WNIOSEK O dokonanie czynności
Kartoflelekalta, 05.05.2016
Szanowny Prezydencie!
Ja, niżej podpisany Kuceł, składam wniosek o dokonanie czynności. Wniosek ten motywuję następująco:
Hejka Prezydencie Drogi i Ukochany,
Chciałbym prosić pokornie o moje przywrócenie do życia i ułaskawienie po wykonaniu na mnie wyroku haniebnego jakim była śmierć z reki policjanta bez wyroku sądowego. Chcę odpokutować w sposób jakiś swoje czyny paskudne i zbrodnie wojenne m.in. mordowanie jeńców, bombardowanie cywili w Batawii, wszczynanie i prowadzenie wojny napastniczej, obalenie legalnej władzy, propagowanie faszyzmu i innych ustrojów totalitarnych, zaśmiecanie miejsc publicznych, przerywanie debaty prezydenckiej, taniec i śpiew, rabunek i gwałt, mordowanie Polaków na Wołyniu, szkalowanie wyklętych, skazanie na śmierć i powieszenie Szymona de la Łatki, więcej grzechów nie pamiętam albo nie mają one powiązania z naszą Bialenią piękną i ukochaną. Chciałbym stanąć na bialeńskiej ziemi raz jeszcze, w mojej osiemdziesiątej ósmej jedynej ojczyźnie. Marzę o tym, żeby na widok policjanta odetchnąć z ulgą i pomyśleć, że jestem bezpieczny. Chciałbym odpokutować moje winy i zostać ułaskawionym kiedyś, niekoniecznie teraz.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.
Z tysiącami pocałunków, uścisków i salutów rzymskich,
Kuceł
Który to wyciągnął z kosza na śmieci? Jak tak można do kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej Bialeńskiej dawać jakieś pogniecione wnioski wyciągnięte ze śmietnika?