Autor Wątek: Zażalenie  (Przeczytany 1584 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
Zażalenie
« dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 19:53:08 »
Do Redaktora Naczelnego Gazety Hasselandzkiej

Redaktorze, chciałbym zapytać dlaczego w ostatnim czasie tak mało pisze się w Gazecie? W Hasselandzie tylu nowych, młodych, zdolnych, a w gazecie cisza. Proszę o wzrost aktywności w relacjonowaniu wydarzeń z życia Hasselandu i wykorzystanie młodych talentów w redakcji.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Odp: Zażalenie
« Odpowiedź #1 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 20:54:19 »
Przepraszam, ale dlaczego WKM wywiera presję na mediach? Ponoć Hasseland jest państwem demokratycznym, gdzie każdy działa tak, jak chce. Czemu zatem Jaśnie Wielmożny Król mówi komuś, co ma robić? To jest karygodne... Ale dobrze, przynajmniej pokazuję to prawdziwą naturę Króla Hasselandu - opresyjnego dyktatora.
(-) Iwan Pietrow

Offline Kaspian Morsis

• Obserwator
  • **
  • : 18
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 21:25:01 »
Panie Pietrow-Dostojewski milczenie jest złotem ... proszę to rozważyć i nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Chamstwo z jakim odnosi się Pan do Króla jest karygodne! W wiadomości Króla jest pytanie i prośba a nie jak pan sugeruje dyktat.
Przejmuję władzę na terenie KH. Niebawem przedstawię struktury informatyczne nowych władz państwowych na tym terenie. Całą klasę polityczną skazuję na banicje ze skutkiem natychmiastowym.

/-/ Król Hasselandu Kaspian Morsis

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 21:32:12 »
Panie Pietrow-Dostojewski milczenie jest złotem ... proszę to rozważyć i nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Chamstwo z jakim odnosi się Pan do Króla jest karygodne! W wiadomości Króla jest pytanie i prośba a nie jak pan sugeruje dyktat.

Bzdury. Będę odnosił się do Króla w taki sposób, w jaki będzie mi się to podobać. Zresztą, co ja będę się słuchał jakiegoś nowicjusza. Coś się Szanownemu pomyliło... Poza tym czytać umiem, nawet interpretacje na poziomie niedosłownym wychodzą mi całkiem nieźle, więc niech mi Szanowny nie mówi, co mam robić, a co nie.

Król ewidentnie wywiera nacisk na władzach gazety. Wypowiedz nosi charakter pretensjonalny i władczy. W demokratycznym państwie jest to zachowanie poniżej wszelkiej krytyki i przypomina działania najgorszych dyktatorów.
(-) Iwan Pietrow

Offline Bajtuś

• Moderator
  • Fanatyk
  • : 55
    • NPE: KH15082500082
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 21:37:22 »
Eeeeeee ... jak ktoś kiedyś powiedział: Pieprzycie Hipolicie ;)
hrabia Bajtuś
Prezes Hasselandzkiego Banku Krajowego
Administrator system EGO
Lord Konstabl Królestwa Hasselandu

Offline Kaspian Morsis

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 22:24:03 »

Bzdury. Będę odnosił się do Króla w taki sposób, w jaki będzie mi się to podobać. Zresztą, co ja będę się słuchał jakiegoś nowicjusza. Coś się Szanownemu pomyliło... Poza tym czytać umiem, nawet interpretacje na poziomie niedosłownym wychodzą mi całkiem nieźle, więc niech mi Szanowny nie mówi, co mam robić, a co nie.

Król ewidentnie wywiera nacisk na władzach gazety. Wypowiedz nosi charakter pretensjonalny i władczy. W demokratycznym państwie jest to zachowanie poniżej wszelkiej krytyki i przypomina działania najgorszych dyktatorów.

Do Króla jak i do każdego innego człowieka powinien się Pan odnosić z szacunkiem. Mam świadomość, że jest to kwestia wychowania, cóż ... Dziwi mnie też Pańska reakcja na moją wypowiedź, to że jestem tu nowy nie oznacza, że nie będę reagował na chamskie pozbawione podstaw uwagi zwłaszcza kierowane do Króla kraju, w którym postanowiłem zamieszkać. Skąd w Panu tyle jadu?

Król nie wywiera żadnego nacisku na redakcji gazety. Jedynie zapytał oraz dbając o jej rozwój poprosił o większą aktywność nie ma w tym nic złego.

Chce Pan na siłę zaatakować Króla z niewiadomych mi przyczyn, może to wróg Pański wróg polityczny? Nie udało się.

