) tutaj w Shimontsen, nasi piłkarze, pokonali Trizondal 4-1. Wobec czego awansowaliśmy na pierwsze miejsce w grupie (wyprzedzając Sarmację) i jesteśmy już prawie pewni awansu. Liczę na duże wsparcie kibiców w tej kluczowej fazie meczów grupowych.  :)

Pragnę również pogratulować nowemu Prezydentowi Republiki Bialeńskiej - Alberto de Medici vel Adamowi von Hallerowi. Jego Ekscelencję kojarzymy jeszcze z czasów, kiedy jako przedstawiciel Federacji Brodryjskiej nawiązywał stosunki dyplomatyczne między naszymi państwami. Mam nadzieję, że współpraca na linii Angemont - Wolnograd będzie układać się bardzo pozytywnie, a niesmak po ostatniej kadencji prezydenckiej zniknie. Gratulacje, Panie Prezydencie! Życzę powodzenia w pełnieniu tej trudnej i mało wdzięcznej funkcji, najważniejszej osoby państwa.

Na koniec pragnę poinformować, że z powodów realnych, które wpłynął na znaczące zmniejszenie mojej aktywności w Hasselandzie i mikronacjach w ogóle, postanowiłem wyznaczyć Regenta na okres 18 IV - 13 V. Regentem pełniącm obowiązki Króla zostanie Jego Arcyksiążęca Wysokość Lord Protektor Piotr Paweł de Zaym.

Dziękuję za uwagę, życzę smacznego i zapraszam do debaty!

Offline Bajtuś

• Moderator
  • Fanatyk
  • : 55
    • NPE: KH15082500082
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Nie, 17 Kwi 2016, 20:35:55 »
Ciężko zapracowany Bajtuś wbiegł do sali, przywitał sie z JKM i zebranymi gośćmi i powiedział do JKM.
Właśnie przed chwilą skończyłem pracę dla Cesarstwa Brodryjskiego (chodzi o e-gospodarkę) i wpadłem na pomysł coby w naszym Królestwie też coś takiego wprowadzić. Na początek wprowadzę rejestr obywateli naszego Królestwa, coby na bieżąco wiedzieć kto jest naszym obywatelem i też szybko nadawać obywatelstwo jak i pozbawiać kogoś tego zaszczytu.
hrabia Bajtuś
Prezes Hasselandzkiego Banku Krajowego
Administrator system EGO
Lord Konstabl Królestwa Hasselandu

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Nie, 17 Kwi 2016, 20:36:47 »

Offline Bajtuś

• Moderator
  • Fanatyk
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Nie, 17 Kwi 2016, 21:02:27 »
Jak skończę ten moduł zapraszam JKM na sprawdzenie jak to działa ... oczywiście JKM będzie miał pełne uprawnienia do dokonywania zmian .
hrabia Bajtuś
Administrator system EGO

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Nie, 17 Kwi 2016, 21:04:23 »
Witam Szanownych!

Cieszę się, że dostałem propozycję udziału w tej uroczystej kolacji. Mam zaszczyt Państwa widzieć po raz wtóry, ale Państwa towarzystwo nie jest dla mnie czymś nieprzyjemnym.

Jak Państwo wiedzą, wybory prezydenckie dobiegły końca. Niestety, nie udało mi się w nich zwyciężyć. Mimo to, jestem zadowolony z rezultatów. Kilka dni temu ogłosiłem chęć wycofania się z życia politycznego po głosowaniu i tak jak zapowiadałem, tak uczynię. Skupię się teraz na obserwowaniu sytuacji w kraju i nadal będę redagował gazetę "wBialenii".
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Bajtuś

• Moderator
  • Fanatyk
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Nie, 17 Kwi 2016, 21:58:03 »
W ego-systemie działa już namiastka e-gospodarki, a mianowicie Obywatele... zapraszam do odwiedzin i zapoznania sie z tą opcją.
hrabia Bajtuś
Administrator system EGO

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Nie, 17 Kwi 2016, 22:36:00 »
Zaraz po zaprzysiężeniu w parlamencie, książę-prezydent prywatnym helikopterem przyleciał do Shimontsen. Od razu spostrzegł charakterystyczny kształt Hotelu "Royal-Shimon", w którym gościł jeszcze, jako przedstawiciel Federacji Brodryjskiej. Zaraz po wylądowaniu, udał się na plac miejski, gdzie monarcha Hasselandu przygotował kolację.