Bójmy się Króla! Prosi by gazety drukowały więcej artykułów! Do czego posunie się następnym razem !?   
Przejmuję władzę na terenie KH. Niebawem przedstawię struktury informatyczne nowych władz państwowych na tym terenie. Całą klasę polityczną skazuję na banicje ze skutkiem natychmiastowym.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #6 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 22:30:24 »
Panowie, spokojnie. Król wyraża troskę, aby Królestwo rozwijało się. Kieruje swe zapytanie do redaktora naczelnego Gazety Hasselandzkiej i wyraża dezaprobatę obecnej sytuacji. Już nie popadajmy w skrajności i nie rzucajmy się do gardeł.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 22:32:17 »
Proszę zapamiętać na przyszłość. W mikronacjach wywieranie nacisku na kimś jest działaniem zbędnym i nieprzynoszącym żadnych korzyści.

Akurat to, jak ktoś widzi pewne zachowania, zależy wyłącznie od osobistych przekonań danej osoby. Dla mnie działanie Króla jest zwykłym zwyrodnieniem i atakiem na wolne media.
(-) Iwan Pietrow

Offline Kaspian Morsis

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 22:42:14 »
Proszę zapamiętać na przyszłość. W mikronacjach wywieranie nacisku na kimś jest działaniem zbędnym i nieprzynoszącym żadnych korzyści.

Akurat to, jak ktoś widzi pewne zachowania, zależy wyłącznie od osobistych przekonań danej osoby. Dla mnie działanie Króla jest zwykłym zwyrodnieniem i atakiem na wolne media.

Ma Pan racje, niech Pan dalej żyje w swoim świecie i widzi fakty jak chce widzieć.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 22:42:48 »

Ma Pan racje, niech Pan dalej żyje w swoim świecie i widzi fakty jak chce widzieć.

Tego samego życzę również Szanownemu. ;)
(-) Iwan Pietrow

Offline Kaspian Morsis

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 22:47:03 »
Życzeń nie przyjmuję! Jeszcze się spełnią ... ZGROZA

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 22:48:00 »
Życzeń nie przyjmuję! Jeszcze się spełnią ... ZGROZA

Niestety, to już się spełniło...
(-) Iwan Pietrow

Offline Kaspian Morsis

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 22:49:43 »
Pański odmienny stosunek do słów Króla świadczy o tym, że się nie spełniły  :D :D :D :D :D :D :D :D

Offline August von Medis

« Odpowiedź #13 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 22:53:16 »
Macie ostre niedojebanie obaj, naprawdę. Wypowiedzialbym sie bardziej rzeczowo jednak problemy techniczne mi na to nie pozwalają.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Sob, 30 Kwi 2016, 22:57:55 »
Proszę o spokój Wasza Królewska Wysokość Królu-Seniorze. Nie wywieram żadnego nacisku na władzę. JKW Regent to mój dobry przyjaciel i zrozumie moje przesłanie. Krytyka, bo tym właśnie był mój pierwszy post, ma na celu nie atak na JKW, ale tak jak wspomniał Lord Wettin, wzrost aktywności tegoż medium i uaktywnienie zasobów jakie znajdują się w nowych i młodych obywatelach Królestwa. Liczę, że moja wypowiedź rozjaśni pańskie wątpliwości.

Dziękuję Panie Kaspianie za szlachetną postawę. Gratuluję odwagi - nie każdy nowy obywatel odważyłby się bronić swoich ideałów w walce z "zaprawionym weteranem" jakim jest Jego Królewska Wysokość Król-Senior.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Moderator
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Pon, 02 Maj 2016, 11:43:51 »
Redakcja GAZETY HASSELANDZKIEJ z przyjemnością przyjmie interesujące artykuły związane tematycznie z Hasselandem i mikronacjami. Zachęcamy do pisania!
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Pią, 20 Maj 2016, 15:08:25 »
No i jak widać, nadal nie było żadnych artykułów, czy tych ustalonych przez nas cotygodniowych raportów. Warto by jednak, raz na jakiś czas opublikować coś, tak żeby mikroświat wiedział o naszym istnieniu. Warto podzielić się i pokazać, że jesteśmy państwem aktywnym.

Prowadząc wywiad z Marcelem Hansem ten ocenił Hasseland jako wyizolowany. Tłumaczył to mówiąc właśnie tym, że brak o nas informacji na planecie, brak wiedzy co to jest Hasseland, jakie są nasze zwyczaje, z czym to się je itp. Myślę, że powinniśmy jednak zaktywizować Gazetę.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Moderator
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Pią, 20 Maj 2016, 15:47:15 »
Hmmm redakcja się uaktywni - ale to za mało...
Proponuję powołać HAP - Hasselandzką Agencję Prasową - i publikować przynajmniej w GH krótkie informacje nt bieżących wydarzeń.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Pią, 20 Maj 2016, 15:50:33 »
Jak najbardziej, można by się zastanowić nad likwidacją i tak niezbyt sprawnie działającego systemu tygodniowego na nakaz pisania krótkich raportów z działalności co tydzień. Ale poza tym warto by było też opisywać bieżącą sytuację w sposób bardziej wyszukany jak to robi np. ta gazeta: http://tl.kings-man.net/