Wasza Królewska Mość!

Obaczym, czy i dla mnie fotel prezydencki okaże się być mało wdzięcznym. Jednego jestem pewien, nie zamierzam kontynuować konfliktu na linii Bialenia-Hasseland, o czym mieliśmy już przyjemność swego czasu rozmawiać. Pragnę także zapewnić Waszą Wysokość, że moja propozycja sprzed tygodnia jest cały czas aktualna, mam nadzieję, że i Angemont podobnie się na nią zapatruje. Mam nadzieję, że wkrótce będziemy mogli przejść do jej realizacji. Tymczasem pozwolę sobie skosztować lokalnych łakoci. Ot! Ten szyncel wygląda na bardzo smakowity.
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Nie, 17 Kwi 2016, 22:46:09 »
Wielce cieszę się widząc obu kandydatów dzisiejszych wyborów na jednej kolacji, biesiadujących razem i szczęśliwych. Nie mogę zadać pytania, jak minęła kampania?

Panie Prezydencie,
Jeszcze raz gratuluję i życzę powodzenia oraz wytrwałości, bo na pewno się przyda. Liczę, że kierując polityką Bialenii nie zapomni WE o Królestwie Hasselandu i jego mieszkańcach. Jeżeli zaś chodzi o konferencję, wszelakie kwestie organizacyjne proszę omawiać bezpośrednio z Regentem Piotrem Pawłem.

Szanowny Fredericku,
Witam Serdecznie i Ciebie. No cóż, nie zawsze udaje nam się wygrywać, ale pamiętaj - to niepowodzenia uczą najwięcej. Postaraj się nie załamać, tylko wyciągnąć wnioski na przyszłość. To na pewno cenne doświadczenie, ale też nie małe osiągnięcie. Jako pierwszy w historii odpadłeś dopiero w drugiej turze! Gratuluję jeszcze raz.

Offline Tomasz Cyryl Dostojewski

• Minister Spraw Wewnętrznych
  • Żołnierz
  • Fundament
  • : 83
  • Wceadmirał BSZ, Admirał CSZ
    • NPE: BI15050900067
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Nie, 17 Kwi 2016, 22:55:18 »
Niespodziewanie na kolacji zjawia się także Kanclerz Rządu Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego,  Wielki Książę Bałmucji - Tomasz Bagrat Dostojewski.

Witam wszystkich i przepraszam za spóźnienie.
Oczywiście gratuluję wygrania wyborów Albercie.
Cóż za nieoczekiwane spotkanie,  Król Hasselandu jako były Prezydent Bialenii oraz były Car Brodrii jako obecny Prezydent Bialenii.  :D.
Gratuluję moim kontrkandydatom także wspaniałych wyników oraz wyrównanej walki w wyborach.  A tobie Ned, dziękuję za zaproszenie na kolację.
Dowódca Marynarki Wojennej BSZ , Minister Spraw Wewnętrznych,
Przewodniczący Rady Menedżerów BZS,Margrabia Lissendorf, właściciel 40 folwarków

Wielki Książę Bałmucji, Prezes partii "Jedna Brodria".
Głównodowodzący CSZ, Prezes BFS, Selekcjoner Reprezentacji Narodowej Brodrii

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Nie, 17 Kwi 2016, 23:01:37 »
Ach Tomaszu, a więc mamy "komplet". Mam nadzieję, że Razurishi wszystkim Wam smakuje.